mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:73/110)

Roladki z kakrówki z grzybami 189

solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub owinąć sznurkiem. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich storn. Im mocniej przysmażymy tym ciemniejszy sosik wyjdzie. Następnie zalać wodą. Dodać listki laurowe. Dusić do miękkości. Następnie sos zagęścić. Roladki najlepiej przełożyć na talerz. W niewielkiej

Monia miesza i gotuje
Grilowane polędwiczki wieprzowe z borowikami i pomidorkami 150

około godzinę w temperaturze pokojowej. Tak zamarynowane mięso zgrillowałem , doprawiłem solą i pieprzem. Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby   Zgrillowałem pomidorki koktajlowe. Na oliwie usmażyłem talarki ziemniaków. Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrillowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu

R'n'G Kitchen
Pasztet sojowy – bez pieczenia 231

niewymagający pieczenia, ponieważ na obecnym mieszkaniu nie posiadam piekarnika. Czy było to trudne wyzwanie? Nie powiedziałbym. Wystarczyło sięgnąć pamięcią do starych i niezbyt chlubnych czasów, gdy mięso jadałem na co dzień. Był wtedy, jakże okrutny dla gęsi, pasztet strasburski (pasztet z gęsich wątróbek). Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego okrutny to poczytaj więcej na temat hodowli gęsi pod tego typu wyroby, ponieważ(...)mnie staje na podium wśród pasztetów i past. Moim skromnym zdaniem wszystkie składniki użyte do wykonania pasztetu są niezbędne. Duża ilość oleju kokosowego zapewni fajną konsystencję oraz pełny smak. Sos worcester jest składnikiem, który w wersji wegańskiej może być ciężej dostępny (ja swój kupiłem za jakieś śmieszne pieniądze w Kauflandzie). Zawsze można spróbować go zastąpić, np. winem (porto). Smak pasztetu

Blendman
Bakłażan zapiekany z kurczakiem 185

obranego ze skórki. Na wierzch wyłożyć mięso i piec w piekarniku nagrzanym  do 200 stopni C około 15 minut  po czym posypać wierzch startym żółtym serem i ponownie zapiec do momentu aż ser się rozpuści. Podawać gorące posypane listkami bazylii . Ja polałam ketchupem , ale również można podawać ze swoim ulubionym sosem. Bakłażan zapiekany z kurczakiem

O kuchni z uczuciem
Schab Duszony z warzywami 162

będzie schab zapiekany w sosie z warzywami . Większość czasu schab spędzi w piekarniku więc umknę przed gorącem ,  będzie pysznie .   Składniki na schab duszony: schab 12 plastrów ( 1,20 kg) 3 łyżki przyprawy Kebabczeta   ( Mieszanka przypraw do kiełbas i wszelkiego rodzaju pieczeni i zrazów mielonych)  sól prowansalska do natarcia mięsa . Dodatkowo: papryka czerwona

Różowa kuchnia
Gulasz z indyka z warzywami 167

którym jest usmażona papryka. 2. Mięso kroimy na porcje (paski lub większą kostkę), obtaczamy w mące i również podsmażamy na maśle klarowanym, dorzucamy do reszty podsmażonych składników.  3. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem, dodajemy obie papryki, passatę, pokrojone ogórki kiszone i kukurydzę. Gotujemy na średnim ogniu około 15 minut (jak sos byłby za gęsty możemy dodać trochę wody

kruche babeczki
Faszerowana papryka zapiekana 188

smażyć około 15 minut. Po wystudzeniu mięso wymieszać z ryżem i jajkami. Papryki umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie napełnić je farszem i ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Wstawić naczynie z papryką i zapiekać około 20 minut. W tym czasie Przygotować sos. Ser zetrzeć na tarce i 2/3 wymieszać

kuchnia doski
Schab w sosie kurkowym 188

innych witamin dostarczy nam rowniez sporo witaminy D.Schab podany z smietanowo-kurkowym sosem smakuje doskonale.To na pewno najsmaczniejsze letnie wydanie schabu.Skladniki:60-70 dkg schabu250-350 g kureksol,pieprz2-3 lyzki masla ghee150-200 ml smietany kremowki1 cebula koperek2 lyzki maki1 lyzeczka soku z cytryny-opcjonalnieWykonanie:umyte mieso pokroic w cienkie 1-1,5-cm plastry.Rozbic tluczkiem z obu stron,posolic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kaczka znakomita! 166

godzinie odkryłam pokrywę i przypiekałam mięso spiralą elektryczną z góry. Musimy to robić stopniowo, aby skórka się nie przypaliła, ale była złocista i chrupiąca. Kiedy stwierdzimy, że już ma odpowiedni kolor i chrupkość, kroimy nożycami na pół lub ćwiartki i podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to ziemniaczki tłuczone, sos żurawinowy i sałatka z buraczków. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Faszerowana cukinia 168

mieszamy składniki na farsz: ryż, kaszę, mięso mielone (surowe), warzywa, czosnek, przyprawy, bulion. Mieszankę nakładamy do cukinii.Zakładamy odcięte kapelusze. 5. Cukinie wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy na dno szklankę wody. Układamy wszystko w odkrytym rondlu i wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Tak nadziane cukinie mi najlepiej smakują z sosem pieczarkowym. Dla chętnych przepis tutaj: https://mamazmiasta.wordpress.com

Mama z miasta
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 151

żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.Z mięsa formujemy kulki wielkości pieczarki tak aby wypełniły środek, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut, następnie przykrywamy każdą pieczarkę plasterkiem sera żółtego i pieczemy jeszcze około 10 minut aż ser się rozpuści i zarumieni.Podajemy z remuladą lub dowolnym sosem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone szaszłyki z piersi indyka 206

Mimo, że teraz nie jem mięsa, kiedyś szaszłyki były tym daniem, które jadłam najchętniej. Świetnie sprawdzają się na domowym obiedzie, przygotowane w piekarniku, jak również na grillu. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Nie są trudne w przygotowaniu, a z dodatkiem domowego ketchupu, czy najlepszego sosu tzatziki smakują wręcz obłędnie. Mój przepis na domowy

Be Fit Be Strong
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem, w kapuście pekińskiej. 202

ułożyć połowę ziemniaków, na nim całe mięso i przykryć ziemniakami. Liście kapusty zawinąć do góry i przykryć całą zapiekankę nimi. Rękę zwilżyć oliwą i nasmarować górę zapiekanki. Okryć całość folią aluminiową i piec ok 45 min w temp 190 st. Przed zakończeniem pieczenia na chwilę odkryć by listki kapusty przyrumienić. Podawać z sosem pomidorowym. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Jesienna potrawka z kurczaka z dynią 230

którego można zrobić dosłownie wszystko? Teraz nadrabiam dyniowe  zaległości. Dziś zaproponuję Wam danie, które nie jest fotogeniczne, ale smakuje wyśmienicie. Soczysty, rozpływający się w ustach kurczak w kremowym sosie z dodatkiem dyni. Jeśli raz spróbujecie-zakochacie się w tym daniu i włączycie je na stałe do swojego jesiennego jadłospisu. Oryginalny przepis pochodzi ze strony  Kwestia Smaku , wprowadziłam(...)Podwójna pierś kurczaka Sól, świeżo mielony pieprz Zioła prowansalskie Papryka słodka 400g dyni (ważonej bez skórki i bez pestek) 300 g pieczarek 1-2cebule mąka  do obtoczenia mięsa masło do podsmażania 125 ml śmietany 18% 500 ml bulionu  siekana natka pietruszki Cebulę i dynię kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Piersi kurczaka obieramy z błonek, kroimy

Zawsze głodna!
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 136

gniazda nasienne i pokroić w paski. Mięso wymieszać z kaszą, przełożyć do wysmarowanej oliwą formy. Na nim ułożyć paprykę i puree ziemniaczane. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Resztę bazylii za szczyptą soli, pieprzem, sokiem z cytryny i 2-3 łyżkami oliwy zmiksować. Zapiekankę pokroić, nałożyć na talerze i polać sosem. Smacznego! *źródło: Wielkanoc 110 najlepszych przepisów

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania