mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:66/110)

Sałatka kebabowa 7588

czerwona – ok. 190 g 2 średnie pomidory, najlepiej dobrze dojrzałe – ok. 240 g 7 łyżek kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 ogórek zielony – ok. 200 g Sos czosnkowy – Składniki: 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2-3 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich lub ziół do sałatek 1 łyżka soku z cytryny(...)koniec smażenia przykryć patelnię pokrywką i podusić mięso przez chwilę, by było soczyste. Po usmażeniu odstawić kurczaka do ostudzenia. Sałatę lodową poszarpać na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w małe paseczki. Ogórka pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Przygotować sos czosnkowy: Do miseczki wrzucić 3 czubate łyżki majonezu

Kulinarne Przeboje
35. Wspomnienie wiosny: czyli prosta, kolorowa sałatka makaronowa z kurczakiem! 210

pół słoika czarnych oliwek odsączonych z zalewy ok. pół szklanki startego lub pociętego sera twardego dojrzewającego (u mnie)  lub 3/4 sera feta pokrojonego w kostkę  4 łyżki sosu sojowego  1,5 mała łyżeczka octu balsamicznego  odrobina cukru oliwa z oliwek do smażenia oraz 1 łyżka do ugotowanego makaronu (lub innego preferowanego oleju do sałatek: u mnie(...)dokładnie moczymy w rozbełtanym jajku, a kolejno obtaczamy w otrębach. Tak przygotowane kawałki mięsa smażymy na niewielkiej ilośći rozgrzanej oliwy aż do zarumienienia z dwóch stron. Patelnię zestawiamy z ognia.  Na oddzielnej patelni na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy zarumieniamy drobno posiekany czosnek. Na patelnię wlewamy sos sojowy, ocet balsamiczny, cukier oraz suszone zioła i całość doprowadzamy do wrzenia dokładnie

Symfonia Smaków
Faszerowana cukinia przepis 153

podsmażamy i dodajemy później do usmażonego mięsa; -w kolejnym etapie smażymy pieczarki i usmażone dodajemy do mięsa, papryki i cebuli; -następnie na patelnię dodajemy przeciery pomidorowe lub zmiksowane pomidory wraz z posiekanym drobno czosnkiem oraz dodajemy oregano i bazylię – po 2 minutach dodajemy sos do naszego garnka z farszem; -cały farsz mieszamy i faszerujemy nim przekrojone i wydrążone cukinie oraz

MintTaste
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 141

marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami wody potrzebujemy więcej, dolewamy więcej. Woda musi przykryć nasz mięso. Dusimy całość pod przykryciem ok 1.30 minut - sprawdzając co jakiś czas czy nie przywiera do garnka, oraz w celu odwrócenia żeberka. Jeśli mięsko jest miękkie a sos odpowiednio gęsty serwujemy nasze danie z ziemniaczkami oraz surówką. U mnie Coleslaw

BezglutenowaIzabela
KLASYCZNE SZASZŁYKI NA GRILLA 164

grillu się nie "zwędziły".Wszystkie przyprawy suche wymieszać w misce dokładnie ,dodać olej ,wymieszać.Mięso dobrze wytrzeć przygotowaną przyprawę tak aby marynatą dobrze je pokryła,nabijać na moczone patyczki,smażymy na grillu lub patelni grillowej do zrumienienia.Szaszlyki podajemy z sałatą lub sosem czosnkowym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Restauracja Abażur | Warszawa 156

serwowanym na grzance. Wszystko to, polane musem mango stworzyło smaczną, spójną całość. Polędwica wołowa w sosie truskawkowym z warzywami i ziemniakami – 65zł W tym daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi zniknęło, a przecież powinno być królem? Może to wina zbyt wielu dodatków? Sama

Kuchnia Bazylii
Ziemniaczana tarta z mięsem, papryką i pomidorami 185

cebulę, szklimy 2 minuty, dodajemy paprykę i podduszamy około minut, aż warzywka zmiękną po czym dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką - podsmażamy 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory krojone z puszki i całość podduszamy do całkowitego zredukowania sosu - doprawiamy oregano i świeżo mielonym pieprzem. Powstały farsz wykładamy na ziemniaczany spód tarty. Na wierzch nakładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki Schabowe 140

łyżki mąki do obtoczenia rolad olej do obsmażenia rolad  Na sos: około 2 szkl wody 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe około 30 g masła 1 czubata łyżka mąki 2-3 łyżki śmietanki 30 % 1. Jeśli mamy kawałek schabu to wykrawamy z niego dwa duże plastry.  Mięso cienko rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą  i układamy(...)cały czas mieszać mąkę bo może się przypalić ! Do kubka odlewamy z 2 chochelki wody z pod rolad, mieszamy z zasmażką i wlewamy do gotującego się sosu (ja powiem tak, że raz mi wychodzi zasmażka, a raz nie. Dzisiaj zrobiłam za bladą, ale ważne że sosik się zagęścił i był bardzo smaczny) Rolady wraz z sosem gotujemy około

Gotowanie...to proste !
Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański. 151

Ragu to włoski sos mięsny podawany zazwyczaj do makaronu. To, co nazywamy bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Włoszech. Ragu został pierwotnie stworzony dla papieża Pio VII przez jego szefa kuchni Alberto Alvisiego w XVIII wieku. Mięso mielone z tradycyjnego ragu zamieniłam na soczewicę oraz pieczarki. Uważam, że smak jest bardzo głęboki i wyrazisty. Pamiętajcie jednak(...)drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaj posiekane (lub starce na tarce o grubych oczkach) pieczarki i jeszcze chwile podsmażaj. Dodaj posiekany pomidory i gotuj na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz soczewicę. Gotuj wszystko jeszcze 10 minut. Podawaj z ulubionym makaronem

wysmienity
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 188

osób Cały Wędzony Kurczak Farsz, Piwo i Bekon Jest to przepis na super powolne wędzenie całego kurczaka w wędzarni gazowej lub elektrycznej, owijanie go w boczek i szprycowanie specjalnym sosem Beer n Butter. Czas wędzenia zależy od wielkości kurczaka, ale nie powinien być dłuższy niż 4-6 godzin. Cały kurczak około 2-2,5 kg Butelka ulubionego piwa(...)100g masła klarowanego 1/2 kilograma bekonu w plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz

naRuszcie
Kurczak Teriyaki 185

Dodajemy starty czosnek i imbir, zagotować. Filety kroimy w grubsze paski i dodajemy je do sosu. Na umiarkowanym ogniu dusimy całość przez kilka minut pod przykryciem (ok. 5 minut). Po tym czasie kurczaka przewracamy na drugą stronę i ponownie gotujemy pod przykryciem. Gotowe mięso na końcu przed podaniem posypujemy sezamem oraz pokrojonym szczypiorkiem. Artykuł Kurczak Teriyaki pochodzi z serwisu Przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Danie jednogarnkowe – chilli con carne 222

Chilli con carne wbrew ogólnie panującej opinie to danie kuchni amerykańskiej. Traktowane jest jak dość popularny fastfood. Tym razem jednak przygotujemy jego zdrową wersję delikatnie nawiązując

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Strips a'la KFC 793

mięso ciastem naleśnikowym (konsystencja gęstszego ciasta naleśnikowego) i dokładnie je namaczamy w nim. Tak przygotowane mięso pudrujemy w mące pszennej. Stripsy wrzucamy partiami na rozgrzany olej i smażymy aż sie zezłocą. Usmażone stripsy odsączamy na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu. Najlepiej podawać z: Sosem czosnkowym, Barbecue, lub pikantnym

Facet i noże
FASZEROWANY KURCZAK SZPINAKIEM 156

SKŁADNIKI na ok 4 Osób: Mięso 1 kurczak ok 1.5 kg Marynata Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki papryki czerwonej ostrej i słodkiej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka suszonej bazyli 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego Szczypta cukru trzcinowego Farsz 6 garści szpinaku 2 cebule 2 ząbki czosnku Sól(...)grubym dnie rozpuszczam masło dodaję czosnek oraz cebulę, smażę na rumiano dodaję sól i pieprz oraz czosnek granulowany na koniec dodaję szpinak. Mieszam.  Nadziewam kurczaka, zimnym farszem. Mięso zaszywam lub zamykam wykałaczkami. Mięso wkładam do worka do pieczenia, zamykam. W worku za pomocą wykałaczek robię małe dziurki. Piekę mięso ok 70 min w 180 stopniach. Podaję od razu

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania