dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsuszonych pomidorów, 1 gałązka pomidorków koktajlowych, pieprz, sól. Przygotowanie: Mięso mielone przyprawiamy pieprzem i solą. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wrzucamy na gotujący się bulion i gotujemy ok 10-15 minut. Na talerzu układamy rukolę, połówki pomidorków koktajlowych, kulki mozzarelli oraz pokrojone suszone pomidory. Sałatkę polewamy sosem zrobionym z bazylii, oliwy z oliwek i wyciśniętego przez praskę czosnku
Aga w kuchniprzypominające mielone składają się głównie z kaszy gryczanej i twarogu. Smakują podane z surówką, ogórkiem kiszonym/konserwowym i sosem, np. pomidorowym ze świeżą bazylią, grzybowym ze śmietanką i natką lub sosem tatarskim . Kotlety będą także smakować podane razem z surówką z pora , która nada daniu bardziej wyrazistego charakteru i głębszego smaku. Składniki: 300 g kaszy gryczanej 250 g sera białego(...)Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko i odstawić na bok do wystudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na 1 łyżce masła. Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, zmiksować w blenderze lub po prostu bardzo drobno rozbić widelcem, połączyć z wystudzoną kaszą. Dodać podsmażoną cebulę i posiekaną drobno natkę pietruszki. Następnie wsypać mąkę, jajko, przyprawić, wymieszać. Formować kotlety
Zasmakuj KuchniLubię odkrywać kulinarne nowości. Dawniej z wielką obawą wchodziłam do sklepów rybnych lub mięsnych. Nadal nie mam zbyt dużej wiedzy na temat mięsa, ale polubiłam kupowanie ryb. Cóż z tego, że większości z nich nie znam? Nie poznam, dopóki nie posmakuję. A to jest możliwe dopiero po zakupie i przyrządzeniu. Sprzedawcy w Polsce niestety nie zawsze wiedzą, jak ryby przyrządzić(...)porcje): ok. 250 g fileta okonia nilowego bez skóry łyżka oleju kokosowego 200 ml mleka kokosowego chili 5 gałązek natki pietruszki trawa cytrynowa 6 ziarenek kolendry łyżeczka sosu sojowego sól pieprz świeżo mielony Filet okonia nilowego oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na ok. 40 minut do lodówki. Okonia pokroić na paski w poprzek włókien. Na patelni rozgrzać olej kokosowy
Weekendy w domu i ogrodziegłąb i gotujemy ją we wrzątku przez około 8 minut aż liście zmiękną. Po tym czasie wyciągamy kapustę z wody, odstawiamy na chwilę aż delikatnie przestygnie. W tym czasie mięso mielone mieszamy z ryżem, posiekaną drobno cebulką i czosnkiem oraz doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Tak przygotowany farsz nadaje się już do naszych gołąbków. Z kapusty odrywamy wierzchnie liście(...)ogniu, dla mnie w ten sposób są lepsze, lecz na to trzeba mieć czas). Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i mąkę pszenną wymieszaną z kilkoma łyżkami wody by sos odrobinę zgęstniał. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gołąbki są gotowe do spożycia a my możemy się cieszyć ich wspaniałym smakiem. Ja podaję z ziemniaczkami z koperkiem lub z chlebem
Mango Papajasmaku* sól – do smaku* pieprz – do smaku* papryka ostra – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Filet z kurczaka oczyszczamy , kroimy pod ukosem na kilka kawałków.Smarujemy sosem sojowym , pieprzem , papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku – odstawiamy do zamarynowania.W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone wcześniej w zapałki dynię oraz paprykę.Przesmażamy ok. 5 minut, a następnie(...)dodajemy posiekany czosnek.Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.Odstawiamy w ciepłe miejsce ( np. do nagrzanego piekarnika).Na tej samej patelni rozgrzewamy jeszcze odrobinę oliwy i smażymy do miękkości zamarynowane mięso.Podajemy gorące z uduszonymi warzywami.Smacznego
Ostra na Słodkopoprzek włókien otwory, naszpikowałem je słoniną i ząbkami czosnku. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem szklanką wody, obłożyłem wiórkami masła. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. i piekłem 10 minut. Następnie temperaturę zmniejszyłem do 180 stopni C i zapiekałem jeszcze godzinę. W trakcie pieczenia polewałem wytworzonym sosem. Na półmisku udekorowałem, rozmarynem, kisielem żurawinowym i czosnkiem marynowanym
R'n'G Kitchenznajomymi. Jest bardzo aromatyczna, głównym źródłem białka w tym posiłku jest brązowa soczewica, która w połączeniu z pieczonymi marchewkami, prażonymi migdałami i kremowym awokado smakuje wybornie, całość wieńczy pyszny sos na bazie trzech olejów i soku z cytryny. Zrób koniecznie! ZUPA RYBNA KACZKA W JABŁKACH Niedzielny obiad to zawsze wyjątkowy czas dla większości z nas. Mamy chwile by wreszcie(...)zimny pot. Ale "nie taki diabeł straszny jak go malują". Dzisiaj przygotowuje pyszne i mięciutkie kaczki z chrupiącą skórką. Wszytko to kwestia praktyki i wiedzy jak postępować z tym mięsem.... WIĘCEJ KLUSKI Z BATATÓW PODANE ZE ŚLIWKAMI W MIODOWYM KARMELU A dziś coś pysznego - kluski ziemniaczane, pomyślicie klasyk! No klasyk bo chyba w każdym polskim domu, kluski ziemniaczane, w różnej
SMYKWKUCHNIwymaga dłuższej obróbki. Tak właśnie jest choćby z niektórymi rodzajami mięsa. Uczę się, cały czas, różnych tajników i zasad i pomyślałam, że dobrze byłoby spróbować stworzyć choćby najbardziej podstawową ściągawkę dla Pichceniomaniaków- mięsożerców. Trzymajcie kciuki i wypatrujcie takiego tematu już niebawem. Tymczasem chciałabym Wam zaproponować żeberka duszone w cebulowym sosie, klasyczny smak w nieco zmodyfikowanej odsłonie. Do przygotowania około
Pichceniomaniawodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Udko obieramy, mięso kroimy w kostkę. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, a cebulę w pół-piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę i zioła prowansalskie.Sos: Mieszamy majonez, jogurt i musztardę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, pieprz ziołowy i czosnek granulowany. Zalewamy sosem składniki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę
Czerwona PorzeczkaJedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy
Kuchnia Pełna Pasjikurczaka miele razem z cebulą obraną, czosnkiem maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, tymianek świeży. Formuję małe kulki i obtaczam w mące. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję pokrojone kabanoski i przesmażam chwilę. Wlewam przecier pomidorowy i dalej przesmażam. Na sos wkładam klopsiki i duszę pod przykryciem 10 minut
wesoła kuchniaziela angielskie, dwa liście laurowe, kilka plasterków czosnku. Do mięsa dodajemy dwie pokrojone w krążki cebule i wszystko wkładamy do foliowego rękawa wraz z przygotowanymi ziemniakami wg. przepisu: ziemniaczki pieczone W zależności od rodzaju piekarnika pieczemy w 200 stopniach od 1-1,5 godziny. Podajemy z mieszanką sałat z sosem jogurtowym, wg. przepisu: sałata do obiadu
Kulinarne przemysleniakulki mozzarelli 1 jajko bułka tarta sól,pieprz Sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g świeżych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek garść świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy
R'n'G Kitchen