Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta

Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta

Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta

Przepis na : obiad

Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka ( przepis tutaj ). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 garści świeżych liści szpinaku baby garść startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku 1/2 świeżej, ostrej czerwonej papryczki 1 szalotka ok. pół pęczka natki pietruszki  sól, pieprz do smaku 2 miski Wykonanie: Pieczarki i szpinak umyć, osuszyć.  Z pieczarek usunąć nóżki. Z liści szpinaku oderwać łodyżki, a l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gutfut

Autor

gutfut

Dlaczego kolejny blog kulinarny?

Z wygody! I przyszłościowego myślenia!

Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, szpinak, pesto, pierś, piersi, piersi z kurczaka faszerowane, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak, mięso, impreza, kolacja, obiad, pieczarki do obiadu, kurczak z pieczarkami, kurczak z serem, kurczak z czosnkiem, zapiekany kurczak

Inne przepisy z gutfut

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.