Szwedzkie klopsiki we włoskim wydaniu

Szwedzkie klopsiki we włoskim wydaniu

Szwedzkie klopsiki we włoskim wydaniu

Szwedzkie klopsiki popularnie zwane köttbullar to najbardziej popularne danie mięsne w Szwecji. Szwedzi jedzą klopsiki przez cały rok. Nie może ich zabraknąć na świątecznym stole w specjalnym wydaniu z anchois . Klopsiki są małe i okrągłe. Można je smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu. Ta ostatnia metoda moim zdaniem jest najlepsza, bo klopsiki zachowują kształt i smażą się równomiernie. Klopsiki można również upiec w piekarniku. Co roku na moim polskim stole świątecznym pojawiają się szwedzkie klopsiki zawsze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, świąteczne przepisy, ziemniaki, mielone, pierogi przepis, pierogi, dania mięsne, mięso, brukselka, kurczak, obiad, sos do kurczaka, ziemniaki na obiad, dania z kurczakiem, mięso mielone, sos mięsny, mięso na obiad, pierogi z mięsem

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.