mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:77/110)

Skrzydełka w sosie miodowo musztardowym - Kamis 384

Skrzydełka w sosie miodowo musztardowym To kolejna potrawa w tygodniu z Kamisem Przygotowanie jej jest dziecięco proste wystarczy wlać do garnuszka Wodę i wsypać saszetkę  i dodać musztardę,  dokładnie wymieszać i zagotować.  Tak przygotowaną marynatą polać nasze skrzydełka  i zapiec w piekarniku. My w naszym daniu przygotowaliśmy 6 skrzydełek, a nie jak podaje producent(...)użyliśmy całej marynaty mięso smakowało  naprawdę  bardzo dobrze . To jest jak na razie najlepiej smakująca potrawa z  Kamisem, na pewno jeszcze nie raz do niej wrócimy

cookpl
Roladki z kurczaka z greckim farszem 382

mięsa wolnego od farszu- dzięki temu farsz nie będzie się wydostawał na zewnątrz. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano.Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia.Do tak przygotowanych roladek polecam sos tzatziki

Czerwona Porzeczka
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 300

Gdy brakuje Wam czasu na stanie przy garnkach, na obiad proponuję szybkie i pożywne danie, którego przyrządzenie nie powinno zająć więcej niż 30 minut. Składniki: pojedyncza

Taste Of My Day
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 942

mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurcze pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po bałkańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Żeberka pieczone w kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe inaczej PRZEPIS TUTAJ *** *** Sezamowe roladki drobiowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w ketchupowo-majonezowej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Wołowina po burgundzku PRZEPIS TUTAJ *** *** Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym PRZEPIS

Blog z Apetytem
Schab w sosie kurkowym 194

mięso) i gotując na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i dusić, na małym ogniu, przez około 35 minut. Pod sam koniec duszenia, w miseczce wymieszać śmietankę (200 ml) oraz mąkę pszenną (1 czubata łyżka). Powoli wlać na patelnię, energicznie wymieszać (najlepiej trzepaczką kuchenną; aby nie było grudek) i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos się

Gospodyni Miejska
Kaczka w pomarańczach 176

mięsem z kaczki nie przepadam, tolerują ją tylko w rosole, a i to jak jest dodatkiem do drobiu, a nie głównym składnikiem, ale Mąż nie pogardził ;) By kaczka była naprawdę dobra, najpierw solidnie ją rozmrażamy, później marynujemy i odstawiamy najlepiej na całą noc, ale wystarczą także 4 godziny jeśli o tej nocy zapomnimy. Pieczona w rękawie, podlewana wytworzonym sosem dopiero

Kuchnia w czekoladzie
Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu 213

mięso miało smak;)). Moje danie pokazowe, jest do Waszej dyspozycji. porcja: 4 osoby ostrość: średnia, aby zwiększyć ostrość należy zwiększyć ilość czosnku, imbiru i chili. Składniki: 200g makaronu ryżowego 1 łyżka oleju do smażenia 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego imbiru 1/2 papryczki chili 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego por papryka czerwona 4 łyżki sezamu 3 łyżki sosu sojowego

Apetyt na Zielone
Zdrowy rosół bez kostki rosołowej 185

mieso albo konsumuję albo też mrożę i za jakiś czas mam pyszne pierogi z mięsem, albo krokiety…. Po wielu próbach znalazłam swoje proporcje składników rosołu: Składniki: 0,6 kg wieprzowiny (łopatka, szynka lub gulaszowe) 2 ćwiarki z kurczaka Szponder wołowy 2 duze marchewki 2 pietruszki Seler Cebula opalona na kuchence, grillu lub piekarniku Por (zielona część) Sól pieprz sos

Kulinarna Patilogia
Polędwica wieprzowa w sosie paprykowym 211

sosie paprykowym. Obiad rewelacyjny na gorące dni , bo robimy go w 30 minut. Polecam .Zaczynamy:  Składniki:ok 700 gr polędwicy wieprzowej2 cebule300 gr pieczarek2 łyżki oleju2 łyżki masła2 łyżki słodkiej papryki2 łyżki mąki200 ml kwaśnej smietany400 ml bulionu kurczakowegosól, pieprz Wykonanie:Polędwice kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju I maśle smażymy na dyżym gazie około 3 min. Wyciągamy mięso

Smaki Edyty
Chwila oddechu i przedswiateczny schab 251

podlewamy mieso woda.Na 10 minut przed koncem pieczenia wyciagamy schab i smarujemy go 2 lyzkami podgrzanej lekko konfitury morelowej wymieszanej z reszta kminku i papryki. Posypujemy tez uprazonymi platkami migdalowymi. Wkladamy do piekarnika i dopiekamy.Schab przekladamy na platere, a wywar z pieczeni mieszamy z 1 lyzka konfitury i z kilkoma pokrojonymi suszonymi morelami. Powstanie w ten sposob sos, ktorym polewamy

Przysmaki Karolki
Sałatka z kurczakiem gotowanym na parze 433

Sałatka idealna na wiosenna porę: lekka, ale jednocześnie sycąca. Składniki (dla 2 osób): 2 duże kawałki z piersi kurczaka pół pomidora pół czerwonej papryki pół czerwonej

Pasja Smaku
Gulasz wieprzowy po myśliwsku 144

Mięso obtaczamy w mące i podsmażamy na rumiano z każdej strony *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz cebulkę i czosnek. Całość razem podsmażamy, do zrumienienia kiełbasy i zeszklenia cebulki *** *** Całość zalewamy wodą, dodajemy suszone grzybki, ziele angielskie, listek laurowy, jagody jałowca, rozmaryn oraz majeranek. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut *** *** Po tym czasie do sosu

Blog z Apetytem
Żeberka w miodowej marynacie 199

sosem sojowym i miodem. Żeberka kroimy na kawałki (po jednej kostce). Każde żeberko obtaczamy w marynacie i wstawiamy od lodówki na co najmniej 2 godziny. Zamarynowane żeberka wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na oleju na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron. Wkładamy żeberka do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. W trakcie pieczenia możemy polać mięso

Dieta bez mleka
Fasolka po toskańsku 209

puszki wraz z zalewą, posiekane liście bazylii, suszoną bazylię, suszone oregano oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować bez przykrycia, na średnim ogniu, aż do częściowego zgęstnienia sosu, przez około 20 minut. Następnie dodać odcedzoną i opłukaną fasolkę, wymieszać i gotować przez kolejne 20 minut. Pod sam koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku(...)wymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą  z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Fasolkę można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem, jak również z mięsem. Z dodatku papryczki chili można zrezygnować. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu i świetnie zastępuje tradycyjną fasolkę po bretońsku. Jest to danie jednogarnkowe. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Curry z kurczakiem, bakłażanem, kapustą pekińską i papryką 220

Dzisiaj na stronie ląduje jedno z moich ulubionych dań, czyli indyjskie curry .  Danie genialne w swej prostocie . Można je robić na mnóstwo sposobów, z mięsem lub nie.  Jego sekretem są odpowiednie przyprawy, które nadają potrawie niezapomniany smak . SKŁADNIKI (na 4-5 osób) 2 piersi kurczaka 1 bakłażan 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka pasta curry (można zastąpić curry(...)proszku) czosnek imbir  kmin rzymski sól  kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany olej ryż basmati Marynata do kurczaka Gotowa mieszanka przypraw + olej lub sól, cukier, sos sojowy, czosnek, ocet ryżowy (jabłkowy) + olej WYKONANIE Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i marynujemy minimum 30 minut w lodówce. Warzywa kroimy na nie za małe kawałki. Smażymy kurczaka, pod koniec dodajemy bakłażan

Zofiana

Proponowane wyszukiwania