Dziś sięgamy po indyka! A dokładnie to filet z indyka – mięso niesamowicie soczyste, delikatne , smaczne, i takie po które z przyjemnością sięga na zmianę z kurczakiem. Mam dla Was przepis na przepyszne roladki z indyka nadziewamy kaszą gryczaną niepaloną oraz cebulką. Podaje z chrupiącymi brokułami tworzą przepyszne danie – idealne na obiad. Smaczne, lekkie i dietetyczne! Takie roladki
Ostra na Słodkowinogronu 4 łyżki majonezu przyprawa curry, sól, pieprz 3 łyżki oleju kokosowego Wykonanie: Płatki migdałowe prażymy na oleju kokosowym. Pierś kurczaka myjemy kroimy w kostkę, oprószamy curry, solą, pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Mięso ostudzamy. Winogrona przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Seler i całe migdały kroimy w kostkę. Liście sałaty lodowej strzępimy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem
Podróż w kulinariaSkładniki: 2 filety z kurczaka 4 plastry boczku parzonego zioła prowansalskie szczypta soli oliwa Filety z kurczaka myjemy, owijamy boczkiem układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Tak ułożone mięso solimy, posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich, pokrapiamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy z sałatką
Moje-pitraszeniesól , pieprz do smaku około 1 litra dobrego bulionu z kurczaka 4 łyżki oliwy Wykonanie : Pierś z kurczaka , umyj , osusz ręczniczkiem papierowym i pokrój w kostkę.W dużym rondlu rozgrzej oliwę , przełóż mięso , startą marchewkę , pokrojony por i przyprawy , wymieszaj i duś na małym ogniu około 15 minut . Następnie wsyp ryż i wlej połowę bulionu
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: pierś z kurczaka czosnek sól 2-3 łyżki musztardy 1/3 szklanki mleka mąka bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, każdy rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i natrzeć mięso. Mleko wymieszać z musztardą. Kotlety panierować w mące, musztardzie z mlekiem i bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasmakowała. To coś jak połączenie omleta z kotletem. Podane z sałatką z pomidorów były bardzo smaczne. Składniki: 4 filety z kurczaka 4 jajka duża łyżka mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia Mięso umyć i pokroić w niewielką kostkę. Jajka lekko ubić rózgą i dodać mąkę ziemniaczaną. Mięso natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem i dodać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabulionu ,można dodać wodę .Zmniejszam ogień i duszę przez ok 10 minut . Od czasu do czasu mieszam . w tym czasie umytą pierś kurczaka oprószam solą i pieprzem ,kroje na kawałki , podsmażam na drugiej patelni ok 5 minut (Mięso można podsmażyć pierwsze i przełożyć na talerz i na tym samym tłuszczu smażyć warzywa). Wkładam kawałki mięsa do warzyw dodaje jogurt , duszę
Eli Gotowaniełyżki oliwy i podduszamy doprawiając papryką, jarzynką i pieprzem. Marchewkę obieramy i wraz z patisonem ścieramy na dużych oczkach, dodajemy do kurczaka i podduszamy 5 minut. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa, podduszamy 5 minut. Całość zalewamy 1,5 l wody, doprawiamy płatkami pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim. Następnie dodajemy obrane i zblendowane pomidory, całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidworze zrobiło się chłodniej więc proponuję rozgrzewającą i sycącą zapiekankę ziemniaczaną z cukinią. Można do jej wykonania wykorzystać także mięso, które zostało nam z dnia poprzedniego. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cukinia 2 kiełbasy Kurczak z sosu Pomidory 1 cebula 2 jajka 1 szklanka mleka 3 ząbki czosnku Sól, pieprz vegeta Wykonanie: Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki w mundurkach ( ugotowane
Smaki Ewystrąka papryki białej sałata przyprawa do gyrosa sól pieprz 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu olej A jak to zrobić: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ketchup wymieszać z majonezem i posmarować płaty tortilli (z jednej strony). Na sos ułożyć porwane liście sałaty, oraz
Kuchnia w opałachWykonanie: Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak, chwilę dusimy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka myjemy, osuszmy, każdą pojedynczą pierś przekrawamy na pół i rozbijamy uważając by nie podziurawić mięsa, solimy i pieprzymy. Na rozbite mięso kładziemy plaster sera żółtego na to szpinak i dokładnie zwijamy w roladę. Na rozgrzanym
magiczna kuchnia Kasisosy , a w nim przepisy na buliny, wywary, sosy oraz majonez. Trzeci rozdział to mięsa a w nim przepisy, pokazane i opisane sposoby oczyszczania, wiązania i pieczenia mięs, tj. kurczak, królik, kaczka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina, wołowina czy dziczyzna. Kolejny rozdział to ryby , znajdziemy w nim porady oraz
Marta Gotujeminut do lodówki. Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu mięso przewracamy
VioletoweKucharzeniePrzepis na pyszne i soczyste udka z kurczaka (mogą być również podudzia) pieczone bez skóry, która zawiera dużo złego cholesterolu, no i oczywiście tłuszczu. Składniki: 4
e-PrzepisyKulinarnezostaje mi trochę mięsa z rosołu staram się go wykorzystać następnego dnia, tym razem były to skrzydełka z kurczaka, które postanowiłam usmażyć w trochę nietypowej panierce z płatków kukurydzianych, wyszły chrupiące i smaczne, polecam do wypróbowania . składniki na 4 porcje 8 ugotowanych skrzydełek z rosołu 2 jajka szklanka płatków kukurydzianych szklanka bułki tartej pół szklanki mąki olej do smażenia
Smakowite Dania