indyka rozbić i ułożyć na folii spożywczej prostokąt, najlepiej o długości keksówki, w której rolada będzie pieczona. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz brokułowy i zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową(...)keksówki. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut. • Po upieczeniu zdjąć obie folie i pokroić roladę w plastry. Rolada najlepiej smakuje z sosem aksamitnym pomidorowym
To co kochamnaleśniki z chrupiącymi brzegami, a w nich kremowy farsz z miękkimi kawałkami kurczaka i siekaną młodą botwinką, która zamienia całość z bladoróżową zapowiedź wiosennych wojaży na talerzach :) W podstawie sosu rozpustne mascarpone, w dodatkach aromatyczna moc świeżego koperku i niewielki, jednakże bardzo wyrazisty rzut kruszonego koziego sera. Uważajcie jednak na to danie, bo jak już się zacznie je jeść(...)mąki ziemniaczanej 2 duże jajka 300ml mleka szczypta soli 20g roztopionego masła olej do smażenia Farsz: 1 pęczek botwiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 400g mięsa z piersi kurczaka (ok. 2 sztuki) 185g Mascarpone 100ml wody 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 1 łyżka świeżego posiekanego koperku kozi niefermentowany ser (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: Naleśniki
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszczególnie nad mięsem, aby było aromatyczne, soczyste. Bułka była zdecydowanie za sucha. Dodatkowo, nikt się nie pytał jak wysmażyć wołowinę. Jednak plusem była miła obsługa. Urban Burrito Burrito z wołowiną i dodatkami – mała porcja jak na dużą. Gdybym nie miała vouchera i zamówiłabym dużą, małą porcję za 24 zł, żądałabym zwrotu pieniędzy. Smak? Czułam tylko pikantny sos. Zapakowane
Kuchnia Bazyliipodsmażone warzywa, mięso, salsa pomidorowa i ser żółty. Składniki na 4 porcje: 300-400g brązowego ryżu lub basmati (moja porcja ma 50g, z kolei A. -100g) - u mnie brązowy 700g piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy meksykańskiej lub mieszanka słodkiej i ostrej papryki w proszku z solą, pieprzem i kolendrą 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego sos pomidorowy
Fabryka pomysłówbardzo lubimy mięso, a najwięcej to boczek wieprzowy przygotowany na węglach. Mięciutki, soczysty, pachnący dymem i niesamowicie smaczny! Lecz zaletą tego dania jest czas przygotowania, bo wynosi on prawie 4 godziny, ale czekać jest na prawdę warto, uwierzcie mi. Składniki: 1,5 kg boczku wieprzowego Marynata: 3 łyżki domowej przyprawy do grilla łyżka soli 2 łyżki sosu sojowego
Kuchnia Łukaszamożecie użyć mięsa kurczaka. 350-400g piersi trzeba oczyścić i pokroić w poprzek włókien w paski grubości palca, następnie usmażyć na 2-3 łyżkach oleju kokosowego z posiekanym ząbkiem czosnku, mielonym imbirem, mieloną kolendrą i mieszanką przypraw curry (żółtej lub czerwonej). Tak naszykowanego kurczaka dodajemy do curry w tym samym momencie co krewetki i podgrzewamy w sosie aż osiągnie
Karo in the KitchenSkładniki 50 dkg łopatki wieprzowej 25 dkg makaronu kokardki Lubella 20 dkg sera żółtego 1 opakowanie serka wiejskiego 1 kulka mozzarelli 1 główka czosnku 1 duża
czarrna od kuchnimięsa i glutenu. Pizza jest bardzo smaczna, trochę inna niż wszystkie i powinna wszystkim smakować. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania pizzy będziemy potrzebować: 1 kalafior (około 650 g) 150 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach (użyłam sera Edam Rycki ale może być na przykład parmezan) 1 jajko (L) sól do smaku oraz datki: sos pomidory pieczarki pomidory
Uwaga Babcia Piecze Chlebpikantnie i w sam raz :-) Składniki: w duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 2 łyżki ostu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka tymianku pół łyżeczki cząbru(...)przecisnąć przez praskę do naczynia szklanego, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka opłukać, przekrajać na pół, osuszyć ręcznikiem papierowym i zanurzyć w marynacie. Każda część mięsa powinna być dokładnie obtoczona w zalewie. Naczynie przykryć folią spożywczą i wsadzić na ok. 1,5 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażyć na patelni grillowej z każdej
pieprzny smaczekłyżki sosu tajskiego słodko-pikantnego Składniki: 1 kg piersi z kurczaka płatki owsiane ser żółty Przygotowanie: Piersi dzielimy na pół tak aby otrzymać dwa cienkie filety. Filety zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia smażymy je na patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Dzięki tej metodzie nie musimy używać tłuszczu i mamy pewność że mięso
ClauditteMissCookingmięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino
Moja smaczna kuchniaW rejonie Polski, w którym się urodziłam i mieszkam na borowiki mówki się prawdziwki. Większość ma jasne w kolorze kawy z mlekiem kapelusze. Kiedy jest wysyp
Czerwień i błękitmięsem niekoniecznie po drodze. I dla tych na permanentnej diecie, rozpoczynającej się zazwyczaj wiosną. Dla mnie! Składniki: 1 duży batat 80 g liści jarmużu (bez łodyg) 100 g ciecierzycy z puszki lub ugotowanej 100 g sera feta 1 papryczka chili 4-6 pomidorków, np. koktajlowych 1 ząbek czosnku 1 mała szalotka 1 łyżeczka pasty Harrisa 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
gutfutpłacie mięsa rozłożyć farsz i zwinąć zrazik. Zabezpieczyć zrazy przed rozwinięciem nitką lub zabezpieczyć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć zrazy na złoty kolor. Wlać wodę do 3/4 wysokości zrazów, dodać listki laurowe i ziele angielskie. Zagotować, sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić solą lub pierwszym. Gotować na najniższej temperaturze. Czym wolniej tym lepszy smak uzyskacie. Zagęścić sos łyżką
Kuchnia PokoleńSkrzydełka w sosie miodowo musztardowym To kolejna potrawa w tygodniu z Kamisem Przygotowanie jej jest dziecięco proste wystarczy wlać do garnuszka Wodę i wsypać saszetkę i dodać musztardę, dokładnie wymieszać i zagotować. Tak przygotowaną marynatą polać nasze skrzydełka i zapiec w piekarniku. My w naszym daniu przygotowaliśmy 6 skrzydełek, a nie jak podaje producent(...)użyliśmy całej marynaty mięso smakowało naprawdę bardzo dobrze . To jest jak na razie najlepiej smakująca potrawa z Kamisem, na pewno jeszcze nie raz do niej wrócimy
cookpl