czerwona 2 jaja ugotowane na twardo 1 duża lub dwie mniejsze cebule czerwone łyżka masła łyżka oliwy z oliwek Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą gyros i smażymy na oliwie z oliwek przez kilka minut. Mięso odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę i również smażmy na patelni na maśle. W międzyczasie warto
Mango Papajaniej ziaren sezamu. I nie żałuję! Kotlety zyskały nową jakość :) Idealnie będzie pasował do nich sos słodko-kwaśny. Proponuję wówczas przygotowanie mniejszych porcji mięsa i maczanie ich we wspomnianym dodatku. Składniki: 300 g filetów z piersi kurczaka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu jajko 4 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć błony
zadanie-gotowaniePierwszy raz jadłam dynię w takim wydaniu i powiem szczerze jeszcze wrócę do tego przepisu :)Składniki:- połowa średniej dyni- 20 dag sera żółtego- 5 średnich ziemniaków
Zainspirowana w kuchniMango chutney to słodkawa ostro-kwaśna konfitura/sos wywodząca się z kuchni indyjskiej. Istnieje wiele wersji tego przysmaku od pikantnych po bardzo słodkie. Jego zastosowanie jest
ZofianaZmodyfikowana wersja klusek z mięsem. Warto spróbować, bo smakują wybornie. Składniki: -2 kg gotowanych ziemniaków -mąka ziemniaczana -30 dkg łopatki -ćwiartka z kurczaka -boczek wędzony -10 dkg kaszy gryczanej prażonej -marchew -2 cebule -seler, por, czosnek, korzeń pietruszki -liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty -sól, przyprawy Do ok. 3,5 l zimnej wody wrzucamy mięso, jedną cebulę, marchew
Maminek kulinarnypapierowym, nacieramy solą oraz pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem i grzałką grilla Czas - 30 minut Kurczak powinien być ładnie zrumieniony z góry, dzięki temu bulion będzie miał odpowiedni kolor. Pamiętajcie - jeśli mięso nie ma koloru, to nie ma i smaku! :) Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i każdą część opalamy nad ogniem. Następnie cebulę drobno(...)garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, a następnie wrzucamy cebulę, czosnek, marchew, włoszczyznę i wszystkie zioła. Całość przesmażamy do czasu aż warzywa się zezłocą. Następnie dorzucamy upieczonego wcześniej kurczaka. Całość zalewamy ok. 1,5 l wody, tak by woda zakryła kurczaka. Dodajemy sól i pieprz i zagotowujemy, zbieramy osad i następnie gotujemy na wolnym ogniu ok. 45 minut
Cooking Monsterdzień lub dwa, a potem piekę. To wszystko, żadnej filozofii, żadnych skomplikowanych składników. No to co? Do dzieła Kochani! Ps. Mięso fotografowałam znowu na tej małej desce i tak to jest pierś z kurczaka, normalnej wielkości ;) Zainteresowani wiedzą o co chodzi ;) Buziaczki Kochani! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis(...)sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka świeży rozmaryn czosnek niedźwiedzi Skworcu majeranek Skworcu świeżo zmielona różowa sól himalajska Skworcu (spokojnie, możecie użyć morskiej) świeżo zmielony pieprz biały 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju Wykonanie: Podwójnego fileta przecięłam na dwa mniejsze. Opłukałam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam w ręczniku papierowym. Fileta oprószyłam solą i pieprzem
Blondynka Gotujezielonej mrożonej)3 ząbki czosnku1 puszka ciecierzycy2 woreczki dzikiego ryżu RISANA1 l bulionu1 łyżeczka bazylii Kamissól z pieprzem Kamisolej do smażeniaPierś kurczaka pokroić w kostkę, opruszyć solą pieprzem i podsmażyć na oleju, bardzo krótko aby mięso zmieniło tylko kolor i odstawić. Cukinię pokroić w kostkę. Z papryk usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną(...)cukinię. Wszystkie warzywa smażyć chwilę a następnie zalać bulionem i zagotować. Dodać ryż oraz bazylię, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować ok 10 minut. Następnie dodać podsmażonego kurczaka i osączoną ciecierzycę. Gotować kolejne 10 minut aż ryż będzie miękki. Cukinia prawie się rozpadnie i zagęści całość ale nieco wywaru będzie wieć można zagęścić mąką ryżową. Jednak najlepiej po ugotowaniu
Monia miesza i gotujeGyros z kurczakiem i chlebkiem pita przyrządzony w domu jest wyśmienity. Prosty i łatwy w przygotowaniu obiad. Zna ją chyba każdy, ale też każdy przygotowuje inaczej. Gyros jest to popularna potrawa kuchni greckiej typu fast food. Mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej, stopniowo odcinane jest długim(...)łyżki śmietany 3 ząbki czosnku 4 pity (gotowe dostępne w supermarketach) Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w cienkie paski. Posypujemy przyprawą do grosa i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso aż się zarumieni około 10-15 minut. Pomidory i ogórki myjemy pod bieżącą wodą i kroimy
Smaczne Potrawyuważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam! Pasztet drobiowy z żurawiną Składniki na 2 formy 11 x 11cm: 2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 100g
Smak mojej kuchnigodziny. Warzywa opłukać, osuszyć. Marchewkę i cukinię pokroić w słupki. Cebulę podzielić na 6 części. Na blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie
moj przepis nagodziny. Warzywa opłukać, osuszyć. Marchewkę i cukinię pokroić w słupki. Cebulę podzielić na 6 części. Na blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec
moj przepis namojej akcji KRÓLESTWO ZRAZÓW która już wkrótce rozpocznie się na Durszlak.pl Skladniki 4 porcje 3 filety z kurczaka 1 duża cebula garść grzybów suszonych sól,pieprz do smaku oliwa do smażenia Wykonanie Mięso myję i osuszam , grzyby płuczę kilka razy i gotuję do miękkości. Jeden filet podsmażam i lekko duszę go . W tym czasie
Eli GotowanieViolaPassion Wspaniałe chude czerwone mięso . Czerwone ? Tak strusinę zaliczamy do mięsa czerwonego. Jest super zdrowa i zawiera dużo mniej tłuszczu niż wołowina czy kurczak Strusina smakowo oscyluje między wołowina a jagnięciną . Ale niepodważalnie jest o głębszym i słodkim smaku. Wbrew pozorom łatwe do przyrządzenia dla mnie łatwiejsze od wołowiny. Kochani nie bójmy się smakować, eksperymentować Warto iść(...)szparagów zielonych 1 szalotka 2 żółte młode słodkie papryki 1 gałązka pomidorów typu sweet piccolo kiełki sałaty i owoc granatu Kochani nie dodajemy żadnego tłuszczu . Jedzmy zdrowiej Sposób: Mięso myjemy ,osuszamy. Zabieramy się za robienie marynaty Do wina dodajemy łyżeczkę octu,i mieszamy . Następnie wkładamy właściwie zanurzamy STRUSINĘ do takiej marynaty i pozostawiamy na noc w lodówce
Viola cooks with passionmożecie dodać do niego, oprócz kurczaka, również krewetki - będzie smakował jeszcze lepiej! Ja, ze względu na smutną dolegliwość - uczulenie na owoce morza, nie mogę sobie na taką wersję pozwolić ... A że miałam również ochotę zjeść najnormalniej w świecie to, co ugotuję dziś z myślą o blogu, jest to wersja z samym mięsem. Na owoce morza pozwalam sobie tylko wtedy(...)takie ilości, aby starczyło na cały rok. Kolejną sugestią z mojej strony jest również wersja bez mięsa, na samym bulionie warzywnym, również smakuje bosko, w tym momencie mamy również propozycję dla wegetarian. Składniki (na 3 litry): 1 duża pierś z kurczaka 3 średnie marchwie 1 duży por 2 pietruszki 1/2 selera 2 duże ząbki czosnku 3 średnie
Garniec Magalie