mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:399/774)

DROBIOWE MEDALIONY Z PIEKARNIKA 187

Polecam zamiast kotletów zrobić takie proste i pyszne mięsko. Jest bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste.  SKŁADNIKI : 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1/3 kostki masła koperek natka szczypiorek oregano rozmaryn sól pieprz przyprawa warzywna przyprawa do mięs 10 dag żółtego sera 3 plastry szynki gotowanej ORAZ:  folia aluminiowa do zawinięcia wykałaczki WYKONANIE: Mięso oczyszczamy z kości, żył itp. Natkę

Pani na deser
Makaron z oliwkami i pesto z rukoli 167

połączeniu z pysznym i świeżym pesto z rukoli. To świetny sposób na szybki i smaczny bezmięsny obiad. A jeśli macie ochotę na mięso wystarczy, że dorzucicie do niego pokrojoną w drobną kostkę, doprawioną i usmażoną pierś z kurczaka. Makaron z oliwkami i pesto z rukoli Składniki: około 250 g krótkiego makaronu np. penne Lubella pół słoiczka czarnych oliwek tarty

PatiGotuje
Leczo z cukinią, kurczakiem i parówkami z szynki 152

szklanka małych marchewek  * 2 czerwone cebule * 1 żółta cebula  * 2 łyżki oleju kokosowego  * podwójny filet z kurczaka  * 6 parówek z szynki  * sól, pieprz  * puszka pokrojonych pomidorów  Przygotowanie : Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić w plastry. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, mięso i parówki. Dodać marchewkę, paprykę i przyprawić

Magiczne Życie Marty
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 120

instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Następnie solimy i pieprzymy, można też użyć przyprawy do kurczaka lub każdej innej, którą lubimy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mięso. Gdy będzie podsmażone dodajemy poszatkowaną ostrą paprykę oraz dwie garści umytego szpinaku. Całość podsmażamy jeszcze chwilę, dodajemy łyżkę śmietany i po około

Programista w kuchni
Kurczak curry z ananasem 275

pół puszki mleczka kokosowego (200 ml) zalewa z ananasów sproszkowany imbir sól pieprz (opcjonalnie) łyżka masła klarowanego (opcjonalnie) łyżka mąki Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na drobną kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem a następnie smażymy. Gdy mięso jest gotowe zrzucamy je na głęboki talerz, a na patelni rozgrzewamy ponownie olej. Szklimy na niej pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy nabierze

Dieta bez mleka
ZAPIEKANY MAKARON Z KURCZAKIEM 170

cebula czerwona sól,pieprz,oregano olej do smażenia ser żółty starty WYKONANIE Makaron gotujemy al'dente i osaczamy na sicie.Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oleju.Cebulę kroimy w piórka dodajemy do mięsa i jeszcze przez chwilę podsmażamy aż cebulka będzie miękka.Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy ok.10-15 min.doprawiając solą pieprzem

Mała w garnku miesza
Serowa rolada z kurczakiem i szpinakiem 457

lekkiego zrumienienia). Po wyjęciu odstawiamy do lekkiego przestudzenia, następnie zdejmujemy papier i układamy ładniejszą stroną do dołu. Na upieczonym placku serowym układamy kurczaka tak, by przykrywał prawie całą powierzchnię (zostawiamy wolne 2cm z jednego szerszego boku). Na mięso wykładamy szpinak i rozprowadzamy równo. Placek zwijamy ciasno w roladę wzdłuż szerszego boku (zwijając w stronę boku bez farszu). Roladę układamy

Smak mojej kuchni
Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem 157

Polecam szybkie i zdrowe jednocześnie piersi z kurczaka ze szpinakiem. Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 200 g szpinaku  - 80 g serka Apetina Pesto i Rukola

Kulinarne życie
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 279

kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki panierce panko, obtoczone w niej mięso staje się znacznie bardziej chrupiące. Japońska panierka idealnie nadaje się do przygotowania filetów z kurczaka, kotletów schabowych, a nawet krewetek i warzyw. Panierkę […] Artykuł Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? pochodzi z serwisu Blog

PysiaGotuje.pl
Sałatka gyrosowa 105

filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa szczypta vegety olej Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Wykładamy usmażone mięso na dno salaterki. Na mięso wykładamy 1/2 sosu wykonanego z 5 łyżek ketchupu i 5 łyżek majonezu. Na sos układamy odsączoną kukurydzę

MojaQchnia.pl
Krupnik z grzybami 110

krupniku znalazły się suszone grzyby, które świetnie podkreśliły smak kaszy. Krupnik gotuję zazwyczaj na kawałku kurczaka lub indyka najlepiej z kością i skórą, wtedy jego smak jest delikatny i bardzo dobrze smakuje. W moim rodzinnym domu gotowało się go raczej na mięsie wieprzowym, jednak wersja z drobiem jest lżejsza i bardziej mi odpowiada. Do tej pory krupnik gotowałam z kaszy(...)szczypior). Ziemniaka obrać i pokroić na drobne, nierówne kawałeczki. Do garnka z zimną wodą włożyć niezbyt duży kawałek najlepiej ze skórą kurczaka, dodać ziele angielskie i liść laurowy i gotować na małej mocy palnika do miękkości mięsa. W międzyczasie z powierzchni wody zdejmować ewentualną pianę. Po wyjęciu mięsa do wywaru dodać marchew i ziemniaki gotować 15 minut, następnie dodać pokrojoną

Kuchcik gotuje
SAŁATA RZYMSKA Z KURCZAKIEM 142

CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: Mała głów ka sałaty rzymskiej, puszka kukurydzy, średnia cebula czerwona, mała pierś z kurczaka, oregano, ostra papryka, curry, sól, mały jogurt naturalny, koperek suszony, 3 ząbki czosnku. Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę, opró szam solą, oregano, papryką i curry. Podsmażam na oleju (ma być soczyste). Osączam na ręczniku papierowym.  Sałatę

JejKuchnia
Kurczak w ziołowej panierce 172

łyżki mleka 1/2 szklanki tartej bułki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka tymianku sól, pieprz olej i masło do smażenia Sposób przygotowania: Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na dwie części tak, żeby powstały cztery porcje. Lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Jajka łączymy z mlekiem. Bułkę dokładnie mieszamy z słodką papryką i tymiankiem. Piersi panierujemy kolejno

Pobite gary Barbary
UDKA WĘDZONE W WĘDZARNI 252

SKŁADNIKI :  10 udek z kurczaka 3 łyżki soli  około 3 litry wody duży gar dratwa lub haki do nadziania mięsa                                                              PRZYGOTOWANIE :  Do dużego garnka wlewamy około

Kulinarne Fantazje Marioli
FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 1033

Lekkie,soczyste mięso drobiowe pod czapeczką pomidorową to szybki i pyszny obiad. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor 1 opakowanie mozzarelli 1 cebula 4 ząbki czosnku świeża i suszona bazylia ( tymianek też dobrze pasuje) sól,pieprz,papryka oliwa z oliwek Filety z piersi kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na 4 części. Przyprawić : 2 ząbki czosnku,sól

Niespełnione zdolności kulinarne