mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:359/774)

LENIWE CURRY / LAZY CURRY 128

LENIWE CURRY / LAZY CURRY Curry… Ostre, indyjskie danie z lekkim posmakiem mleka kokosowego, podane z ryżem lub chlebkiem naan – czego chcieć więcej? Dzisiaj curry

Martyna Cooks
Sałatka z gotowanym kurczakiem i gorgonzolą 231

łyżki pokrojonego w kostkę sera gorgonzola 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% garść ostrych kiełków sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś kurczaka gotujemy w wywarze warzywnym. Paprykę kroimy w małą kostkę, łączymy z kukurydzą i fasolą. Mięso gdy ostygnie kroimy w plastry. Sałatę kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu ucieramy ser ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą

Qchnia po prostu
Risotto z kurkami, dynią i kurczakiem 167

gorgonzola Sól Pieprz Przyprawa Kurczak złocisty Tandoori Masala Ostra papryka Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę ok. 2 cm (marynujemy-u mnie przyprawa Kurczak Złocisty+ Tandoori Masala+ Ostra papryka-ale mogą być inne przyprawy).Mięso z przyprawami odstawiamy na godzinę. Musimy przygotować 2 patelnie, gdyż jednocześnie będziemy przesmażać grzyby i robić risotto-tak,żeby równocześnie połączyć jedno z drugim(...)Zmniejszamy gaz. Ryż mieszamy i stopniowo dodajemy resztę bulionu,aż ryż go wchłonie. Na koniec konsystencja musi być półpłynna. Do ryżu dodajemy kurki plus dynię i wyłączamy gaz. Kurczaka obsmażamy w niewielkiej ilości oliwy-dodajemy do risotto. Całość mieszamy-posypujemy natka pietruszki

Kopystką po garach
Grillowana pierś kurczaka i orientalna sałatka z ogórka 206

Co jakiś czas mam chęć powalczyć z wagą i ciężkimi domowymi obiadami - dlatego zamiast kotletów z piersi kurczaka, ziemniaków i mizerii postanowiłam przygotować sobie wersję light

Pasja Smaku
Kurczak po chińsku inaczej 427

Czasami mam ochotę na chińszczyznę, taką na szybko, bez specjalnych dodatków. Przyznaję, sięgam wtedy po mrożonkę i nie kryję się z tym. Plus ryż i kurczak

Pasja Smaku
Zimne nóżki - galareta wieprzowo drobiowa 183

ziarenek ziela angielskiego  sól i pieprz do smaku przyprawa w płynie do smaku Przygotowanie : Do dużego garnka przekładamy umyte piersi z kurczaka, golonko i oczyszczone nóżki. Zalewamy wodą około 2 cm nad wysokość mięsa. Dodajemy obrane warzywa, liście laurowe i ziele angielskie oraz około 2 łyżeczki soli.  Gotujemy przez 2 godziny po czym dodajemy połowę natki pietruszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ + FILMIK 107

miseczki wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy przyprawy ( sól, pieprz, papryki, tymianek, majeranek i przyprawę do kurczaka ) mieszamy. Nacieramy nimi dokładnie kurczaka z zewnątrz i od środka. Do wnętrza ptaka wkładamy farsz, tyle i le wejdzie, otwór spinamy wykałaczkami.  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego ( lub halogenu ) i pieczemy w temperaturze 180% C, przez około 1,5 godziny. Co jakieś czas

Kulinarne Fantazje Marioli
delikatna kacza pierś z jabłkami na szybko 207

powiedzmy delikatnie, bardzo umiarkowanym powodzeniem ( zresztą podobnie było z moja skromną osobą). Przyczyną tego stanu rzeczy jest nieznajomość specyfiki kaczego mięsa, które zachowuje się podczas pieczenia w sposób zgoła odmienny, niż ten do którego przywykliśmy przy pieczeniu drobiu ( kurczaka czy indyka). Do przyrządzania kaczki musimy podejść z pewnym pietyzmem, inaczej bowiem drobiowe kawałki, zamiast rozkosznie pieścić nasze podniebienia, okażą się

Miód i pieprz
Kurczaczki pieczone, prawie jak z KFC 391

Moja córka powiedziała, że nie jadła lepszego kurczaka niż ten :) . Mówię mojej rodzinie że zawsze tak mówią....ale cóż. Musze przyznać, że chrupiąca skórka, delikatne mięso w środku i aromat zaskoczył mnie dzisiaj- tak ! przyznaję obiad był przepyszny i polecam Wam ten przepis z całego serca- rewelacyjny na obiad , ale też i  na imprezie kurczak - rozejdzie się jak świeże

Smaki Edyty
Kurczak z winem i kaparami 115

śmietanki 30% 160 ml wytrawnego białego wina  łyżka masła sól, pieprz, estragon i lubczyk pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą estragonu i lubczyku.  Na patelni roztopić masło i podsmażyć kurczaka. Gotowego zdjąć na talerz. Patelki nie myć.. Wlać do niej wino..(ostrożnie będzie pryskać) Trzymać na ogniu kilka

Gaździnka warzy
Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem 202

kurczaka przypraw cytrynowym pieprzem, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozgrzej olej. Wrzuć gałązkę rozmarynu na rozgrzany tłuszcz, a następnie piersi z kurczaka. Smaż po obu stronach po 2-3 minuty w zależności od grubości filetów. Usmażone mięso pokrój pod skosem na kawałki. Na tą samą patelnię wrzuć szparagową fasolkę i oczyszczone z ziaren czerwone chili. Smaż aż fasola będzie

codojedzenia
Kurczak z cukinią na szybko 171

ugotowanym ryżem basmati, który świetnie tutaj pasuje. Składniki na 3-4 porcje: około 0,5 wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości)  1-2 młode cukinie (mniejszych rozmiarów) sól, pieprz papryka ostra kurkuma olej do smażenia Mięso (można już dzień wcześniej) umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Polać 1 łyżką oleju

Ugotować
PULPECIKI (z mięsa z rosołu) 270

osób, które mają dietę wątrobową. Oczywiście może jeść każdy, bo są pyszne, delikatne…     SKŁADNIKI: Mięsko z rosołu (kurczaka z porcji cielęciny b/k, kawałek pręgi wołowej), mąka ziemniaczana, białe warzywa z rosołu, sól, „Posypka warzywna”, bulion     WYKONANIE: mięso i warzywa zmielić + sól + w zależności o ilości mięsa (na 25 dag mięsa 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej) + przyprawy – wymieszać

Tradycyjna kuchnia inaczej
Pierś z kurczaka w pestkach dyni 2091

Posypujemy solą i pieprzem. Jajko, mąkę i mleko mieszamy razem, aż powstanie jednolita masa, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso obtaczamy w cieście naleśnikowym a następnie w pestkach dyni. Smażymy na rumiano. Rozliczenie: Kurczak- 5,50zł Pestki dyni- 4,50zł reszta składników- 2zł Ziemniaki 0,5kg - 0,50zł Suma 12,50zł, dzieląc na 2 porcje- 6,25zł

Czerwona Porzeczka
Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą 161

liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki lubczyku (u mnie mrożone liście) 2 łyżki oliwy z oliwek  1,5 l wody sól himalajska i świeżo zmielony pieprz Kurczak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy solą i pieprzem. Układamy na półmisku żaroodpornym lub w naczyniu i pieczemy do uzyskania ładnego koloru. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem i grzałką górną Czas(...)garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek wrzucamy do niego wszystkie świeże warzywa, mrożoną włoszczyznę oraz zioła. Smażymy do czasu, gdy warzywa się zezłocą. Gdy mięso się upiecze, a warzywa będą miały już ładny kolor dodajemy do nich kurczaka. Całość zalewamy 1,5 l zimnej wody. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i zagotowujemy. Zmniejszamy gaz i gotujemy przez ok. 45 minut

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania