Miękka, delikatna, rozpływająca się w ustach - karkówka w sosie śmietanowo-cebulowym. Świetny pomysł na niedzielny obiad. Składniki: 1/2 kg karkówki 1 cebula sól, pieprz przyprawa do gulaszu śmietana 30% olej do smażenia Mieso umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Lekko rozbić i przyprawić solą, pieprzem, a także przyprawą do gulaszu. Przyprawione kawałki mięsa włożyć do miski, zalać odrobiną oleju(...)zalać 2 szklankami wody. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Po około 1 godzinie wyjąć mięso, w szklance rozrobić 3 łyżki mąki z 1/2 szklanki śmietany i odrobiną sosu z garnka. Przygotowaną zawiesiną zaciągnąć sos. Na sam koniec ponownie włożyć kawałki mięsa z karkówki i dusić jeszcze około 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką
UgotowaćWiedziałam więc, że zje na obiad, a jak zostanie to jeszcze do pracy weźmie i się nie zmarnuje. Mięso akurat pasuje do nich idealnie, więc tym bardziej było mi to na rękę, by te dwie rzeczy połączyć. Zastanawiałam się tylko nad sosem i szczerze powiedziawszy w planach był pomidorowy lub pieczarkowy, ale gdzieś mi już czasu brakło, więc zostało(...)sztuk Pampuchy: Ok 4 szklanki mąki 1 szklanka mleka 35g drożdży świeżych 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie: 300g gotowanego mięsa drobiowego 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku 1 małe jajko Dodatkowo: Słonina do omaszczenia Sposób przygotowania w Tefal Companion Farsz: Wszystkie składniki umieszczamy w misie TC z założonym ostrzem ultra
Kuchnia w czekoladziePyszne kąski z kurczaka obtoczone w cieście i podane z sosem tzatziki i frytkami to dla mnie obiad idealny. Kurczak w cieście naleśnikowym to danie bardzo
e-PrzepisyKulinarneszklanki chłodnej wody rozprowadzamy mąkę. Mieszamy, aż nie będzie grudek i dodajemy kilka łyżek sosu. Ponownie mieszamy i dolewamy do brytfanki. Dorzucamy pieczarki, doprowadzamy do wrzenia i kosztujemy. Jeśli istnieje taka konieczność doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wyłączamy i podajemy. Smacznego. *W oryginale należy polać mięso ¼ szklanki koniaku i podpalić, następnie poruszać brytfanką kilka minut energicznie, aż płomienie zgasną
Kolizje Smakówbazyli. Pycha! SKŁADNIKI ( 4-5 PORCJI) 4-5 okrągłych mini cukinii lub 2-3 podłużne 300g mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżka sosu sojowego lub worchestershire sól i pieprz do smaku kilka gałązek świeżej kolendry kilka gałązek tajskiej bazylii 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 100 ml passaty pomidorowej 1 szklanka ugotowanej(...)lekko się podpiekły. Kiedy cukinie się pieką przyrządzamy farsz. W dużej misce umieszczamy mieso oraz kaszę jaglaną. Czosnek i cebulę przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Zioła siekamy i wsypujemy do miski. Dodajemy imbir, pieprz, cayenne, sos sojowy oraz sól i pieprz. Mieszamy. Wlewamy passatę pomidorową i całość wyrabiamy ręką. Masa powinna być zwarta, ale nie zbita. Cukinie wyciągamy
DefinicjaSmakupieprz 1 pęczek koperku Sposób przygotowania: 1. Mięso roztłuc, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w roladki z szynką i serem. 2. Zawinięte roladki przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piec ok. 30 min. 3. W garnku zagotować mleko, dodać serki i mieszać do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem
A Ty Smakuj MnieKotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniauderzenia z każdej strony). Rozgrzać masło na patelni i na rozgrzany wrzucić posiekane chili i czosnek. Na to położyć mięso i smażyć po 5 minut z każdej strony. 2. Podlać winem i śmietanką, gotować kolejne 6-7 minut, aż sos się lekko zredukuje. Podawać polane sosem i skropione do smaku oliwą chili
Kuchnia Prezydentowejmałej ilości oleju, kroję pieczarki, dodaję i smażę przez 10 minut, później dodaję mięso mielone, przyprawiam i smażę aż mięso zmieni kolor i będzie miękkie. Pod koniec dodaję kukurydzę, fasolę, czosnek (drobno pokrojony) i koncentrat pomidorowy. Składniki na biały sos:woda 2 szklvegeta 1 łyżkaśmietana 0,5 szklserek śmietankowy topiony 2 trójkącikipieprzmąka ziemniaczana 2 łyżkiWodę zagotowuję, dodaję vegetę, dodaję
NA MOIM TALERZUsojowego2 ząbki czosnku4-5 łyżek oliwyPolędwiczkę wieprzową pokroić w plastry. Następnie plastry polędwiczki lekko rozgnieść pięścią. W misce wymieszać sos sojowy z oliwą i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Do marynaty włożyć plastry polędwiczki i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na 30 minut. Rozgrzać patelnię grillową, posmarować ją oliwą i ułożyć plastry polędwiczki. Grillować z obu stron na złoty
Monia miesza i gotujeUniwersalna przyprawa do drobiu i owoców morza Składniki: 3 łyżki papryki ostrej 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka świeżo zmielonej kawy 1
naRuszciecebula 2 średnie czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 800 ml wody 400 ml mleczka koksowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z limonki sól,pieprz 1/2 małego suszonego strączka papryczki chili garść posiekanej natki pietruszki ok 150 g makaronu błyskawicznego wonton Cebulę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić(...)garnku rozgrzać olej kokosowy i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek oraz kurczaka. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokruszoną papryczkę chili oraz pokrojoną paprykę, całość zalać wodą. Dodać też słodka paprykę oraz kurkumę. Gotować aż kurczak i papryka będą miękkie. Następnie dodać mleczko kokosowe, sos sojowy oraz sok z limonki. Całość zagotować, do smaku jeśli jeszcze potrzeba doprawić sola
Monia miesza i gotujeszklanki wody lub bulionu Do miseczki przełożyć musztardę. Dodać olej, słodką paprykę oraz sos balsamiczny. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić. Schab oczyścić z wszelkich błonek. Mój schabik miał cienką warstwę tłuszczyku, który zostawiłam. Następnie schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku na jeden duży płat mięsa. Rozkrojony schab posmarować ok 2 łyżkami marynaty. Rozłożyć na nim suszoną żurawinę. Potem mięso zwinąć ściśle(...)warstwą tłuszczyku do góry. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C. Piec 1,5 godziny, funkcja termoobieg. W trakcie pieczenia kilka razy polac wierzch rolady powstałym sosem. Po upieczeniu wystudzić i schłodzić w lodówce, kroić na grubsze plasty
Monia miesza i gotuje