mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:86/110)

Papryka faszerowana mięsem mielonym 224

olej Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i wrzuć do miski. 2. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę i usmaż na łyżce masła - dodaj do ryżu. 3. Mięso dopraw przyprawami i usmaż na oleju - odsącz z nadmiaru tłuszczu i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami. 4. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę prosto do miski - wymieszaj. 5. Papryki(...)opcja piekarnika: góra/dół. 8. Gotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego parmezanu i dopraw pieprzem - zagotuj i sosem polej papryki

Alutka-Gotuje
Golonka po bawarsku. 151

pieprz. Przed zagotowaniem zbieramy powstałe  burzowiny. Gotujemy godzinę.Sprawdzamy,czy powstały wywar jest dosyć słony, jeżeli nie-to dosalamy. Do garnka wkładamy włoszczyznę.Gotujemy do miękkości mięsa.Gdy mięso jest już miękkie-przygotowujemy marynatę. Do miski wlewamy piwa, dodajemy posiekany czosnek oraz przyprawy. Golonki wyciągamy, nacinamy skórę w kratkę-nie za głęboko- i zanurzamy w marynacie piwnej.Odstawiamy do lodówki(...)podlewamy wywarem, w którym się pieką.Następnie polewamy golonkę miodem....i zapiekamy jeszcze 10 minut. Skórka stanie się chrupiąca.  DO PODANIA: kapusta zasmażana, ziemniak pieczony z masłem rozmarynowym, sos chrzanowy

Kopystką po garach
Smażony bakłażan z fasolką szparagową 137

Niegdyś nazywany był szalonym jabłkiem. Wierzono, że jego spożywanie może spowodować gorączkę, epilepsję, a nawet szaleństwo. Całe szczęście te czasy minęły, a bakłażan - bo o nim

My Chcemy Jeść
Kuchenne ABC - jak zrobić ser indyjski paneer 183

Samodzielny wyrób serów wydaje mi się dość skomplikowany. Jednak sposób przygotowywania sera paneer jest banalnie prosty. Udał mi się za pierwszym razem, więc na pewno Wam

W kuchni wieczorem
Kurczak w paprykowym sosie 145

propozycję obiadową. Kurczak w paprykowym sosie , to propozycja pełna smaku idealna na chłodne dni. Doskonale rozgrzewa i sycie. Moja rodzina uwielbia takie obiady. Spróbujcie i Wy. Kurczak w paprykowym sosie idealnie pasuje do ryżu, kaszy, ziemniaków czy chleba. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu(...)kostkę, ale tak będą bardziej miękkie i rozpływające się w ustach). Podsmażamy na oleju, doprawiając słodką czerwoną papryką, czosnkiem granulowanym, solą ziołową i pieprzem. Mieszamy, aby przyprawy pokryły całe mięso. Podsmażamy jeszcze chwilę, następnie dodajemy pastę z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami. Mieszamy, ustawiamy zastawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę obie papryki

Słodkie okruszki
Schab pieczony z grzybami 129

gotować przez około 10 minut.  Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek zaś pokroić w plasterki i lekko obsmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu.  Obsmażone plastry mięsa z każdej strony oprószyć solą i pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Schab wyłożyć na dno brytfanki lub żaroodpornego naczynia i na każdy kawałek położyć nieco podsmażonej cebuli i po kilka(...)delikatnie zapiekł. Po wyłączeniu piekarnika naczynie przykryć i pozostawić w piekarniku przez około 5 minut, aby zatrzymał się proces pieczenia.  Tak upieczony schab podawać z kaszą gryczaną polaną sosem, który powstał podczas pieczenia. Jeśli chcemy, aby sos był gęstszy, należy przelać go do rondelka i gotować do konsystencji nam odpowiadającej. Zobacz również: schab pieczony w rękawie

Kuchcik gotuje
Pyszne Pałki z Kurczaka w Sosie Sojowym 237

przygotowania: Pałki z kurczaka w sosie sojowym https://www.youtube.com/watch?v=S7f8VQkSiOE Przygotowanie: Najpierw przygotuję marynatę: Czosnek kroję w drobniutką kostkę lub przeciskam przez praskę. Teraz do miseczki daję pokrojony czosnek, sos sojowy, sok z cytryny, olej, zioła prowansalskie, doprawiam solą i pieprzem i całość dokładnie mieszam – marynata jest gotowa. Marynowanie pałek z kurczaka: Umyte i osuszone pałki z kurczaka układam(...)godzinach - smażenie: Zamarynowane pałki z kurczaka układam na patelni z rozgrzanym olejem i polewam marynatą. Całość smażę pod przykryciem przez około 8 minut z każdej strony do miękkości mięsa – długość smażenia zależy od wielkości płomienia. Pałki lub udka możemy również upiec w piekarniku: Blachę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy kurczaka i zalewamy marynatą. Naczynie lub blachę wstawiamy do nagrzanego

Uwaga Babcia Gotuje
Pierś z Kurczaka w Tymiankowo - Cytrynowej Glazurze 200

sekretem jest świeży tymianek, jeśli zastąpisz go suszonym to już nie będzie to samo (sprawdzałam). Pierś podałam z pieczonymi warzywami, Młody ziemniaki, a ja swoje ulubione marchewki ;) Do tego sos jogurtowy z czosnkiem i sałatka ze wszystkiego co mi wpadło pod ręce, czyli tym razem była to sałata lodowa, cebula szalotka, pomidor, ogórek i kawałek sera feta. Składniki(...)ziemniaczki, np. ziemniaczki niedźwiedzie frytki z warzyw ( u mnie marchewka, tym razem zamiast w słupki pokroiłam warzywa w talarki) ulubiona sałatka Sposób przygotowania: U mnie bywa różnie. Czasami marynuję mięso kilka godzin przed pieczeniem, czasami tuż przed. Wszystko zależy od tego ile mam czasu i jak wygląda mój dzień. Jeśli chodzi o marynatę  tu nie ma żadnej filozofii, trzeba

Blondynka Gotuje
Paprykarz - Karkówka z pieczarkami i papryką 137

Karkówka w delikatnym pomidorowym sosie z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszne, syte i proste danie, świetne z dodatkiem wszelkiej maści kluskami. Wersja łagodna lub pikatna do wyboru, w zależności od preferencji smakowych. Dla jedych danie to jest gulaszem, dla innych będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe(...)czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku - opcjonalnie 1 łyżka mąki śmietana szczypiorek lub inna zielenina Wykonanie: umyte mieso pokroić w grubą kostkę.Oprószyć mąką i papryką , następnie zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Jeśli nie masz wystarczająco dużej patelni, lepiej mięso obsmażyć w dwóch turach. Apetycznie przyrumienione mięso to gwarant dobrego smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony ryż z indykiem i warzywami w aromatycznym sosie 206

zadanie wyłącznie dodać aromatu "zalewie", wyciągamy je pod koniec gotowania, a wywar gotujemy nie dłużej niż 5-7 minut. Do naczynia wsypujemy ryż. Na nim układamy mięso. Na mięsie pokrojoną cukinię, pieczarki, grube frytki z ziemniaków, selera naciowego i przekrojone na pół pomidorki. Zalewamy przygotowanym bulionem. Nie wlewajcie jednak wszystkiego. Płynu powinno być drugie tyle ile ryżu, około(...)około 2 łyżek masła i wstawiamy na kolejnych 10 minut. Po tym czasie mięsko będzie upieczone na pewno, natomiast ryż ugotowany na sypko z nutą pomidorowego i lekko maślanego sosu

Pichceniomania
Krokiety ze szpinakiem i fetą 137

moim domu od zawsze przygotowywało się krokiety z mięsem bądź z grzybami lub kapustą. Możliwości było kilka i farsze na przemian można było w nich odnaleźć. Jednak ja osobiście bardzo lubię szpinakowe nadzienia i tym razem pokusiłam się na przygotowanie tych o to krokietów. Przyznam, że4 bardzo nam smakowały i z pewnością będą gościły często na naszym stole. Krokiety(...)szpinaku (u mnie brykiet) 270 g sera feta 3 ząbki czosnki sól, czosnek granulowany dodatkowo : 3 jajka 2 szklanki bułki tartej olej do smażenia do podania sos czosnkowy i szczypiorek. Przygotowanie : Naleśniki: do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i sól - miksujemy na gładkie ciasto. Patelnie rozgrzewamy smarując olejem, smażymy rumiane naleśniki. Farsz: na patelnie (u mnie teflon) wrzucam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kaczka na risotto z zielonej soczewicy 187

soczewicy z tego przepisu Kaczkę dokładnie płuczemy, czyścimy i dokładnie wycieramy do sucha ręcznikiem kuchennym. Piersi z kaczki nacinamy od strony skóry w poprzek ale tak by nie rozciąć mięsa. Stronę bez skóry posypujemy solą i pieprzem. Na zimną patelnię wkładamy kaczkę. Smażymy piersi stopniowo zwiększając moc palnika, aż skórka się zrumieni i tłuszcz się wytopi. Jak skórka będzie już(...)czasie wyjmujemy piersi z piekarnika i odstawiamy na chwilę. Piersi kroimy w plastry i układamy na soczewicy z tego przepisu , obok układamy opcjonalnie brokuły. Całość możemy polać sosem balsamico

Piekielna Kuchnia Pati
Duszona łopatka z kolorową papryką i makaronem z piekarnika. 284

później to już sporo czasu na odpoczynek czy inne zajęcia. Dzisiejsze danie, które chcę Wam zaprezentować robiłam już dwa razy. Podsmażone bitki z łopatki udusiłam w piekarniku razem z sosem pomidorowym z warzywami i makaronem. Całość stanowi cały obiad. Potrawa jest przepyszna, sycąca i aromatyczna. Bardzo nam smakowała i pewnie jeszcze ją kiedyś powtórzę. Serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu(...)sól pieprz czarny pieprz cayenne 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe           Sposób przyrządzania:             Mięso z łopatki lekko rozbić, posypać solą i pieprzem, odstawić. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i drobno posiekać. Marchew obrać i pokroić w cienkie krążki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Gulasz z szynki 139

W tym wpisie pokażę Wam przepis na szybki, prosty tradycyjny gulasz z szynki. Podstawową wersję gulaszu możecie urozmaicić dowolnymi dodatkami, np. papryką, kukurydzą. Tak przygotowany gulasz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe gołąbki z ryżem i mięsem. 160

apustę parzymy około 10 minut w gotującej wodzie, najlepiej pojedyncze liście wtedy szybko nam zmiękną. Do garnka wlewamy wodę , wsypujemy ryż i gotujemy, aż będzie miękki, około 20 minut. Mięso mielone smażymy na patelni z dodatkiem połowy naszego oleju. Następnie wsypujemy je do ugotowanego wcześniej ryżu. Kiełbasę kroimy na desce w drobną kostkę i smażymy resztą naszego oleju na patelni(...)się dały nasze gołąbki zawinąć. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy go i smażymy gołąbki z obu stron, tak aby się lekko zarumieniły. Gotowe gołąbki możemy polać sosem pieczarkowym, pomidorowym lub innym. Możemy je udekorować zmieloną czerwoną papryką i pokrojoną drobno zieloną natką pietruszki, a z góry możemy lekko poprószyć mieloną papryką.  Z tej porcji wychodzi dość dużo gołąbków

Przepisy i porady kulinarne
BATATY PIECZONE INACZEJ 134

same również doskonale smakują. Cukier trzcinowy podkreśla ich delikatny smak, i, wbrew pozorom, tak przyrządzone bataty wcale nie są za słodkie, i świetnie komponują się np. z kaczym mięsem. Wręcz rozpływają się w ustach. Przygotowanie: 10 min Pieczenie: ok. 40 min Dla 6 osób: 1,5 kg batat ów 100 g masła 150 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)połowy wysokości naczynia) i piecz w rozgrzanym piekarniku (200°- 210)C) przez około 40 minut, do miękkości. Gdyby bataty za bardzo się przypiekały, możesz je polać z wierzchu sosem z pieczenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Aromatyczny kurczak curry z imbirem i miodem 139

Chyba każdy miłośnik orientalnych smaków wie jak smakuje kurczak curry. Nie znaczy to jednak że danie jest mniej smaczne, ba, jest wręcz przeciwnie! Ta słodko-ostro

A to pestka
Kuskus z brokułami i indykiem 83

Nie będę się nawet produkować ze wstępem, bo wiadomo, że tego typu jedzenie świetnie sprawdza się w pracy. Kombinujcie ze składnikami i jedzcie na zdrowie. Oczywiście

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania