Pieczony kurczak na butelce z piwem

Pieczony kurczak na butelce z piwem

Pieczony kurczak na butelce z piwem

Od dłuższego czasu myślałam o zrobieniu pieczonego kurczaka na butelce bo zawsze wszyscy go tak zachwalali i w końcu zrobiłam i ja, wyszedł przepyszny a tak chrupiącej skórki chyba nigdy nie jadłam.  Pieczony kurczak na butelce z piwem Składniki: - 1 kurczak - 1 piwo - 1 łyżka czerwonej pasty carry -  1 łyżka majeranku Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy pastą carry i majerankiem całego kurczaka łącznie ze środkiem, odstawiamy na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. Piwo myjemy, usuwamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.