mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:360/774)

Gulasz z piersi kurczaka. 4075

cebula średniej wielkości przyprawy do drobiu, sól, pieprz koniecznie oregano (można dodać pokrojoną w paski paprykę) WYKONANIE: rozgrzać tłuszcz na patelni, pierś z kurczaka pokroić w paski oprószyć mąką,  dodać pokrojoną w kostkę cebulę, mięso smażyć na złoty kolor, podlewając w razie potrzeby bulionem,  sos powinien być wystarczająco gęsty, ale w razie potrzeby, lub upodobań można go zagęstnić

Kuchnia Beaty
Zupa Krem Pomidorowa z Bazyliowymi Kopytkami 143

pieprzu mielonego kilka listków roślinki tzw. maggi 6 listków oregano 8 listków bazylii 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do garnka z woda wrzucamy piersi z kurczaka. Zaraz po nich liście laurowe, ziele angielskie i oregano. Gdy mięso będzie ugotowane to wyjmujemy je wraz z ziołami. Dodajemy pokrojoną i umytą włoszczyznę i listki maggi oraz 1 łyżeczkę pieprzu. Gotujemy do momentu

ClauditteMissCooking
Pieczone Szaszłyki 119

Składniki: 3 piersi z kurczaka  natka pietruszki garść listków bazylii 1 zielona świeża papryczka chilli- Mięso myjemy, kroimy na kostkę i marynujemy w posiekanej pietruszcze, bazylii i chilli z dodatkiem 3 łyżek oliwy. 5 fig 3 papryki kolorowe mix 6 cebul czerwonych 1 cukinia 12 pieczarek Smacznego

ClauditteMissCooking
Szpinakowy makaron z sosem i Awokado 139

ząbek czosnku  czerwona cebula  Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Na rozgrzanej patel ni z odrobiną oleju , podsma żyć pokrojonego w paski kurczaka. Przyprawić, wcisnąć czosnek. Pokrojon ą cukinię i cebulę dodać do mięsa i smaż yć jeszcze z 5min .  Wlać sos pomidorowy , doprawić w razie potrzeby. Trzymać na ogniu , aż sos się zredu kuje. Awokado pokroić

Gaździnka warzy
pierożki rosyjskie pieczone 132

kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 195

duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować

w mojej kuchni
Ryż po meksykańsku z kurczakiem 282

kukurydzy * pół puszki czerwonej fasoli  * czerwona papryka * chili, kolendra, kumin, sól, pieprz  * koperek    Przygotowanie : Wszystkie przyprawy dobrze utrzeć w moździerzu, kurczaka pokroić w większą kostkę. Dobrze natrzeć przyprawami. Rozgrzać oliwę, usmażyć mięso, wsypać ryż. Podlać wodą i gotować około 15 minut. Wrzucić warzywa. Zagotować, poczekać by odparowała woda. Całość posypać koperkiem. Można podawać z gęstym jogurtem

Magiczne Życie Marty
Nuggetsy z kurczaka 533

kurczaka - 500 g papryka ostra 200 g płatków kukurydzianych jajka - 2 szt sól i pieprz tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.  Następnie pokroić w grubsze paski.  Obsypać mięso solą pieprzem i ostrą papryką, odstawić na 3 godziny do lodówki.  Płatki kukurydziane rozkruszyć za pomocą wałka.  Do miski wybić jajka, dodać

Kuchnia Danusi
Pieczone roladki z piersi kurczaka 199

pietruszki gotujemy na pól miękko w osolonej wodzie. Kroimy w słupki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajemy na dwie części. Doprawiamy z obu stron sola i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę i cukinie kroimy w słupki. Na każdym kawałku mięsa (po stronie doprawionej tymiankiem) układamy po kawałku marchwi, pietruszki, cukinii i papryki oraz

Pyry na Gaz
Sharma z frytkami 343

Trzeba oddać mężowi resztę jego zasług na polu gastronomicznym :) Wspólnie zrobiony obiad, którego nie powstydziłby się niejeden lokal. Domowe smaki jednak bardziej do nas przemawiają...Przepis

Lawendowe Niebo
Kotlety z Kurczaka w Cieście 616

piersi z kurczakavegetapieprzczosnek w proszkuciasto:szklanka mąki1/2 szklanki mleka1/4 szklanki wodyjajkoszczypta soliszczypta pieprzułyżka olejułyżeczka octu Kotlety z Kurczaka w Cieście - Sposób przygotowania:Kurczaka porcjujemy na cienkie kotlety (w razie konieczności rozbijamy je tłuczkiem).Mięso "smarujemy" niewielką ilością vegety, czosnku i pieprzu. Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut.Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Następnie porcje mięsa zanurzamy

Słodka Strona
Poznaj swojego blogera :) 117

jednak, że na lokalnych placach targowych nie bywam i nie kupuję. Napiszę o tym, że robię zakupy w supermarketach i że można kupić mięso dobrej jakości nie płacąc 30 zł za kilo fileta z kurczaka a kupowanie tańszych rzeczy nie oznacza rezygnacji ze smaku. Nie uważam za ujmę dla blogera kulinarnego czy kogokolwiek udanie się do supermarketów. Nie chcę malowania

ladykitchen
Zapiekanki 316

Zapiekana ryba z warzywami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką, kukurydzą Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami

Aga w kuchni
Pieczona pierś indycza 207

pory rzadko jadaliśmy mięso indycze, mnie się kojarzyło raczej z mięsem suchym, ale w sumie to nie wiem dlaczego królowały generalnie kurczaki. Poszukując alternatywy dla wędlin sklepowych pomyślałam o zapiekanej piersi właśnie z indyka, bo taką pierś wędzoną jada moja córka. Zrobiłam i od razu pochłonęliśmy ponad połowę upieczonego kawałka! Przygotowałam wg zasad Kuchni Pięciu Przemian. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sznycle w kukurydzianej panierce 267

smażenia 1 łyżka masła 1/2 szklanki wody 1/2 łyżki maggi w płynie Zmiksować płatki kukurydziane na proszek i wymieszać z mąką. Pierś z kurczaka pokroić na 6-8 małych kawałków i rozklepać tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą by nie porozrywać włókien. Posolić i posypać pieprzem mięso. Posmarować każdy sznycel musztardą. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Panierować sznycle w mieszance

Buniabaje w kuchni