mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:379/774)

Makaronowa zapiekanka z warzywami 210

Pyszna, wegetariańska zapiekanka z bukietem warzyw. Ostatnio staram się ograniczyć spożycie mięsa, dlatego zapiekanka jest wegetariańska, ale oczywiście można do niej dodać pierś z kurczaka lub wędlinę. Składniki: 30o g makaronu penne 400 g brukselki (dałam mrożoną) mała cukinia mały por cebula czerwona papryka 150 g sera żółtego 4 łyżki śmietanki 18% pieprz, sól, papryka ostra lub słodka pęczek szczypiorku

e-PrzepisyKulinarne
PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM 159

Szybki, łatwy do przygotowania obiad. Przygotowanie mięsa zajmuje kilka chwil, a potem już robi się samo. Delikatna pierś z kurczaka, farsz szpinakowy . Lubię takie niedzielne obiadki. Duet idealny! Składniki: 2 piersi z kurczaka ok kilograma dwie sól, pieprz trzy garście szpinaku 2-3 ząbki czosnku  plaster masła Wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy ze szpinakiem na patelnię z niewielką

Z Majeczką w kuchni
"Kuchnia Staropolska" - recenzja i KONKURS! 203

śledziem lub chołodziec.  Potem dania mięsne - tu mnóstwo ciekawych przepisów, począwszy od bigosów, kiełbas, ozorków, przepisów na schab, szynki, sztuki mięsa, dziczyznę, zrazy czy żeberka.  Dania z drobiu - przegląd receptur na gęś, indyka, kurczaka i kaczkę. Dalej ryby: oczywiście karp, szczupak, ale i ciekawe przepisy na przyrządzenie węgorza. Galarety i pasztety - bez nich nie ma typowo polskiej biesiady

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki z kurczaka nadziewane marchewką 95

wodzie z solą i szczyptą cukru przez 15 minut. • Ser żółty zetrzeć na tarce. • Każdy filet z kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem. • Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki. • Obsmażyć na oleju z każdej strony. • Podlać

To co kocham
Sałatka z czerwonym winogronem i kurczakiem 204

Składniki : ok. 2 szklanek czerwonego umytego winogrona  pojedyncza pierś z kurczaka garść orzechów włoskich majonez Przygotowanie : Winogron pokroić na połówki i wyjąć pestki Mięso umyć, pokroic w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros i usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu Orzechy pokruszyć Wszystkie składniki połączyć, posypać na natką i dodać majonez- wymieszać. Pomysł na sałatkę podsunęła mi Dorota, dzięki

Proste Potrawy
Szaszłyki drobiowe z ananasem w marynacie słodko-ostrej 181

Powrót do przeszłości... Ostatni raz mięso z owocami jadłam... 5 lat temu? Wówczas wciąż i na okrągło był kurczak w sosie z ananasem. Aż mi zbrzydł. Już nie mogłam na niego patrzeć. 5 lat przerwy to solidny kawał czasu :) Dlatego wczoraj na kolację zjadłam szaszłyki z ananasem w marynacie słodko-ostrej :) Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 czerwona papryczka chili

Szczęśliwa kuchnia
Filet z kurczaka z sosie porowym-błyskawiczny obiad 165

dymki szklanka bulionu 1/2 śmietanki kremówki (30%) sól,pieprz tłuszcz do smażenia   Przygotowanie: cebulkę siekamy drobno razem ze szczypiorkiem ,szklimy na patelni. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Dokładamy do cebuli. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być z wierzchu surowe. Pod koniec smażenia posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Por przekrawamy wzdłuż na dwie części. Kroimy w piórka. Wlewamy

Swojskie jedzonko
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 182

sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić

kuchnia doski
Sałatka z krabów i ogórka 172

ogórki gruntowe lub 1/2 wężowego (usunęłam środek z nasionami) 80 g krabów (krewetek, łososia lub innej ryby ale możecie też dodać np grillowanego kurczaka) Do miski dodajemy drobno posiekaną szalotkę, drobno pokrojone ogórki, posiekana pietruszkę oraz mięso (sami zdecydujcie co dodacie). Wymieszajcie dodają serek, przyprawy i sok z cytryny. Sałatkę przechowujcie w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka GYROS 172

duża cebula            majonez            przyprawa gyros Wykonanie  Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę i przesmażam na patelni z odrobiną oleju ,do mięsa dodaje przyprawę gyrosa i przesmażam kilka minut ,następnie dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i wszystko razem mieszam na patelni i smażę z 5 minut ,kiedy

Mój Smak
Kotlet z piersi z kurczaka 114

Wersja zbliżona do schabowego Ale mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować:  roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Viola cooks with passion
Tarta na francuskim cieście. 146

kolor smażymy bakłażana, następnie smażymy paprykę z dodatkiem soli, pieprzu i łyżeczki miodu, pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawę do kurczaka, smażymy, jajko rozkłócamy w mleku, smarujemy tym ciasto francuskie, nacinamy brzegi, wykładamy mięso, następnie warzywa,  wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. i gotowe

Kuchnia Beaty
Pieczone udźce z kurczaka z rodzynkami brazylijskimi i cykorią. 218

wrzącej wodzie przez 4 minuty. Zostawić na durszlaku, by zgubiły nadmiar wody. Posypać ją obficie kurkumą. Rodzynki obrać z kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę - piec w 170 stopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso

Poezja Smaków - blog kulinarny
Krupnik 144

listki laurowe ok. 4-5 ziaren ziela angielskiego pieprz sól Wykonanie: Do garnka wlewamy ok. 2,5-3 litrów wody. Dokładamy umyte piersi kurczaka (lub cielęcinę) i gotujemy. Zupę odszumowujemy (czyli zbieramy pianę, powstałą podczas gotowania mięsa). Następnie dodajemy pokrojone na plasterki (lub pół-plasterki) marchew, pietruszkę oraz selera. Dodajemy także liście laurowe oraz ziele angielskie, solimy i gotujemy

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania