mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:392/774)

Potrawka z kurczaka z brukselką i mini marchewkami 162

małe kotleciki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej w garnku. Podsmażamy kurczaka. Cebulkę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Dokładamy do kurczaka. Brukselki kroimy na pół, wycinamy zdrewniałą część. Brukselkę oraz mini marchewki dodajemy do mięsa. Całość podlewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ostrą papryką. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec potrawkę zaciągamy mąką z odrobiną

VioletoweKucharzenie
Kotlet słoneczny. 112

Składniki: podwójna pierś z kurczaka - wyjdzie 6 kotletów, 2 jajka, mąka, łyżka mleka, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Piersi z kurczaka podzielić na 6 kotletów. Rozbić, jeżeli są grube. Posolić i popieprzyć. Rozgrzać tłuszcz. Mięso obtaczać na zmianę w jajku (2 jajka roztrzepać z łyżką mleka) i w mące - jedną pierś obtoczyć dwa razy w jajku i dwa razy w mące

W kuchni u Moniki
Kurczak z brzoskwiniami i papryką 170

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, puszka brzoskwiń, 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, zielona papryka, czerwona papryka, 1 kostka rosołowa, łyżka estragonu, 1 łyżka ziół

Pobite gary Barbary
Rissotto „ na winie” 103

zapiekania, posypujemy startym serem i zapiekamy 30 minut w temperaturze 180  o  C. Podajemy z ketchupem. SMACZNEGO. W przepisie napisałam mięso ewentualnie kiełbasę - wszystko zależy od tego co mamy w lodówce. Ja najczęściej używam kurczaka który pozostał z dnia poprzedniego

Smaki Ewy
PIERSI Z KURCZAKA W PIEPRZNEJ MARYNACIE 189

łyżeczki cząbru  Sposób przyrządzenia:  Czosnek przecisnąć przez praskę do naczynia szklanego, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać.  Piersi z kurczaka opłukać, przekrajać na pół, osuszyć ręcznikiem papierowym i zanurzyć w marynacie. Każda część mięsa powinna być dokładnie obtoczona w zalewie. Naczynie przykryć folią spożywczą i wsadzić na ok. 1,5 godziny do lodówki.  Po tym czasie

pieprzny smaczek
Roladki drobiowe z fasolką szparagową 134

pieczeniowego jasnego Knorr Filety z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół, rozbijamy delikatnie, ale cienko przez folię spożywczą. Każdą porcję posypujemy przyprawą do kurczaka. Ugotowaną wcześniej fasolkę dzielimy na porcje i owijamy boczkiem. Następnie przekładamy je na mięso i zwijamy roladki spinając je wykałaczkami. Roladki smażymy na patelni z każdej strony ok. 10 minut. Do garnka wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy

Salonik smaków
Bulion mięsno-warzywny 187

wszystko roztworem kostki, popełnilibyśmy wręcz kulinarną zbrodnię i zniweczyli własną pracę. Poniżej pokazujemy jak ugotować bulion z mięsa i warzyw. Mięsem ze zdjęcia jest wołowina (powinna to być najlepiej chuda rosołowa), ale można użyć też np. nogi z kurczaka, skrzydeł i szyjek z kaczki, albo szyi z indyka. Ma to naturalnie wpływ na smak, więc każdy musi zdecydować jaka wersja(...)bulionu jest podobne do gotowania rosołu, choć jest procesem znacznie przyspieszonym i zwykle nie wymagamy też pełnej klarowności. Warto przy tym pamiętać, że bulion gotowany wolniej i z twardszego mięsa (szczególnie wołowiny) będzie bardziej klarowny – jako taki lepiej nadaje się na bazę różnego rodzaju galaretek. Bulion mięsno-warzywny 2014-12-04 13:57:35 Samodzielnie ugotowany bulion będzie zdrowszy

Kulinarna Pokusa
Pizza ze szpinakiem i pieczonym kurczakiem 126

Upiekłaś ( -eś ) za dużo kurczaka na obiad ? Nie masz pomysłu co z resztą zrobić ? Nie wyrzucaj go, oddziel mięso od kości, podziel na mniejsze części i zrób pizzę. Ja tak właśnie zrobiłam, dodałam szpinak, ser i coś tam jeszcze i miałam super kolację dla chłopaków. No bo przecież jedzenia nie wolno wyrzucać, trzeba je wykorzystać i już. No chyba

Ewa w kuchni
Tagliatelle z brokułami i kurczakiem 378

przygotowania tego dania woka, jednak można także przygotować wszystko w głębszej patelni. Na maśle podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Piersi z kurczaka kroimy w drobne paseczki, i po chwili dodajemy do masła z czosnkiem. Oprószamy mięso ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym

Taste Therapy
Brokułowa zapiekanka z kurczakiem 287

czosnkowy:  - jogurt naturalny (200 g) - 1 opakowanie  - czosnek - 2 ząbki  - pieprz, zioła  Sposób przygotowania:   Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z ziołami, ostrą papryką oraz szczyptą soli, obtoczyć mięso i odstawić na 30 minut. Makaron pełnoziarnisty ugotować. Pomidory z puszki lekko poddusić dodać suszone zioła, pieprz, sól oraz posiekaną bazylię. Na dnie naczynia

Fit-amina
Danie z kurczaka z kolendrą, oregano i kolorowymi dodatkami 155

świeżych pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki) 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka kolendry (mielonej) Ok. 1 łyżeczka soli pieprz Filety z kurczaka kroimy na cienkie paseczki, a następnie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy kolendrę i oregano. Jeszcze chwilę smażymy. Osobno w garnku dusimy pokrojoną w kosteczki paprykę, cebulę i pomidory. Gdy jarzyny będą miękkie

Smakowy Raj
Pierś w musztardzie na parze 333

cała pierś z kurczaka   (KLIK) musztarda pikantna polecam Kielecką sarepską , jest idealna  papryka słodka czosnek granulki  sól Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam. Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruję musztardą, ilość wg gustu. Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki

Takie tam pichcenie
Zapiekane filety z kurczaka 317

może skusicie się na  ZAPIEKANE  FILETY  Z  KURCZAKA na świąteczny obiad? Danie to przygotowuję na dwa sposoby: z kurczaka lub z polędwicy wieprzowej. W obu wydaniach zawsze znajdzie zwolenników, kruche i wyraziste mięso chętnie wędruję na talerze biesiadników. SKŁADNIKI: 4 pojedyncze filety(około 40dag.) lub 2 polędwiczki wieprzowe w tej samej wadze 10-12 szt. pieczarek

Kuchnia Beaty
Nadziewane zapiekane placki ziemniaczane 386

dużych oczkach) Najpierw przygotowujemy farsz. Pokrojoną cebulkę i marchewkę startą na dużych oczkach podduszamy na łyżeczce masła i przyprawiamy Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki i przekładamy do malaksera Do mięsa dodajemy podduszoną cebulkę z marchewką, czosnek, posiekany szczypiorek, jogurt naturalny i przyprawy Całość miksujemy - nie musi być dokładnie. Masę przekładamy na talerz

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zielone curry z kurczakiem 205

dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania