każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł tak jakbym go gotowała na parze, dodatkowo był niezwykle aromatyczny, bo piekłam
Blondynka Gotujeakurat wszystkie składniki w domu postanowiłam ją przygotować - oczywiście trochę zmieniając przepis i dokładając swoje 3 grosze :) Jeśli lubicie połączenie mięsa, sałat i egzotycznych owoców - polecam, bo sałatka jest przepyszna :) SKŁADNIKI (na 4 osoby) podwójna pierś kurczaka 1 duża pomarańcza 1 duże dojrzałe mango 1 dojrzałe awokado 6 dużych garści rukoli (lub innych ulubionych sałat) sól pieprz 1 łyżeczka
Moje Kuchenne Rewelacjemięso i łyżkę warzyw miksuję, a resztę rozdrabniam widelcem. Przyzwyczajam go do stałych pokarmów i dobrze mu idzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera 2-3 różyczki brokułu kasza manna 1 łyżeczka masła woda Sposób wykonania: 1. Warzywa myjemy, obieramy. Kroimy dowolnie. Wszystkie
Kuchnia domowa Aniserem Zupa krem z czerwonej soczewicy Hummus z buraczkami i pasta z bakłażana Baba Ganoush Shoarma wołowa na hummusie, czyli mięso wołowe podawane z buraczkową pastą z ciecierzycy, pitą i sałatką tabbouleh Shish Taouk, czyli szaszłyki z kurczaka z grillowanymi warzywami i frytkami Kofta wołowa z kuskusem, ciecierzycą i daktylami Dobre? Zaczęłam od zupy, całkiem dobrej i podawanej z cytrynką(...)zatar. Chlebek ten je się złożony na pół i wypełniony sałatką. Pyszna przekąska. Moim daniem głównym była shoarma wołowa na hummusie. Zwykle to danie zawiera morze humusu i odrobinę mięsa. W Sphinksie jest na odwrót – to całkiem spora porcja chrupiącej wołowiny. Hummus buraczkowy był pyszny i dobrze pasował kolorystycznie do mięsa. Nie smakowała mi tylko sałatką tabbouleh podawana jako
Ugotowane pozamiataneJeśli i Wy podzielacie moje zdanie ten przepis jest właśnie dla Was. Pierś z kurczaka w kokosowej panierce smażyłam już wiele razy, ale po raz pierwszy usmażyłam na oleju kokosowym, a to dzięki uprzejmości firmy Biooil. Jest różnica i to ogromna. Dzięki temu olejowi mięso przeszło smakiem kokosa i było soczyste. Polecam! Tak jak wspomniałam można usmażyć(...)patelnię wykładamy olej kokosowy i stawiamy na średnim ogniu. Mięso przecinamy wzdłuż na cienkie kotlety, które przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej zmieszanej z wiórkami kokosowymi. Obtoczone kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.Moje przykładowe zestawienie: Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Ziemniaczki Niedźwiedzie Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeDziś jeszcze kilka przepisów na dietetycznego kurczaka z cyklu bez soli i cukru, dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Szafranowe risotto z kurczakiem i dynią 2 piersi z kurczaka 1 szklanka brązowego ryżu lub dzikiego 1 i 1/2 szklanki wody 1 i 1/2 szklanki startego miąższu dyni 1/2 szklanki mleka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 biała(...)natka pietruszki do dekoracji . Obieramy cebulę i czosnek, siekamy je drobno, wkładamy do miseczki. Dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz biały i ziołowy oraz 2 łyżki oliwy. Mieszamy. Umyte i osuszone mięso kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do miseczki z marynatą i odstawiamy. Szafran moczymy w mleku. Ryż wsypujemy do rondla o grubym dnie , zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu
Gotuj Sam!nasiennych. Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać przyprawy, drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wybić jajko, wymieszać i napełnić papryczki, przykryć odciętym krążkiem z korzonkiem i ułożyć w brytfance. Posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp 180 st. Jeśli zostało troszkę nadzienia, przyda się do sosu. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mięso podsmażyć, dodać pół
Gotowanie jest łatweJak wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze! Są zdrowe, są smaczne i można wyczarować z nich przeróżne dania – zaczynając od śniadań, a na deserach kończąc! Dziś
Ostra na Słodkooczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić dużą ilością ostrej papryki, chili, pieprzu, posolić. Ja dodałam także oregano. Smażyć tak, by mięso się ścięło, ale było soczyste - kilka minut. Składniki na penne w sosie serowym z kurczakiem na ostro (3 porcje): 3 pojedyncze filety z kurczaka (z papryką, chili, pieprzem, solą i oregano - pisałam wyżej jak zrobić) duża śmietana
Karola gotujeSkworcu Kurczak kupiony musi zostać przegryziony. Jak mawiała moja teściowa, w zamrażarce musi poleżakować całą noc. Będzie lepszy i ta skóra , która go otacza , łatwo z niego zlezie. I tak faktycznie jest. Wkładamy udka na noc do zamrażary, wyciągamy na drugi dzień i gdy będą już prawie odmrożone ,ale nie do końca, ściągamy skórę z mięsa. Zejdzie łatwo jak rajstopki
Z Kuchni Do KuchniGalareta to danie , które robimy w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej wersji. SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka pierś z kurczaka 600 -700 ml rosołu 14 g. żelatyny 3-4 łyżki zimnej wody 3–4 łyżki posiekanej natki pietruszki marchewka 2 ząbki czosnku WYKONANIEŻelatynę namaczamy(...)powinna się rozpuścić. Dodać przeciśnięty prze praskę czosnek.Mięso dobrze rozdrobnić. Marchewkę pokroić w plastry lub kostkęDo miseczek na spodzie ułożyć marchewkę, posypać natka pietruszki. Dodać po trochę mięsa, zalać rosołem tak, by pokryć całość. Ostudzony wstawić do lodówki. Zakryć folią. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewydomu preferujemy obiady mięsne, pewnie z tego względu, że dużo energii dziennie tracimy i jakoś mięso jest w stanie uzupełnić straty energii. Dziś na obiad nie miałam szczególnego pomysłu i za wiele czasu. Uwzględniając te aspekty postanowiłam zrobić coś z piersi kurczaka. Oryginalny de volaille chyba ma wewnątrz tylko masło, ja postanowiłam go troszkę urozmaicić. Podałam go z kulką(...)ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 dag sera 2 łyżeczki masła -sól, pieprz, bułka tarta, jajko, olej do smażenia Wykonanie: Rozciąć pierś, rozbić na dwa kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w kostkę pieczarki i lekko je zrumienić. Na rozbite i przyprawione kotlety nakładać pieczarki, łyżeczkę masła i ser pokrojony
dom-agi.plminut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i smaży na oleju bez przypraw, do czasu gdy mięso zmięknie (około 5 – 7 minut), następnie dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze około 2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Upieczone bułki wyjmujemy z piekarnika(...)Sałatę kroimy. Bułki lekko nacinamy z wierzchu, a następnie przecinamy wewnątrz, tak by spód pozostał nie przecięty. Środek bułki smarujemy dipem, przy pomocy łyżki. Następnie dodamy po trochu sałaty, kurczaka, cebuli, pomidora i ogórka trochę dipu i znowu po kolei wszystkie składniki i tak, aż bułka będzie pełna :) Podajemy na talerzu :) R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Smakowy Rajmożna jeść. Oczywiście podane przeze mnie warzywa możesz zmodyfikować i wybrać te, które lubisz najbardziej. Tak przygotowane mięso z warzywami świetnie pasuje zarówno do kaszy jaglanej (na zdjęciu), kaszy gryczanej, ryżu czy nawet makaronu razowego. Składniki 400 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku Ulubione(...)przyprawy do piersi z kurczaka Rękaw do pieczenia Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do rękawa do pieczenia. Kolejnym krokiem jest dodanie naszych ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany). Wszystkie warzywa myjemy, oczyszczamy i kroimy w kosteczkę/paski. Dodajemy
Programista w kuchni