PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 Składniki podstawowe: 8 podudzi z kurczaka, 2 duże ząbki czosnku, kilka gałązek natki pietruszki. Składniki na marynatę: łyżka oleju, łyżka musztardy (u mnie dijon), 2 łyżeczki miodu, łyżeczka papryki słodkiej suszonej w płatkach Cykoria, łyżeczka suszu z liści pietruszki Cykoria, 3/4 łyżeczki soli, 1 papryczka chili peperoncini. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam na ręczniku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.