mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:382/774)

Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 174

sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić

kuchnia doski
Sałatka z krabów i ogórka 160

ogórki gruntowe lub 1/2 wężowego (usunęłam środek z nasionami) 80 g krabów (krewetek, łososia lub innej ryby ale możecie też dodać np grillowanego kurczaka) Do miski dodajemy drobno posiekaną szalotkę, drobno pokrojone ogórki, posiekana pietruszkę oraz mięso (sami zdecydujcie co dodacie). Wymieszajcie dodają serek, przyprawy i sok z cytryny. Sałatkę przechowujcie w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka GYROS 158

duża cebula            majonez            przyprawa gyros Wykonanie  Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę i przesmażam na patelni z odrobiną oleju ,do mięsa dodaje przyprawę gyrosa i przesmażam kilka minut ,następnie dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i wszystko razem mieszam na patelni i smażę z 5 minut ,kiedy

Mój Smak
Kotlet z piersi z kurczaka 99

Wersja zbliżona do schabowego Ale mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować:  roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Viola cooks with passion
Tarta na francuskim cieście. 130

kolor smażymy bakłażana, następnie smażymy paprykę z dodatkiem soli, pieprzu i łyżeczki miodu, pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawę do kurczaka, smażymy, jajko rozkłócamy w mleku, smarujemy tym ciasto francuskie, nacinamy brzegi, wykładamy mięso, następnie warzywa,  wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. i gotowe

Kuchnia Beaty
Pieczone udźce z kurczaka z rodzynkami brazylijskimi i cykorią. 197

wrzącej wodzie przez 4 minuty. Zostawić na durszlaku, by zgubiły nadmiar wody. Posypać ją obficie kurkumą. Rodzynki obrać z kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę - piec w 170 stopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso

Poezja Smaków - blog kulinarny
Krupnik 131

listki laurowe ok. 4-5 ziaren ziela angielskiego pieprz sól Wykonanie: Do garnka wlewamy ok. 2,5-3 litrów wody. Dokładamy umyte piersi kurczaka (lub cielęcinę) i gotujemy. Zupę odszumowujemy (czyli zbieramy pianę, powstałą podczas gotowania mięsa). Następnie dodajemy pokrojone na plasterki (lub pół-plasterki) marchew, pietruszkę oraz selera. Dodajemy także liście laurowe oraz ziele angielskie, solimy i gotujemy

MyCookBook.pl
Pierogi z mięsem (szyszki) 156

Mięso przepuszczamy razem z ugotowanymi warzywami przez maszynkę. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. (jeśli mamy np., pierś z kurczaka i farsz jest zbyt suchy wtedy dolewamy trochę rosołu do farszu)   Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko a następnie drobnym strumieniem wlewamy wodę, ciągle

Radość kipiąca uśmiechem.
Galaretka drobiowa 108

kurczaka * włoszczyzna * żelatyna * sól, pieprz do smaku * jajko ugotowane na twardo * groszek konserwowy  Przygotowanie : Włoszczyznę obrać, pokroić i razem z przyprawami oraz kurczakiem ugotować. Przecedzić i w zależności ile rosołu zostało - to tyle żelatyny rozpuścić. Mięso pokroić w paseczki. Marchewkę z rosołu oraz jajko pokroić w plasterki. Na dnie salaterki ułożyć jajko, marchewkę i groszek oraz mięso. Zalać rosołem

Magiczne Życie Marty
Curry z kurczaka pieczonego z fasolka 130

Jeśli zostały wam z obiadu kawałki pieczonego kurczaka to można je łatwo spożytkować, niż ponownie je odgrzewać i dojadać. Wystarczy mięso oderwać od kości, porwać na mniejsze kawałki i dodać do pysznego rozgrzewającego curry. Wszystko z zasadą, że nic w kuchni się nie może zmarnować. Do tego kilka składników, które zazwyczaj mamy w lodówce i można przenieść się do egzotycznych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33622

około 600 g wędzonego boczku (kupując boczek w plastrach ułatwicie sobie pracę) świeżo mielony pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma.  Jeśli boczek mamy w jednym kawałku, kroimy go na cienkie plastry

na moim stole...
Kurczak z ananasem 96

Bardzo prosty przepis, nie wymagający długotrwałych przygotowań. Połączenie kurczaka z ananasem wyśmienite. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 puszka ananasów (mała), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, oliwa do smażenia. Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić i zrumienić na oliwie posypując mąką ziemniaczaną. Następnie wlać sok z puszki razem z ananasami i zagotować, w razie potrzeby delikatnie posolić. wyłożyć mięso na półmisek, polać

Tradycyjna Kuchnia
Kebab w chlebku pita 190

Piekarnik nagrzewam do 250°C i wstawiam chlebki na 5-7 min. Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam by się nieco zamarynowało. Paprykę kroję w kostkę, cebulę biała i czerwoną kroję w piórka,dodaję osączone z zalewy : groszek

Bea(u)ty kitchen
Naleśniki z warzywami 392

sobą. Odstawiamy na ok 15 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy, doprawiamy

Kuchnia w czekoladzie
PLACUSZKI DROBIOWE 485

łyżki majonezu 25 dag żółtego sera  pęczek natki pietruszki pietruszki  sól, pieprz  oliwa do smażenia  Sposób przyrządzenia: Pierś z kurczaka opłukać, wysuszyć i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, dodać do mięsa z pozostałymi składnikami.Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć z obu stron na złoty kolor. Każdy placuszek składa się u mnie z 2 łyżek ciasta

pieprzny smaczek