mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:392/774)

drobiowe warkocze z grilla 136

razie elektrycznym). W połączeniu z lekką surówką warzywną tworzy pełnowartościowy i zdrowy obiad lub kolację.  Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku słodka i ostra papryka kolendra sól pieprz 2 łyżki oleju Mięso pokroić na płaty, lekko rozbić a następnie pokroić na paski. Trzy kawałki mięsa spiąć z jednej strony wykałaczką i zapleść jak warkocze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Żółte curry z kurczakiem 91

Curry po tamilsku znaczy po prostu "sos". Dania nazywane dziś curry to gęste sosy z dodatkiem warzyw, mięsa lub ryb, no i oczywiście przypraw charakterystycznych dla kuchni Indii. Dziś wersja z kurczakiem. Aromatyczna i sycąca o intensywnym żółtym kolorze

Milion Smaków
Zupa kalafiorowa 223

inna :) A właściwie wiem jak to robi, ale z zupami już chyba tak jest, że każdemu wychodzą inaczej. Jakoś jednak zupa bez mięsa lub wywaru mięsnego dla mnie istnieć nie chce. Tym razem przygotowałam ją na kurczaku z wolnego wybiegu (nawet kolor takiego wywaru jest inny!). Do kalafiorowej warto zetrzeć lub wkroić marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, można też dodać

Kraina Tysiąca Smaków
Potrawka z kurczaka z brukselką i mini marchewkami 159

małe kotleciki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej w garnku. Podsmażamy kurczaka. Cebulkę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Dokładamy do kurczaka. Brukselki kroimy na pół, wycinamy zdrewniałą część. Brukselkę oraz mini marchewki dodajemy do mięsa. Całość podlewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem i ostrą papryką. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec potrawkę zaciągamy mąką z odrobiną

VioletoweKucharzenie
Kotlet słoneczny. 107

Składniki: podwójna pierś z kurczaka - wyjdzie 6 kotletów, 2 jajka, mąka, łyżka mleka, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Piersi z kurczaka podzielić na 6 kotletów. Rozbić, jeżeli są grube. Posolić i popieprzyć. Rozgrzać tłuszcz. Mięso obtaczać na zmianę w jajku (2 jajka roztrzepać z łyżką mleka) i w mące - jedną pierś obtoczyć dwa razy w jajku i dwa razy w mące

W kuchni u Moniki
Kurczak z brzoskwiniami i papryką 169

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, puszka brzoskwiń, 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, zielona papryka, czerwona papryka, 1 kostka rosołowa, łyżka estragonu, 1 łyżka ziół

Pobite gary Barbary
Rissotto „ na winie” 101

zapiekania, posypujemy startym serem i zapiekamy 30 minut w temperaturze 180  o  C. Podajemy z ketchupem. SMACZNEGO. W przepisie napisałam mięso ewentualnie kiełbasę - wszystko zależy od tego co mamy w lodówce. Ja najczęściej używam kurczaka który pozostał z dnia poprzedniego

Smaki Ewy
PIERSI Z KURCZAKA W PIEPRZNEJ MARYNACIE 189

łyżeczki cząbru  Sposób przyrządzenia:  Czosnek przecisnąć przez praskę do naczynia szklanego, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać.  Piersi z kurczaka opłukać, przekrajać na pół, osuszyć ręcznikiem papierowym i zanurzyć w marynacie. Każda część mięsa powinna być dokładnie obtoczona w zalewie. Naczynie przykryć folią spożywczą i wsadzić na ok. 1,5 godziny do lodówki.  Po tym czasie

pieprzny smaczek
Roladki drobiowe z fasolką szparagową 134

pieczeniowego jasnego Knorr Filety z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół, rozbijamy delikatnie, ale cienko przez folię spożywczą. Każdą porcję posypujemy przyprawą do kurczaka. Ugotowaną wcześniej fasolkę dzielimy na porcje i owijamy boczkiem. Następnie przekładamy je na mięso i zwijamy roladki spinając je wykałaczkami. Roladki smażymy na patelni z każdej strony ok. 10 minut. Do garnka wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy

Salonik smaków
Bulion mięsno-warzywny 185

wszystko roztworem kostki, popełnilibyśmy wręcz kulinarną zbrodnię i zniweczyli własną pracę. Poniżej pokazujemy jak ugotować bulion z mięsa i warzyw. Mięsem ze zdjęcia jest wołowina (powinna to być najlepiej chuda rosołowa), ale można użyć też np. nogi z kurczaka, skrzydeł i szyjek z kaczki, albo szyi z indyka. Ma to naturalnie wpływ na smak, więc każdy musi zdecydować jaka wersja(...)bulionu jest podobne do gotowania rosołu, choć jest procesem znacznie przyspieszonym i zwykle nie wymagamy też pełnej klarowności. Warto przy tym pamiętać, że bulion gotowany wolniej i z twardszego mięsa (szczególnie wołowiny) będzie bardziej klarowny – jako taki lepiej nadaje się na bazę różnego rodzaju galaretek. Bulion mięsno-warzywny 2014-12-04 13:57:35 Samodzielnie ugotowany bulion będzie zdrowszy

Kulinarna Pokusa
Pizza ze szpinakiem i pieczonym kurczakiem 124

Upiekłaś ( -eś ) za dużo kurczaka na obiad ? Nie masz pomysłu co z resztą zrobić ? Nie wyrzucaj go, oddziel mięso od kości, podziel na mniejsze części i zrób pizzę. Ja tak właśnie zrobiłam, dodałam szpinak, ser i coś tam jeszcze i miałam super kolację dla chłopaków. No bo przecież jedzenia nie wolno wyrzucać, trzeba je wykorzystać i już. No chyba

Ewa w kuchni
Tagliatelle z brokułami i kurczakiem 376

przygotowania tego dania woka, jednak można także przygotować wszystko w głębszej patelni. Na maśle podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Piersi z kurczaka kroimy w drobne paseczki, i po chwili dodajemy do masła z czosnkiem. Oprószamy mięso ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym

Taste Therapy
Brokułowa zapiekanka z kurczakiem 286

czosnkowy:  - jogurt naturalny (200 g) - 1 opakowanie  - czosnek - 2 ząbki  - pieprz, zioła  Sposób przygotowania:   Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z ziołami, ostrą papryką oraz szczyptą soli, obtoczyć mięso i odstawić na 30 minut. Makaron pełnoziarnisty ugotować. Pomidory z puszki lekko poddusić dodać suszone zioła, pieprz, sól oraz posiekaną bazylię. Na dnie naczynia

Fit-amina
Danie z kurczaka z kolendrą, oregano i kolorowymi dodatkami 152

świeżych pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki) 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka kolendry (mielonej) Ok. 1 łyżeczka soli pieprz Filety z kurczaka kroimy na cienkie paseczki, a następnie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy kolendrę i oregano. Jeszcze chwilę smażymy. Osobno w garnku dusimy pokrojoną w kosteczki paprykę, cebulę i pomidory. Gdy jarzyny będą miękkie

Smakowy Raj
Pierś w musztardzie na parze 332

cała pierś z kurczaka   (KLIK) musztarda pikantna polecam Kielecką sarepską , jest idealna  papryka słodka czosnek granulki  sól Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam. Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruję musztardą, ilość wg gustu. Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki

Takie tam pichcenie