mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:74/110)

Faszerowana papryka zapiekana 174

smażyć około 15 minut. Po wystudzeniu mięso wymieszać z ryżem i jajkami. Papryki umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie napełnić je farszem i ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Wstawić naczynie z papryką i zapiekać około 20 minut. W tym czasie Przygotować sos. Ser zetrzeć na tarce i 2/3 wymieszać

kuchnia doski
Schab w sosie kurkowym 176

innych witamin dostarczy nam rowniez sporo witaminy D.Schab podany z smietanowo-kurkowym sosem smakuje doskonale.To na pewno najsmaczniejsze letnie wydanie schabu.Skladniki:60-70 dkg schabu250-350 g kureksol,pieprz2-3 lyzki masla ghee150-200 ml smietany kremowki1 cebula koperek2 lyzki maki1 lyzeczka soku z cytryny-opcjonalnieWykonanie:umyte mieso pokroic w cienkie 1-1,5-cm plastry.Rozbic tluczkiem z obu stron,posolic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kaczka znakomita! 156

godzinie odkryłam pokrywę i przypiekałam mięso spiralą elektryczną z góry. Musimy to robić stopniowo, aby skórka się nie przypaliła, ale była złocista i chrupiąca. Kiedy stwierdzimy, że już ma odpowiedni kolor i chrupkość, kroimy nożycami na pół lub ćwiartki i podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to ziemniaczki tłuczone, sos żurawinowy i sałatka z buraczków. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Faszerowana cukinia 150

mieszamy składniki na farsz: ryż, kaszę, mięso mielone (surowe), warzywa, czosnek, przyprawy, bulion. Mieszankę nakładamy do cukinii.Zakładamy odcięte kapelusze. 5. Cukinie wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy na dno szklankę wody. Układamy wszystko w odkrytym rondlu i wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Tak nadziane cukinie mi najlepiej smakują z sosem pieczarkowym. Dla chętnych przepis tutaj: https://mamazmiasta.wordpress.com

Mama z miasta
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 142

żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.Z mięsa formujemy kulki wielkości pieczarki tak aby wypełniły środek, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut, następnie przykrywamy każdą pieczarkę plasterkiem sera żółtego i pieczemy jeszcze około 10 minut aż ser się rozpuści i zarumieni.Podajemy z remuladą lub dowolnym sosem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone szaszłyki z piersi indyka 197

Mimo, że teraz nie jem mięsa, kiedyś szaszłyki były tym daniem, które jadłam najchętniej. Świetnie sprawdzają się na domowym obiedzie, przygotowane w piekarniku, jak również na grillu. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Nie są trudne w przygotowaniu, a z dodatkiem domowego ketchupu, czy najlepszego sosu tzatziki smakują wręcz obłędnie. Mój przepis na domowy

Be Fit Be Strong
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem, w kapuście pekińskiej. 190

ułożyć połowę ziemniaków, na nim całe mięso i przykryć ziemniakami. Liście kapusty zawinąć do góry i przykryć całą zapiekankę nimi. Rękę zwilżyć oliwą i nasmarować górę zapiekanki. Okryć całość folią aluminiową i piec ok 45 min w temp 190 st. Przed zakończeniem pieczenia na chwilę odkryć by listki kapusty przyrumienić. Podawać z sosem pomidorowym. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Jesienna potrawka z kurczaka z dynią 213

którego można zrobić dosłownie wszystko? Teraz nadrabiam dyniowe  zaległości. Dziś zaproponuję Wam danie, które nie jest fotogeniczne, ale smakuje wyśmienicie. Soczysty, rozpływający się w ustach kurczak w kremowym sosie z dodatkiem dyni. Jeśli raz spróbujecie-zakochacie się w tym daniu i włączycie je na stałe do swojego jesiennego jadłospisu. Oryginalny przepis pochodzi ze strony  Kwestia Smaku , wprowadziłam(...)Podwójna pierś kurczaka Sól, świeżo mielony pieprz Zioła prowansalskie Papryka słodka 400g dyni (ważonej bez skórki i bez pestek) 300 g pieczarek 1-2cebule mąka  do obtoczenia mięsa masło do podsmażania 125 ml śmietany 18% 500 ml bulionu  siekana natka pietruszki Cebulę i dynię kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Piersi kurczaka obieramy z błonek, kroimy

Zawsze głodna!
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 128

gniazda nasienne i pokroić w paski. Mięso wymieszać z kaszą, przełożyć do wysmarowanej oliwą formy. Na nim ułożyć paprykę i puree ziemniaczane. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Resztę bazylii za szczyptą soli, pieprzem, sokiem z cytryny i 2-3 łyżkami oliwy zmiksować. Zapiekankę pokroić, nałożyć na talerze i polać sosem. Smacznego! *źródło: Wielkanoc 110 najlepszych przepisów

Pieguskowa Kuchnia
Schab z dzika z ćwiartkami ziemniaków 173

Średnie Przystępne Pomysł na mięso z dzika z pieczonymi ziemniakami. Składniki schab z dzika 1 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków Marynata: 4 łyżki musztardy 6-8 ząbków czosnku 2 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka octu balsamicznego Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie marynaty: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać musztardę, sos balsamiczny, […] Artykuł Schab z dzika z ćwiartkami

PysiaGotuje.pl
Kurczak z ziemniakami i bobem 134

kiedy zacznie się pienić polewamy nim mięso w czasie pieczenia, przykładamy na blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 15 min 5. Ugotowane ziemniaki odcedzamy 6. Na patelni ze smażenia kurczaka dodajemy mascarpone, bób, pokrojone ziemniaki, mieszamy 7. Kurczaka kroimy na plastry, układamy na porcji ziemniaków i bobu z sosem, oprószamy posiekanym koperkiem

Słodki Kompromis
Gulasz z wołowiny 120

papryki. Na cebulę ponownie przekładam mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Przykrywam i duszę przez godzinę. Następnie dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki. Całość duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Dodaje kilka łyżek sosu do szklanki dla zahartowania śmietany. Następnie

Kulinarne przygody
Bezglutenowe kotlety rybne w sosie pomidorowym 154

płaty rybne zmielić, jeśli trzeba mięso odcisnąć Dodać do masy jajko, mąkę, płatki Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć, dodać do masy rybnej, doprawić do smaku kilkoma kroplami soku z cytryny, solą, pieprzem Obtaczać w bułce bezglutenowej ( ja obtoczyłam w mące gryczanej), smażyć z obu stron na głębokim tłuszczu. Składniki na szybki sos: 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól

Proste Potrawy
"Sosik mega" 147

mówi, że dobre to dobre i tyle. Minęło trochę czasu, zanim znalazłam moment i wenę, żeby za ten sos się wziąć. Radzę Wam nie popełniać tego błędu;-) Do wykonania sosu nie użyłam naszej papryki. Nawet kiedy eksperymentowaliśmy z własną szklarnią, nie mogliśmy się pochwalić półtora kilogramowym zbiorem. Za to liść laurowy jest prosto z naszej uprawy. Kupiony jako taniuchne maleństwo(...)listki laurowe (nasze!) 1/2 szklanki octu (użyłam z czerwonego wina, bo taki miałam w szafce) Paprykę czerwoną i chili myjemy, kroimy, usuwamy pestki i mielimy w maszynce do mięsa, lub rozdrabniamy mikserem (ja to zrobiłam porcjami w 'żyrafie'). Paprykowe purée wrzucamy do dużego rondla, dodajemy cukier, sól i olej, mieszamy i gotujemy około 15 minut. W międzyczasie obieramy czosnek

les mirabelles
Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem 161

środek każdego kładziemy mięso, grubości ok. 1 centymetra. Składamy i dobrze zlepiamy brzegi. Możemy zrobić ozdobną falbankę wokół lub odcisnąć widelcem.       Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Kilka minut z jednej i drugiej strony, do zarumienienia.   Odsączamy na ręczniku papierowym. Z gorących Czebureków po przekrojeniu, wypływa smaczny rosołek.   Pierożki możemy podawać z sosem czosnkowym

W kuchennym oknie Ewy
Papryka faszerowana jak zrobić ? 125

razem ładnie poddusiło, dodałam mięso i całość przesmażyłam, dodałam ryż, doprawiałam do smaku powyższymi przyprawami oraz musztardą. I farsz gotowy. Do papryk nałożyłam farsz za pomocą łyżki.  Ułożyłam papryki na sitku do gotowania na parze i w ten sposób ugotowałam papryki aż były miękkie. Gotowały się około 30 minut.   Całość podałam z sosem czosnkowym

Kuchnia na wzgórzu
Gęsty sos grzybowy z suszoną śliwką 132

jest to... suszona śliwka.Sos przygotowywany jest na bazie warzyw, które są gotowane wraz z grzybami, następnie zmiksowane, dzięki czemu nie potrzebny jest zagęszczacz w postaci mąki- więc jest nie tylko smaczny, ale i wartościowy.Zamiast wywaru warzywnego można użyć rosołu czy kostki grzybowej.Fantastycznie pasuje do makaronów, klusek, placków ziemniaczanych czy pieczonego mięsa!* grzyby suszone- 30 g* marchewka- 1 mała

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania