wymaga dłuższej obróbki. Tak właśnie jest choćby z niektórymi rodzajami mięsa. Uczę się, cały czas, różnych tajników i zasad i pomyślałam, że dobrze byłoby spróbować stworzyć choćby najbardziej podstawową ściągawkę dla Pichceniomaniaków- mięsożerców. Trzymajcie kciuki i wypatrujcie takiego tematu już niebawem. Tymczasem chciałabym Wam zaproponować żeberka duszone w cebulowym sosie, klasyczny smak w nieco zmodyfikowanej odsłonie. Do przygotowania około
Pichceniomaniawodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Udko obieramy, mięso kroimy w kostkę. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, a cebulę w pół-piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę i zioła prowansalskie.Sos: Mieszamy majonez, jogurt i musztardę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, pieprz ziołowy i czosnek granulowany. Zalewamy sosem składniki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę
Czerwona PorzeczkaJedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy
Kuchnia Pełna Pasjikurczaka miele razem z cebulą obraną, czosnkiem maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, tymianek świeży. Formuję małe kulki i obtaczam w mące. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję pokrojone kabanoski i przesmażam chwilę. Wlewam przecier pomidorowy i dalej przesmażam. Na sos wkładam klopsiki i duszę pod przykryciem 10 minut
wesoła kuchniaziela angielskie, dwa liście laurowe, kilka plasterków czosnku. Do mięsa dodajemy dwie pokrojone w krążki cebule i wszystko wkładamy do foliowego rękawa wraz z przygotowanymi ziemniakami wg. przepisu: ziemniaczki pieczone W zależności od rodzaju piekarnika pieczemy w 200 stopniach od 1-1,5 godziny. Podajemy z mieszanką sałat z sosem jogurtowym, wg. przepisu: sałata do obiadu
Kulinarne przemysleniakulki mozzarelli 1 jajko bułka tarta sól,pieprz Sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g świeżych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek garść świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy
R'n'G KitchenSzybka i prosta propozycja na obiad - makaron w delikatnym sosie śmietanowym z podsmażonym kurczakiem i ugotowanym al dente brokułem. Składniki możemy przygotować sobie wcześniej, potem tylko wrzucić na patelnię i obiad gotowy. Nie zajmie nam to dłużej niż gotowanie samego makaronu. Zapewniam, że posmakuje każdemu, nawet niejadkowi! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 ml. śmietanki 30% brokuł makaron(...)większą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i wstawić do lodówki na ok. godzinę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Do cebuli dorzucić zamarynowanego kurczaka i smażyć, aż mięso będzie białe. Następnie całość zalać śmietanką i gotować, aż śmietanka lekko zgęstnieje. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Brokuła podzielić na małe
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzynka, smażone pieczarki oraz jajko + kilka podstawowych przypraw, zapieczone w formie na muffiny- oto sposób na pomysłowe śniadanie/kolację (np.; polane kremowym sosem chrzanowym
Kraina Miodem Płynącachrzanowy. Prosty przepis na Ozorki w sosie chrzanowym składniki: 4 ozory wieprzowe 3 ziarna ziela angielskie 2 liście laurowe 1 marchew 1/2 selera 1 pietruszka 1 płaska łyżeczka soli sos: 4 łyżki chrzanu (w zależności od preferencji) 1 łyżeczka cukru 2 łyżki gęstej śmietanki 30% 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku Ozory dokładnie myjemy i usuwamy ślinianki(...)ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 1-1,5 godziny. Po tym czasie ozory powinny być miękkie i dać się łatwo obrać. Mięso wyjmujemy z wywaru i zalewamy je zimną wodą. Gdy ozory przestygną ściągamy z powierzchni ozorów skórkę, która powinna łatwo odchodzić. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i odrobiną wywaru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzestawienie soczystych kawałków kurczaka, miękkich i przyrumienionych ziemniaków i sosu ze śmietanki i musztardy, doskonale smakuje serwowane z dużą ilością surówki np. z sałaty lodowej i marchewki. Umyte i osuszone kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć mięso i smażyć z każdej strony po 3-4 minuty
Świat Domowej Kuchniukładamy drugą warstwę kapusty i na nią drugą połowę mięsa z ryżem. Na końcu układamy trzecią warstwę kapusty. Jajka rozbełtujemy, mieszamy ze śmietanką, przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy nimi składniki w naczyniu żaroodpornym. Zakrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 50-60 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem
Kuchnia MagdaLenymięsa i co istotne - była chrupiąca (skórka schabowego z mięsa przemysłowego nie będzie taka gdyż zawiera ono zbyt dużo wody). A polędwica zrobiona metodą sous vide była tak miękka, że dała się jeść łyżeczką bo traktowanie jej nawet najtępszym nożem było by profanacją!!! (polędwica sous vide to ta różowiutka wyżej) Sosy jakie Pan Adam przygotował nam jako dodatek do podkreślenia
sierotka maRysia w kuchniPrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od kości ,dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy 500 ml rosołu. Dodajemy szklankę przecieru pomidorowego ,czosnek przeciśnięty przez praskę ,przyprawę do potraw chińskich ,zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody ,łączymy z sosem ,cały czas mieszając. Szczypiorek siekamy i dodajemy do całości
R'n'G Kitchensoku z cytryny świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Tuńczyka zalewamy sosem ostrygowym i wstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie wyjmujemy stek, obtaczamy go w sezamie i smażymy na patelni grillowej po 2-2,5 min z każdej strony na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i dajemy mu odpocząć. Mięso tuńczyka w środku powinno być lekko surowe i różowe
DefinicjaSmakuSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: COLESŁAW: Warzywa szatkujemy, zalewamy sosem zrobionym z majonezu, mleka, cukru pudru i soku z cytryny. Doprawiamy do smaku, wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. SCHAB: Schab czyścimy. Posiekaną drobno cebulę oraz czosnek mieszamy z majonezem, solą, pieprzem, wędzoną papryką oraz świeżym rozmarynem i odrobiną posiekanej chili. Dokładnie nacieramy mięso ( obficie ) i odstawiamy do zamarynowania ( im dłużej
Ostra na Słodko