Kurczak z brzoskwiniami i papryką

Kurczak z brzoskwiniami i papryką

Kurczak z brzoskwiniami i papryką

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, puszka brzoskwiń, 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, zielona papryka, czerwona papryka, 1 kostka rosołowa, łyżka estragonu, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżka tymianku, 1 łyżka curry, 1 łyżka cynamonu, 2 łyżki sosu słodko- kwaśnego chili, sól, pieprz, łyżka mąki tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Estragon, zioła prowansalskie, tymianek i curry mieszamy w miseczce. Ziołami obsypujemy kurczaka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, papryka, pierś, piersi, curry, sosy, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kuchnia chińska, dania mięsne, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, warzywa na patelnie, mięso, dania chińskie, kurczak w zalewie, kurczak z papryką , kurczak curry, kurczak z czosnkiem, kurczak słodko kwaśny, sos do kurczaka, kurczak po chińsku, gotowany kurczak, sos mięsny, mięso duszone

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.