Smażone kulki mięsne

Smażone kulki mięsne

Smażone kulki mięsne

Mój sposób na wykorzystanie porosołowego bądź pieczonego kurczaka: kulki mięsne z dodatkiem warzyw i ryżu (makaron też może być). Podczas ich przygotowywania jest trochę zabawy, gdyż najpierw obtoczyć je należy w mące, jajku i bułce tartej, ale dzięki temu zabiegowi kuleczki mają rewelacyjnie chrupiącą skorupkę. Mąkę i bułkę tartą zalecam wsypać do wyższej i szerokiej miski, wtedy jednorazowo obtoczyć można   większą ilość kulek. Polecam, dzieci na pewno będą zadowolone z takich kuleczek na obiad, jak rów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Autor

Kraina Miodem PłynącaKraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, miód, bułki, ryż, kurczak, gotowany kurczak, marchewka, kurczak z ryżem, orzechy, przekąska, orzechy włoskie, warzywa, kurczak pieczony, obiad, makaron, makarony, przekąski, ryż z warzywami, mięso, bułka pszenna, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem, kurczak z makaronem, kurczak w miodzie, mięsa pieczone, dania z kurczakiem, dania mięsne, chrupiący kurczak, dania z makaronem

Inne przepisy z Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.