mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:358/774)

Potrawka z kurczaka 142

zielonego groszku koperek świeży lub suszony 2 łyżki śmietany 18% vegeta (u mnie Vegeta Natur - bez chemicznych dodatków) pieprz 2-3 łyżki mąki Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą około 3 cm nad poziom mięsa i zagotować. Po zagotowaniu zebrać ,,szumowiny'', dodać startą marchewkę, groszek oraz pietruszkę

kuchnia doski
Pierś kurczaka duszona w warzywach z makaronem pełnoziarnistym 178

szczyptę bazylii i tyle samo oregano i odrobinkę płatków czili.  Do gotującego się sosu dodać pokrojoną (w paski lub nie duże plastry) pierś kurczaka. Następnie pokroić na spore kawałki resztę warzyw, gdy sos z mięsem się zagotuje dodać warzywa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, pod koniec dodać pokrojone pieczarki. Na koniec doprawić do smaku sola, cukrem i pieprzem

Lubię to gotuję
Grillowana pierś z morelami 114

porównaniu do mojego Męża- ja zawsze lubiłam połączenie mięsa z owocami. Postanowiłam więc na grilla przygotować dla siebie porcję kurczaka z suszonymi morelami. Składniki: 1 pierś z kurczaka ok 8 suszonych moreli sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak w cieście (kulki) – jak od „chińczyka” 216

zbyt gorący, bo panierka się przypiecze a kurczak będzie surowy w środku. Temperatura powinna być taka jak przy smażeniu pączków ok. 160*C Kawałki kurczaka należy nakładać na łyżce, by za każdym razem nakładać kawałek mięsa i porcję panierki. Zsuwamy do oleju za pomocą drugiej łyżki

Gotowanie i blogowanie
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i pieczarkami 157

muszkatołowa - do smaku makaron wstążki Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek wyciskamy i razem smażymy do zeszklenia.  Kurczaka myjemy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do cebuli. Gdy mięso będzie usmażone doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy mrożony szpinak. Podgrzewamy aż całkowicie się rozmrozi. Następnie dodajemy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy

Qchnia po prostu
Kurczak z bakłażanem, brokułami i dynią 110

koperek majeranek Bakłażana umyłam i pokroiłam w kostkę. Cebulę, czosnek, imbir i por pokroiłam w plasterki. Brokuł umyłam i rozdzieliłam na różyczki. Piersi z kurczaka pokroiłam w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam mięso, cebulę i czosnek. Następnie dodałam pozostałe warzywa, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Dodałam ok 150 ml wody i dusiłam pod przykryciem

nietadieta
uda kurczaka kukurydzianego z tajskimi przyprawami 99

można wyjąć pestki, ja nie wyjmowałam). Wszystko razem wymieszać w miseczce, razem z miodem, sokiem z limonki, skórką cytryny i 150 ml wody. Uda kurczaka umyć, osuszyć. W naczyniu z grubym dnem rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso na rumiano z obu stron. Zlać tłuszcz, dodać wymieszane przyprawy, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podawać

królestwo garów
Zapiekanka z gyrosem 8667

majonezu 3 łyżki śmietany 2 łyżki keczupu 1 łyżka oleju Sól, pieprz, jarzynka naturalna do smaku Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki, obsypujemy przyprawą gyros i mieszamy z łyżką oleju, odstawiamy na godzinę  ( a najlepiej cała noc) aby mięso się zamarynowało.  Smażymy na suchej patelni parę minut aż mięso się zetnie ale nadal będzie  miękkie

W kuchennej krainie
Kurczak z makaronem orkiszowym w sosie serowo-chrzanowym 158

smaku; użyłam luksusowego Społem Kielce ) Dodatkowo: 1-2 łyżki masła do smażenia    Makaron ugotować według przepisu z opakowania. W międzyczasie piersi z kurczaka (umyte i osuszone) pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami. Mięso podsmażyć (na rumiano) na rozgrzanym maśle. Dodać mleko i oba sery. Całość powoli mieszać, aby sery dokładnie się rozpuściły - tworząc jednolity sos. Sos doprawić

Di gotuje
Kurczak w płatkach owsianych 169

Składniki: 1 filet z kurczaka płatki owsiane 1 jajko 2 łyżki mąki 1 łyżka mleka przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, słodka papryka Filet z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół i lekko rozbijamy otrzymane dwa kawałki mięsa. Nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w rozbitym jajku z dodatkiem mleka, soli i pieprzu, a na koniec

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kotlety mielone z kurczaka w sezamie 152

ząbek czosnku 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól i pieprz do smaku szklanka sezamu olej do smażenia   Pierś z kurczaka umyj i oczyść. Kajzerkę namocz w mleku. Kiedy zmięknie, odciśnij. Mięso, kajzerkę i cebulę zmiel. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Z masy formuj kotlety, obtaczaj w sezamie i smaż

Kubki smaku
KARTOFLANKA MOJEGO DZIECIŃSTWA 146

przepisy są warte wypróbowania.Pozdrawiam serdecznie.! ******************************************************** ************ KLUSKI Z MAKIEM JAK UGOTOWAĆ RYŻ DO GOŁĄBKÓW CIASTKA KORZENNE Z MASZYNKI GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM SAŁATKA JARZYNOWA BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ KULEBIAK FRANCUSKI PISZINGIER KAWOWY KURCZAK W SOSIE Z KAWY PIEROŻKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI SAŁATKA ŚLEDZIOWA POD PIERZYNKĄ SOS CZEKOLADOWY

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 478

Makaron rosołowy 80 gr Rodzynki 100 gr Olej do smażenia Sól, pieprz, cynamon mielony CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z nóżek kurczaka ściągamy skórę prawie do końca. Luzujemy z kości, oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę

My Culinary Art
Kurczak z grzybami na słodko 110

mąki kukurydzianej. sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy na cienkie paski, bądź w piórka. Grzyby czyścimy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Pierś z kurczaka również kroimy w paski, lub nieduże kawałki, doprawiamy pieprzem. Smażymy mięso na oliwie, aż się ładnie zarumieni. Zdejmujemy z pieca. Osobno smażymy grzyby z cebulą. Ocet balsamiczny, miód i bulion mieszamy razem i dodajemy

KasiaiKrzysiu.pl
St. Valentino Chleb i Wino w Konopnicy koło Lublina 187

wysokoprocentowe trunki w dobrych cenach.  Oprócz regularnych dań z menu, obsługa lokalu proponuje także inne, niewprowadzone jeszcze do karty, potrawy. Spróbowałem odrobiny kurczaka faszerowanego cielęciną we włoskim sosie z kopytkami - soczyste i delikatne mięso - pomimo sosu na bazie śmietanki danie przyjemne. Rozczarowany trochę byłem polędwicą wołową - zbyt gumiaste mięso jak na polędwicę... W nazwie dania była także "koronka

Right Behind The Kitchen