mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:385/774)

Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem 263

Ryż z warzywami czy mięsem ma to do siebie, że można swobodnie bawić się smakiem. Dzisiaj jedno z moich ulubionych połączeń. Danie to ma dodatkowy atut, iż można zaliczyć je do lekkiego obiadu który świetnie nada się na podanie również jako ciepła kolacja.  Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem   SKŁADNIKI : 150 g ryżu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak znikający w mig! 139

potrawę, którą chcemy przyrządzić, ale może przede wszystkim od gatunku mięsa, jego jakości i wielkości. Zawitał w mojej głowie pomysł przygotowania dla Was takiego zestawienia- ściągawki, zawierającej wskazówki i rady jak powalić Waszych bliskich mięsnymi wypiekami. Trzymajcie kciuki! A póki co, skorzystajcie z poniższego przepisu na pysznie faszerowanego kurczaka. Czytaj więcej

Pichceniomania
Szaszłyki drobiowe z szalotką, pieczarkami i papryką 187

szaszłyki z boczkiem, cebulą i cukinią bądź drobiowo-cytrynowe z cukinią i papryką.   Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duża czerwona papryka  4-5 szalotek 3-4 duże pieczarki sól, pieprz papryka słodka bazylia suszona  oliwa z oliwek Mięso umyć, osuszyć, pokroić w większą kostkę, a na sam koniec przyprawić solą, pieprzem oraz papryką słodką. Warzywa umyć

Ugotować
Makaron z sosem pieczarkowym i kurczakiem 226

oregano, majeranek - makaron rurki (u mnie Penne Pełne Ziarno Lubella) dodatki: - woda do podlania - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju rzepakowym z dodatkiem suszonych ziół i świeżo zmielonego pieprzu. Lekko zarumienionego kurczaka odkładam na bok. Kroję pieczarki oraz cebulę w kostkę. Podsmażam razem na oleju także z suszonymi ziołami. Dodaję kurczaka, wodę

Kuchnia co dnia
Zupa z kalarepy z piersią z kurczaka 162

Sposób przygotowania: Piersi zalewamy 2,5 l wody. Dodajemy przyprawę warzywną i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i kalarepę. Po 10 minutach dodajemy makaron. Następnie po 10 min. dodajemy kurczaka i mleko wymieszane z łyżką mąki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem

Pobite gary Barbary
Szaszłyki słodko-kwaśne 159

doskonale danie dla osób lubiących połączenie owoców i mięsa. Szaszłyki są naprawdę pyszne. Wyraziste, choć o zaskakującym smaku. Polecam na grillowe uczty. 40 dag piersi z kurczaka 1 pomarańcza 2 marchewki czerwona papryka 4 łyżki płynnego miodu 2 cytryny łyżeczka octu sól, pieprz, papryka słodka i ostra Z porcji wychodzi 6 szaszłyków. Marchewki obgotowujemy 10 minut w wodzie. Wyjmujemy kroimy(...)kurczaka myjemy i także kroimy w dużą kostkę. Jedną cytrynę kroimy w plastry. Wszystkie składniki wkładamy do miski, wlewamy miód, wyciskamy sok z drugiej cytryny. Dodajemy pieprz, sól, paprykę, ocet. Mieszamy. Przykrywamy folią, wstawiamy do lodówki na m.in. pól godziny, a najlepiej na całą noc.   Nabijamy na duże patyczki do szaszłyka na przemian paprykę, marchewkę, mięso i pomarańczę. Kończymy

Humanistka w kuchni
Kurczakburgery McDonald 1048

papryka, pieprz, przyprawa do kurczaka (opcjonalnie)panierka:75 g płatków kukurydzianych6 łyżek bułki tartej1,5 łyżki mąki pszennejbułki do hamburgerów (gotowe lub np. z tego przepisu)sałata lodowasos chilimąka jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami mlekaolej do smażeniaKurczakburgery - Sposób przygotowania:Bułkę namaczamy w mleku przez kilkanaście minut. Następnie dokładnie ją odsączamy. Umyte mięso mielimy wraz z czosnkiem(...)dokładnie mieszamy.Wszystkie kotlety maczamy w jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)**.Każdą bułkę przekrawamy wzdłuż. Na spód kładziemy usmażonego kurczaka, na niego dajemy poszatkowaną sałatę, polewamy sosem chili, a następnie przykrywamy górną częścią bułki.*gdy masa okaże sie "za rzadka

Słodka Strona
Pieczone buraki i ciecierzyca z kaszą gryczaną, kurczakiem i jogurtem 179

minut. Kasza gryczana i kurczak: Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Następnie polać obficie oliwą i przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, dużą ilością ziół prowansalskich i słodką papryką. Mięso smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Do usmażonego mięsa wsypać kaszę gryczaną i smażyć całość przez(...)jogurt (rozsmarowując go na całości talerza), następnie nałożyć kaszę gryczaną z kurczakiem, a na koniec pieczone warzywa. Całość można udekorować świeżymi liśćmi mięty. Uwagi: Jogurt grecki powinien być podawany w temperaturze pokojowej. Wszystkie pozostałe składniki dania powinny być gorące. Upieczone warzywa najlepiej trzymać w piekarniku, a kaszę z mięsem można podgrzać w każdym momencie (zawsze można dolać odrobinę wody, żeby

Passions hobbies life
Placki po zbójnicku z drobiowym mięsem mielonym 168

niż w wieprzowej. Tak też więc postanowiłam, że placka po zbójnicku zrobię pod siebie bo mój tata zawsze robił z mięsem wieprzowym, krojonym w kawałeczki. Nie powiem, też to było bardzo dobre wręcz zajadałam się tym jak szalona ale kurczak to to nie jest :)  Składniki  (na ok 8 dużych placków): ziemniaki 2 kg jajko 2 szt. mąka

Kuchnia Viki
Sałatka z brokuła i kurczaka z jajkiem. 342

brokuł (500g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 jajek ugotowanych na twardo 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros 1 łyżka majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól olej do smażenia      Mięso kroimy w sporą kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na godzinę do lodówki. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około(...)minut (bez przykrycia), studzimy. Zamarynowane mięso wyjmujemy z lodówki, przekładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoto, odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a jajka w ósemki.  Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt i szczyptę soli, mieszamy. W sporej misce układamy połowę porcji kurczaka, następnie połowę cebuli, kukurydzy, jajek

Rozpustne gotowanie
Tandoori Love Soup with Chicken 140

SKŁADNIKI: 2 duże piersi z kurczaka 3 czubate łyżki Tandoori Masala 1 czubata łyżka siemienia lnianego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżka utartego imbiru 1 czerwona papryczka chilli 2 szklanki wody Warzywa: marchewka brokuły kalafior fasolka szparagowa szalotka PRZYGOTOWANIE: Piersi kroimy w kostkę i marynujemy na całą noc ( 3 czubate łyżki Tandoori Masala,  1 czubata(...)łyżka siemienia lnianego,  4 łyżki oliwy z oliwek,  1 łyżeczka kardamonu,  1 łyżka utartego imbiru,  1 czerwona papryczka chilli). Do głębokiej rozgrzanej patelni przekładamy mięso wraz z całą marynatą. Obsmażamy. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy wodę. Patelnię zakrywamy i dusimy około 30 minut. Pod koniec gotowanie dodajemy warzywa i znowu gotujemy przez jakieś

ClauditteMissCooking
Panierowane filety z kurczaka 390

szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wkładamy do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa do pożądanej grubości. To samo robimy z drugą piersią. 2. Przygotowujemy trzy talerze. Na jednym mieszamy mąkę z solą

My Culinary Art
Chińsko-Polska śmieciówka czyli zupa warzywna 184

zaczyna się szklić dorzucamy chilli i po chwili czosnek i smażymy przez chwile do zrumienienia czosnku wrzucamy pierś z kurczaka czy na jakie tam mamy ochotę  mięsko chwile podsmażamy jeśli chcemy, jeśli nie podsmażamy dolewamy wody tak aby przykryło mięso, dorzucamy kostkę rosołową i gotujemy. Jak pojawią się szumowiny dokładnie je zbieramy jeśli chcemy mieć klarowny rosołek. (Ja popełniłam

Piekielna Kuchnia Pati
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 386

każdy zakamarek mięsa . Osobiście zawsze proszę, żeby moje skrzydełka były ponownie wysmażne po wymieszaniu z sosem. Proszę również o dodatkową porcję sosu Bufallo „w osobnym naczyniu”. Dzięki temu są bardziej chrupkie, a jeśli nie mają wystarczająco intensywnego smaku mogę dodać więcej sosu. Skrzydełka Bufallo nie są podawane w całości, tak jak skrzydełka w Polsce. Skrzydełko kurczaka dzieli się(...)nabiorą złotego koloru i będą chrupkie; odcedzić i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem; zmieszać z sosem Buffalo i po trząsać do momentu aż sos całkowicie pokryje niemal każdy zakamarek mięsa (można je ponownie wysmażyć jeśli chcecie extra chrupkie) . Smacznego

Jem więc Jestem
Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka 210

tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha. Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania