mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:373/774)

Sałatka z makaronem orzo, kurczakiem i suszonymi pomidorami 313

Składniki: 25 dag makaronu orzo 1 podwójna pierś kurczaka 5 łyżek zielonego pesto 10 pomidorów suszonych  świeża bazylia bulion warzywny czarny pieprz Sposób wykonania:  Umyte mięso wkładamy w całości do gorącego buliony i gotujemy. Następnie studzimy i kroimy na małe kawałki. Makaron gotujemy al dente i przelewamy na sitku zimną wodą (w ten sposób przygotowany będzie sypki). Pomidory

Qchnia po prostu
Shawarma 174

smakowała ta potrawa:) Dlaczego więc nie przygotować sobie takich pyszności w domu?? Przygotowałam, a jakże:) Obiad był pyszny, a mięso znakomicie komponuje się z surówką Coleslaw . Polecam. Przepis odpatrzony od Atinki: ) Składniki: 750 g filetów z kurczaka; 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki; 3/4 łyżeczki soli; 1 łyżeczka pieprzu cayenne; 1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 1/2 łyżeczki mielonego kuminu; 1/4 łyżeczki

In my kitchen
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką 211

będzie takie dobre! Ahhh jak sobie przypomnę tylko jej smak... ;) Jadłam ją z sałatką z dużą ilości rukoli. Mięso pomimo braku panierki i smażenia go na głębokim oleju nie jest suche. A słonawy smak sera, przebija słodkawa gruszka. Polecam! 'pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką' Składniki (na 2 porcje): - 1 podwójna

CookYourself
Sałatka z gyrosem 407

Smaczny pomysł na sycącą kolację lub niebanalny obiad?Idealna sałatka z gyrosem i mieszanką sałat ;)Jedzą ją nawet ci, którzy na co dzień zieloną sałatą pogardzają

Lawendowe Niebo
K... Kurczak z porem i papryką! 1503

grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić grzanki, podgrzewać chleb, robić tosty francuskie... zastosowań jest mnóstwo :) polecam! A jeżeli nie macie jej pod ręką, możecie oczywiście usmażyć kurczaka na patelni lub w piekarniku

Kitchens Alphabet
udka z mandarynkami, miodem i musztardą 175

mandarynki, musztardy i  miodu jest dośc słodka, ale w mięsie da się wyczuć egzotyczną nutkę cytrusa i goryczkę musztardy. Tak przygotowane mięso można upiec także w piekarniku, ja udusiłam je na patelni. Składniki: 2 udka z kurczaka 1 duża łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej mandarynki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 2 ząbki czosnku(...)Oregano drobno posiekać. Miód wymieszać z musztardą, sokiem z mandarynki i czosnkiem. Dodać wszystkie przyprawy, oregano oraz sól i wymieszać. Udka dokładnie oczyścić i nasmarować mieszanką marynującą. Miskę z mięsem owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na m.in 2 godziny (najlepiej na całą noc). Udka udusić na patelni podlewając odrobiną wody, jeśli trzeba lub upiec w piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 210

dalekowschodnim stylu. Warto spróbować i się zakochać.   Bulgogi to dosłownie ‘mięso z ognia’, ale słowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych

Karo in the Kitchen
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 493

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w chrupiącej panierce 148

czosnku łyżeczka ostrej papryki łyżka ziół prowansalskich sól pieprz płaska łyżka mąki płatki kukurydziane 200 g Podudzia kurczaka umyć, osolić i doprawić pieprzem. Zrobić nakłucia w mięsie wykałaczką. Zalać marynatą złożoną z jogurtu, ziół, przypraw i posiekanego czosnku. Trzymać w niej mięso przez 3 godziny. Ściągnąć nadmiar marynaty. Wymieszać mąkę i rozdrobnione płatki kukurydziane. Panierować. Smażyć po 20 minut

Karola gotuje
PASZTET DROBIOWY Z MALAKSERA 164

maszynki do mielenia mięsa więc postanowiłam przyrządzić pasztet z użyciem malaksera. Wyszedł puszysty, wilgotny i łatwo rozsmarowuje się na chlebie, polecam na Wielkanoc. SKŁADNIKI 3 udka z kurczaka, 1 noga z kaczki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 jajka, 1 kajzerka, sól, pieprz, 1 łyżka przyprawy do dań z mięsa mielonego, 2 ziela angielskie, olej, bułka tarta

słodki bratek
Kurczak w sosie Szechuan 528

wszystkich, którzy lubią zdecydowany, wyrazisty smak.Całość przygotowana na patelni a dobrym dodatkiem jest makaron "sznurki".Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 minut.   Składniki:-filet z piersi kurczaka-sos Szechuan-czerwona papryka-cebula-por-garść orzeszków ziemnych-przyprawa do mięs-słodka papryka-olej-nudle, czyli makaron "sznurki"   Fileta kroimy na spore kawałki. Przyprawiamy przyprawą i papryką(...)mieszając,przez ok. 1/2 minuty.   Dodajemy mięso i smażymy.   W tym czasie gotujemy makaron.   Do mięsa dodajemy warzywa i smażymy 3 minuty.   Dolewamy sos, mieszamy i po 3 minutach nasz kurczak jest gotowy.   Odcedzamy makaron.   Na makaronie układamy kurczaka i danie gotowe.Smakuje rewelacyjnie.Majciu, baaaardzo dziękujemy :)Smacznego

Maminek kulinarny
Knedle ziemniaczane z mięsem 185

Knedle ziemniaczane z mięsem Składniki na ciasto: ok. 1 kg ziemniaków,  mąka ziemniaczana,  sól. Składniki na farsz:  Mięsko z rosołu (kurczaka z porcji rosołowej, kawałek udka i wołowinki rosołowej),  mąka ziemniaczana,  czasami dodaję białe warzywa z rosołu , jeżeli nie wykorzystam ich do zupy lub „duszonka” (zielone łodygi bez natek, może być seler naciowy z porem

Tradycyjna kuchnia inaczej
Paluszki drobiowe 209

Oceńcie sami :) Składniki 1/2 kg piersi z kurczaka lub z indyka bez kości (w ostateczności może być mielone drobiowe)   1 średnia cebula drobno posiekana   2 łyżki stołowe drobno posiekanej natki pietruszki lub natki kolendry   2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę   2-3 jajka - jedno do mielonego mięsa i jedno lub dwa do panierowania(...)mięsa oraz bułka tarta do panierowania (czasami zamist bułki tartej do mięsa dodaje się mąkę) masło klarowane lub olej do smażenia    przyprawy - po pół łyżeczki: czarnego pieprzu, białego pieprzu, mielonego ziela angielskiego, (ewentualnie zamiast wyżej wymienionych można dodać baharat ) sól do smaku Przygotowanie Pierś z kurczaka lub indyka pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, natką

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczony kurczak marynowany jogurcie 140

smaku. Dokładnie wymieszać. Ćwiartki podzielić na dwa kawałki. Następnie kawałki przełożyć do miski z marynatą jogurtowa. Dokładnie wymieszać lub ręką nasmarować mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie stało w lodówce przez noc. Następnie kawałki kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny

Monia miesza i gotuje
Roladki z kurczaka 243

zdecydowanie zdrowszą wersje typowego miecha z frytkami. Dodatkowo roladka wygląda uroczo i nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięso dziecko pokusiło się na kilka kęsów. Czas przygotowania: 45 minut (w tym 25 minut pieczenia) Ilość porcji: 3 Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka ¼ selera Kawałek białego pora 1 cytryna 2 ząbki czosnku Klika plastrów szynki długodojrzewającej Kilka(...)gałązek tymianku Oliwa Świeżo mielony pieprz i sól Piersi z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy tłuczkiem na duże, niezbyt cienkie plastry. W miseczce mieszamy oliwę, sól i pieprz. Dorzucamy do tego listki tymianku oraz ścieramy skórkę z cytryny. Do powstałej marynaty wyciskamy 2 ząbki czosnku. Następnie nacieramy mięso i pozostawiamy by przeniknęło przyprawami. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy oraz kroimy

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania