Wielkanocna galaretka Galaretkę robię bardzo rzadko ponieważ moi domownicy za nią nie przepadają. Ja bardzo ją lubię i nie jest bardzo skomplikowana do zrobienia. A wachlarz dodatków jest ogromny :) Zakupy: - groszek konserwowy - marchewka - kukurydza - 2 podudzia z kurczaka - żelatyna Przygotowanie: Odstawiam ją do wystudzenia. Podudzia gotuję w osolonej wodzie i obieram potem mięso. Żelatyna zazwyczaj jest na 2,5 l wody ale ja zalewam tylko 1,5 l i dodaję kostkę rosołową i doprawiam solą i pieprzem. Do pl... czytaj dalej...
Wszystko co będę wam polecać robię sama i czasami są to tylko moje pomysły. Mam nadzieję, że coś wam się przyda i że chętnie będziecie korzystać. Będą to czasami moje kuchenne eksperymenty jak również potrawy, które robię już od lat. W przepisach znajdą się propozycje śniadaniowe, obiadowe jak również bardzo stare przepisy dotyczące pieczenia ciast ( sekrety mojej kochanej Babci ).