mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:388/774)

Placki po zbójnicku z drobiowym mięsem mielonym 154

niż w wieprzowej. Tak też więc postanowiłam, że placka po zbójnicku zrobię pod siebie bo mój tata zawsze robił z mięsem wieprzowym, krojonym w kawałeczki. Nie powiem, też to było bardzo dobre wręcz zajadałam się tym jak szalona ale kurczak to to nie jest :)  Składniki  (na ok 8 dużych placków): ziemniaki 2 kg jajko 2 szt. mąka

Kuchnia Viki
Sałatka z brokuła i kurczaka z jajkiem. 324

brokuł (500g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 jajek ugotowanych na twardo 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros 1 łyżka majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól olej do smażenia      Mięso kroimy w sporą kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na godzinę do lodówki. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około(...)minut (bez przykrycia), studzimy. Zamarynowane mięso wyjmujemy z lodówki, przekładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoto, odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a jajka w ósemki.  Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt i szczyptę soli, mieszamy. W sporej misce układamy połowę porcji kurczaka, następnie połowę cebuli, kukurydzy, jajek

Rozpustne gotowanie
Tandoori Love Soup with Chicken 129

SKŁADNIKI: 2 duże piersi z kurczaka 3 czubate łyżki Tandoori Masala 1 czubata łyżka siemienia lnianego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżka utartego imbiru 1 czerwona papryczka chilli 2 szklanki wody Warzywa: marchewka brokuły kalafior fasolka szparagowa szalotka PRZYGOTOWANIE: Piersi kroimy w kostkę i marynujemy na całą noc ( 3 czubate łyżki Tandoori Masala,  1 czubata(...)łyżka siemienia lnianego,  4 łyżki oliwy z oliwek,  1 łyżeczka kardamonu,  1 łyżka utartego imbiru,  1 czerwona papryczka chilli). Do głębokiej rozgrzanej patelni przekładamy mięso wraz z całą marynatą. Obsmażamy. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy wodę. Patelnię zakrywamy i dusimy około 30 minut. Pod koniec gotowanie dodajemy warzywa i znowu gotujemy przez jakieś

ClauditteMissCooking
Panierowane filety z kurczaka 379

szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wkładamy do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa do pożądanej grubości. To samo robimy z drugą piersią. 2. Przygotowujemy trzy talerze. Na jednym mieszamy mąkę z solą

My Culinary Art
Chińsko-Polska śmieciówka czyli zupa warzywna 168

zaczyna się szklić dorzucamy chilli i po chwili czosnek i smażymy przez chwile do zrumienienia czosnku wrzucamy pierś z kurczaka czy na jakie tam mamy ochotę  mięsko chwile podsmażamy jeśli chcemy, jeśli nie podsmażamy dolewamy wody tak aby przykryło mięso, dorzucamy kostkę rosołową i gotujemy. Jak pojawią się szumowiny dokładnie je zbieramy jeśli chcemy mieć klarowny rosołek. (Ja popełniłam

Piekielna Kuchnia Pati
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 367

każdy zakamarek mięsa . Osobiście zawsze proszę, żeby moje skrzydełka były ponownie wysmażne po wymieszaniu z sosem. Proszę również o dodatkową porcję sosu Bufallo „w osobnym naczyniu”. Dzięki temu są bardziej chrupkie, a jeśli nie mają wystarczająco intensywnego smaku mogę dodać więcej sosu. Skrzydełka Bufallo nie są podawane w całości, tak jak skrzydełka w Polsce. Skrzydełko kurczaka dzieli się(...)nabiorą złotego koloru i będą chrupkie; odcedzić i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem; zmieszać z sosem Buffalo i po trząsać do momentu aż sos całkowicie pokryje niemal każdy zakamarek mięsa (można je ponownie wysmażyć jeśli chcecie extra chrupkie) . Smacznego

Jem więc Jestem
Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka 198

tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha. Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kapsalon – wyśmienity fastfood 224

Kapsalon to holenderska wersja kebaba. Domowa wersja jest wyjątkowo smaczna i przygotowana ze składników, które sami wybieramy. Danie to tradycyjnie przygotowuje się w aluminiowych foremkach i

e-PrzepisyKulinarne
Oryginalne panierki do drobiu 87

będą łagodniejsze w smaku jeżeli pieprz wymieszamy z bułką tartą. Sezam:  Do bułki tartej dodajmy sezam. Mięso obtoczmy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni. Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie godziny. Obtaczamy w pokruszonych krakersach

W Moim Magicznym Domu
Warstwowa zapiekanka makaronowa . 156

akurat mamy w lodówce :)   Składniki : 1/2 paczki makaronu duże rurki Makarony Polskie 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 4 pieczarki 1  duża cebula sól pieprz, szczypta chili 1 łyżka przecieru pomidorowego  Ogródek Dziadunia   1 szklanka bulionu z kurczaka   1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich Sos pomidorowy : 600 ml bulionu z kurczaka 2 łyżki przecieru

Sama słodycz i szczypta chili
Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowej 157

zasadzie sam się robi :) Wystarczy kilka godzin wcześniej zamarynować mięsko, a potem upiec i zajadać. Składniki: 8-10 pałek z kurczaka Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 4 duże zmiażdżone ząbki czosnku suszone oregano 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć i osuszyć. 2. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 3. Mięso natrzeć marynatą, schłodzić kilka godzin w lodówce, a najlepiej przez

Kuchnia domowa Ani
TORTILLA Z KURCZAKIEM 302

TORTILLA Z KURCZAKIEM Tortillę z kurczakiem chyba każdy w życiu już jadł, więc nikogo tu niczym nie zadziwię. Ale ponieważ miałam ostatnio wielką ochotę na nią i pstryknęłam kilka fotek przed obiadem, nie było innego wyjścia i musiały zostać one ukazane światu :DDD Pokażę Wam jak w 15 minut przygotować obiad dla całej rodziny, pyszny i mega pożywny. Całość zajmuje(...)CZOSNKOWY: Jogurt wymieszaj z majonezem, solą, pieprzem, cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dokładnie wymieszaj. Filety z kurczaka dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem, obkrój z białych błonek i pokrój na paski 2-3 cm lub w kostkę .  Do mięsa dodaj sól, pieprz, słodką paprykę i kilka łyżek oliwy z oliwek. Usmaż mięso na rozgrzanej patelni prze kilka minut

Słodko-Słony Świat Ilony
KURCZAK Z FENKUŁEM WARZYWAMI I KASZĄ BULGUR 182

około 10 minut. Na koniec wsypałam kapary. Wyjęłam warzywa a w garnku usmażyłam na złoty kolor kurczaka. Jeśli lubicie chutney z mango możecie pod koniec pieczenia udek dodać łyżkę albo dwie. Daje ono fajny słodko-ostry smak. Pozostało już tylko dodać warzywa do mięsa. Przed podaniem przygotowałam kaszę bulgur.   Wystarczy ją zalać wrzątkiem w proporcjach mniej więcej

potrawyregionalne
Ziołowy filet z kurczaka z kurkami 310

kurkami. Do jego przygotowania użyłam nowego produktu firmy Winiary czyli „Papirus - pomysł na soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich”. Pozwala on na szybkie i łatwe przygotowanie filetów, a że kurki też nie wymagają długiej obróbki termicznej , danie jest praktycznie gotowe w 10 minut. Mięso jest soczyste, ładnie zrumienione, pachnące ziołami i niestety bardzo słone. Dla mnie zdecydowanie za bardzo

Wiem co jem
Chińszczyzna z makaronem ryżowym 173

ryżu. Składa się głównie ze skrobi, nie zawiera glutenu i tłuszczu. Łatwo go przyrządzić, wystarczy zalać wrzątkiem. Jest bardzo popularny w Azji, szczególnie w Chinach. Można go podawać z kurczakiem, owocami morza i warzywami. Idealny do azjatyckich zup. Chińszczyzna z makaronem ryżowym. Składniki (ilość w zależności od potrzeb): - filety drobiowe - boczek wędzony parzony - ciemny sos sojowy - olej sezamowy - ocet ryżowy(...)bardzo aromatyczne danie. Zapraszam również inne potrawy orientalne: - Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam i życzę smacznego

mojewypiekiinietylko
Kurczak i śliwka 134

Bardzo proste i bardzo smaczne. Do tego efektowne. Myślę, że w tym towarzystwie mile widziane byłyby również wędzone plastry boczku :) Szaszłyki idealne na obiad dla rodziny

bistro mama