mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:360/774)

Zapiekanki 324

Zapiekana ryba z warzywami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką, kukurydzą Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami

Aga w kuchni
Pieczona pierś indycza 212

pory rzadko jadaliśmy mięso indycze, mnie się kojarzyło raczej z mięsem suchym, ale w sumie to nie wiem dlaczego królowały generalnie kurczaki. Poszukując alternatywy dla wędlin sklepowych pomyślałam o zapiekanej piersi właśnie z indyka, bo taką pierś wędzoną jada moja córka. Zrobiłam i od razu pochłonęliśmy ponad połowę upieczonego kawałka! Przygotowałam wg zasad Kuchni Pięciu Przemian. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sznycle w kukurydzianej panierce 271

smażenia 1 łyżka masła 1/2 szklanki wody 1/2 łyżki maggi w płynie Zmiksować płatki kukurydziane na proszek i wymieszać z mąką. Pierś z kurczaka pokroić na 6-8 małych kawałków i rozklepać tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą by nie porozrywać włókien. Posolić i posypać pieprzem mięso. Posmarować każdy sznycel musztardą. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Panierować sznycle w mieszance

Buniabaje w kuchni
Roladki drobiowe ze szparagami 151

wersji oczywiście maksymalnie odchudzonej. Ja roladki podałam z zapiekanymi młodymi ziemniaczkami i pomidorami. ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI (składniki na 4 porcje) - 3 piersi z kurczaka - pęczek białych szparagów - serek homogenizowany naturalny - sól, pieprz Marynata do mięsa: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka soku z cytryny - łyżeczka musztardy - oregano, bazylia - ząbek czosnku Pierś podzielić na kotlety

Zgrabne Gotowanie
Pierś kurczaka w cytrynowo tymiankowej glazurze 168

posiekany czosnek, łyżkę tymianku. WYmieszać i polać po kurczaku. Doprawić solą i pieprzem. Piec bez przykrycia w rozgrzanym piekarniku przez 35-40 minut, przewracając kurczaka co 10 minut. Marynata powinna zgęstnieć i przykleić się do mięsa. Posypać resztą tymianku. SMACZNEGO !!! Dlaczego wolę aluminiowe tacki w tym przypadku? Gdy po raz pierwszy przygotowywałam tą potrawę piekłam piersi w naczyniu żaroodpornym

Blondynka Gotuje
Makaron z kurczakiem na włoską nutę 368

łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pieczarki pokroić w półtalarki, natomiast cebulę, pierś z kurczaka, marchewkę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekać. Warzywa i mięso podsmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć. Gdy będą już miękkie dodać pomidory z puszce. Dusić do rozpadnięcia. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, kostkę rosołową

Fabryka pomysłów
placki z cukinią, fasolka szparagowa i...kurczak. nietypowy obiad? 190

tarki (razem ze skórką) ~sól, przyprawy Otręby zalać wodą i odstawić na ok. 10 minut. Dodać pozostałe składniki. Smażyć placki. ~pół piersi z kurczaka (ok. 220g po wycięciu błonek itp. / ok. 160g po ugotowaniu) ~sól, przyprawy. Mięso posypać solą i przyprawami, pokroić w kostkę i ugotować. ~100g fasolki szparagowej (u mnie zielona) ~łyżka bułki tartej Fasolkę ugotować w lekko osolonej

chili & sugar
Tortilla z mięsem mielonym 193

puszki, mielone odnalezione w zakamarkach zamrażalnika... co wyszło? TORTILLA może nie taka z prawdziwego zdarzenia,  zapewne lepsza byłaby z kurczakiem, jednak nie można mieć wszystkiego.  Składniki  4 gotowe placki tortilli  30 dag mięsa mielonego 2 cebule  1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku kilka liści sałaty sól, pieprz olej do smażenia

Kuchenne aromaty
LENIWE CURRY / LAZY CURRY 123

LENIWE CURRY / LAZY CURRY Curry… Ostre, indyjskie danie z lekkim posmakiem mleka kokosowego, podane z ryżem lub chlebkiem naan – czego chcieć więcej? Dzisiaj curry

Martyna Cooks
Sałatka z gotowanym kurczakiem i gorgonzolą 225

łyżki pokrojonego w kostkę sera gorgonzola 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% garść ostrych kiełków sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś kurczaka gotujemy w wywarze warzywnym. Paprykę kroimy w małą kostkę, łączymy z kukurydzą i fasolą. Mięso gdy ostygnie kroimy w plastry. Sałatę kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu ucieramy ser ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą

Qchnia po prostu
Risotto z kurkami, dynią i kurczakiem 158

gorgonzola Sól Pieprz Przyprawa Kurczak złocisty Tandoori Masala Ostra papryka Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę ok. 2 cm (marynujemy-u mnie przyprawa Kurczak Złocisty+ Tandoori Masala+ Ostra papryka-ale mogą być inne przyprawy).Mięso z przyprawami odstawiamy na godzinę. Musimy przygotować 2 patelnie, gdyż jednocześnie będziemy przesmażać grzyby i robić risotto-tak,żeby równocześnie połączyć jedno z drugim(...)Zmniejszamy gaz. Ryż mieszamy i stopniowo dodajemy resztę bulionu,aż ryż go wchłonie. Na koniec konsystencja musi być półpłynna. Do ryżu dodajemy kurki plus dynię i wyłączamy gaz. Kurczaka obsmażamy w niewielkiej ilości oliwy-dodajemy do risotto. Całość mieszamy-posypujemy natka pietruszki

Kopystką po garach
Grillowana pierś kurczaka i orientalna sałatka z ogórka 193

Co jakiś czas mam chęć powalczyć z wagą i ciężkimi domowymi obiadami - dlatego zamiast kotletów z piersi kurczaka, ziemniaków i mizerii postanowiłam przygotować sobie wersję light

Pasja Smaku
Kurczak po chińsku inaczej 422

Czasami mam ochotę na chińszczyznę, taką na szybko, bez specjalnych dodatków. Przyznaję, sięgam wtedy po mrożonkę i nie kryję się z tym. Plus ryż i kurczak

Pasja Smaku
Zimne nóżki - galareta wieprzowo drobiowa 175

ziarenek ziela angielskiego  sól i pieprz do smaku przyprawa w płynie do smaku Przygotowanie : Do dużego garnka przekładamy umyte piersi z kurczaka, golonko i oczyszczone nóżki. Zalewamy wodą około 2 cm nad wysokość mięsa. Dodajemy obrane warzywa, liście laurowe i ziele angielskie oraz około 2 łyżeczki soli.  Gotujemy przez 2 godziny po czym dodajemy połowę natki pietruszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ + FILMIK 102

miseczki wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy przyprawy ( sól, pieprz, papryki, tymianek, majeranek i przyprawę do kurczaka ) mieszamy. Nacieramy nimi dokładnie kurczaka z zewnątrz i od środka. Do wnętrza ptaka wkładamy farsz, tyle i le wejdzie, otwór spinamy wykałaczkami.  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego ( lub halogenu ) i pieczemy w temperaturze 180% C, przez około 1,5 godziny. Co jakieś czas

Kulinarne Fantazje Marioli