mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:56/110)

Pieczeń z szynki 136

tego czasu, rozcinamy rękaw, pieczemy jeszcze ok 20 minut z jednej strony, a później z drugiej strony również ok 20 minut. Mięso w tym czasie się zarumieni i przypiecze skórkę. Na ciepło pieczeń z szynki, można podawać z sosem pieczeniowym do obiadu, a po wystudzeniu jako dodatek do pieczywa. Artykuł Pieczeń z szynki pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 151

Pulpety z batatów to ciekawy pomysł na urozmaicenie posiłku na wynos. Możecie je np. dodać do sałatki i polać sosem czosnkowym, albo zawinąć w tortillę z dodatkiem warzyw i hummusu. To świetny dodatek, który może zastąpić mięso czy po prostu wzbogacić potrawę w walory zdrowotne. Zróbcie takie kulki w większej ilości na kilka dni, a wasze dania od razu nabiorą

Powiedz dietom nie
Wieprzowina z selerem i piwem 128

Składniki 350 g karczku b/k sól, pieprz, kminek sos sojowy kilka ząbków czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule szczypta rozmarynu jasne piwo Przygotowanie Mięso posypać przyprawami i odstawić do lodówki na noc. Mocno podsmażyć na patelni z każdej strony i przełożyć do brytfanki na seler, cebulę i czosnek. Podlać piwem (pół butelki wystarczy). Piec ok 1,5 godziny

Gaździnka warzy
Pieczeń z kawałkami kurczaka 303

pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godziny. Mięso studzimy. Zimne doskonale się kroi. Może być podawane na zimno lub na gorąco do obiadu polane sosem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Spaghetti bolognese 141

dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu. W tym samy czasie na patelni podsmażamy cebulę. Następnie cebulę dorzucamy do mięsa doprawiamy i dodajemy przecier, zagotowujemy.  Na maśle delikatnie podsmażamy czosnek i na sam koniec dodajemy do sosu. Makaron polewamy sosem i ścieramy odrobinę sera. Smacznego kochani :) Kasia

Cukier&Puder
Gulasz grzybowy z kaszą gryczaną (bez glutenu, mleka i jajek) 166

podsmażyć razem na oleju. Odsączyć z tłuszczu, przełożyć do garnka, dodać pokrojone na kawałki jabłka i przyprawy, gotować aż mięso będzie miękkie - najlepiej w szybkowarze. Skrobię (lub mąkę) rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, dolać do sosu i gotować chwilę aż zgęstnieje.Kaszę gryczaną ugotować na sypko z dodatkiem szczypty majeranku - świetnie podkreśla jej smak

głodny alergik
Najlepszy krem z pomidorów 124

garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, cebulę i pomidory. Dusimy około 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy sosem Worcestershire, solą, pieprzem i ziołami. Pomidory pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowy wywar odcedzamy na sitku. Warzywa i mięso odkładamy na bok, a płyn przelewamy z powrotem do garnka. Do blendera wkładamy ugotowana marchewkę oraz pomidory. Blendujemy na gładką masę

Mania Gotowania
Pulpety z pieczonymi ziemniakami 193

Zapraszam na pulpety z pieczonymi ziemniakami.Ziemniaki Pulpety w sosie pieczarkowymPulpety:600 gr mielonej wolowiny1 cebulabulka tarta ok pol szkl zalana mlekiem (na ok 10-min)pieprzsoljajkoDo miski - mieso mielone, pokrojona drobno cebulka, jajko, pieprz , sol I bulka tarta.Mieszamy wszystko razem. Formujemy male kulki I obtaczamy je w bulce tartej.W garnku rozpuszczamy 1-2 kostki rosolowe. Dodajemy pulpety I pieczarki

Smaki Edyty
Polędwiczki z kurczaka – pomysł na szybki obiad 208

łyżka soli ciasto : 2 szklanki mąki pszennej piwo , najlepiej słodka warka ( jedno ) szczypta soli do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polędwiczki , płukamy , osuszamy ręcznikiem papierowym , wkładamy do miski i zalewamy sosem sojowym , wymieszanym ze słodką papryką . Mieszamy , odstawiamy na noc lub przynajmniej na godzinę . W misce mieszamy składniki na ciasto , dolewając piwo do momentu , aż uzyskamy gęste ciasto naleśnikowe . Piwo dolewajcie(...)zewnątrz i energicznie potrząsamy . Jak już polędwiczka zostanie pokryta , wyciągamy ją z woreczka i identycznie postępujemy z resztą mięsa . Smażymy na rozgrzanym , głębokim oleju ( można we frytkownicy , najwygodniej ) na złoty kolor . Odsączamy na papierowym ręczniku , nadmiar oleju i podajemy z dowolnym sosem , frytkami…i czym tam jeszcze lubicie Smacznego ! Artykuł Polędwiczki z kurczaka – pomysł na szybki obiad pochodzi

Ogrodnik w podróży
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 136

tostowego 150 ml czerwonego wytrawnego wina Sos : 6 łyżek oliwy 1 starta marchewka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 3 puszki pomidorów pelati ( po 400 g ) 1 łyżka płynnego miodu płaska łyżeczka otartej skórki z pomarańczy Przygotowanie   Obrałem cebulę, drobno posiekałem. Z pieczywa odkroiłem skórkę. Środki zalałem winem. W misce połączyłem mięso, połowę cebuli, jajko, rozdrobniony w rękach chleb(...)pieprz i sól. Wyrobiłem na jednolitą masę. Ser feta pokroiłem w małe kostki. Niewielkie porcje mięsa uformowałem w kulki, pośrodku zrobiłem mały dołek, włożyłem ser, zlepiłem ze wszystkich stron, uformowałem kulki. Gotowe klopsiki włożyłem w szczelnym pojemniku do lodówki na pół godziny. Przygotowałem sos. W garnku z grubym dnem rozgrzałem połowę oliwy, wrzuciłem drugą część cebuli, starta marchewkę, szczyptę soli

R'n'G Kitchen
DIPY DO WARZYW LUB MIĘSA - 3 PROPOZYCJE 256

Dipy czy po prostu sosy na zimno, szczególnie w sezonie letnim cieszą się coraz większym powodzeniem i zainteresowaniem.  I bardzo dobrze! 😊  Bo przecież są pyszne i zdrowe.  Wspaniale komponują się z grillowanym mięsem, kiełbasą czy szaszłykami. Są super przekąską w połączeniu z warzywami (surowymi, ugotowanymi na parze lub grillowanymi). Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wyprą całkowicie

Walijskie Pichcenie
Salatka z kasza jeczmienna, brokulem i indykiem na ostro i Broszka 168

odstawiamy by przestygła. W miseczce łączymy oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy i powstałym sosem zalewamy kaszę. Dokładnie mieszamy. Brokuł zalewamy wrzątkiem i gotujemy 3 minuty.. Odsączamy i zalewamy lodowata wodą. Odcedzamy. Patelnię rozgrzewamy z łyżką oliwy. Wkładamy mięso i smażymy ok 10 minut. Chodzi o to by skameralizowało się na brzegach. Odstawiamy mięso pod przykryciem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegańska uczta : Bezmięsne kulki w azjatyckim sosie ,,pieczeniowym'' 171

razem z wcześniej podsmażonymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą (można też wykorzystać do tego maszynkę do mielenia mięsa), przekładam masę do miski, dodaje pokruszony chleb, przyprawy i formuję kulki (najlepiej lekko wilgotnymi dłońmi), kulki układamy na blaszce i pieczemy aż się zezłocą, podajemy z sosem. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pietruszkowym 192

Pierś z kurczaka to chyba najczęściej przygotowywane przeze mnie mięso. Po pierwsze nie potrzeba sporej ilości czasu, aby zrobić coś dobrego, a po drugie zawsze smakuje dobrze. Dodatkowym atutem jest fakt, że można ją przyrządzić na setki sposobów. Jednym z nich jest pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pietruszkowym, którą bez problemu można zrobić w 30 minut. Idealnie pasuje zarówno

Programista w kuchni
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 216

niecałym kwadransie zajadam się kruchym, idealnie ugotowanym mięskiem. Z wywaru, w którym gotowały się bitki, przygotowuję wyśmienity sos, aromatyzowany czarnym pieprzem oraz cebulą. Bitki wołowe z czarnym pieprzem i cebulą. Składniki ok. 1 kg chudego antrykotu wołowego lub innego kawałka mięsa wołowego np. z udźca, usuń błony i tłuszcz 2 średnie cebule, obierz i drobno pokrój czarny pieprz(...)smażeniem kolejnej partii na podsmażone plastry mięsa ułożone w szybkowarze, wyłóż podsmażoną cebulkę dolej do szybkowaru 500 ml świeżo zagotowanej wody lub nieco więcej (woda ma zakryć plastry mięsa) zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżej jeśli po ugotowaniu Twoje bitki nie są wystarczająco kruche pogotuj je dodatkowo 2 - 3 min po ugotowaniu wyjmij

Szybko Szybkowar
Pieczeń rzymska 503

danie obiadowe na ciepło podana z ciemnym sosem, albo jako dodatek do kanapek krojona w cienkie plastry. Pieczeń przygotowałam ze świeżo zmielonej karkówki i boczku, które zostały po przygotowaniu białej kiełbasy. Można nadziać pieczeń gotowanym jajkiem lub wędzonymi śliwkami do smaku, ja do środka zamiast bułki dałam ugotowaną kaszę jaglaną. Przekładając mięso do formy należy je dobrze docisnąć, aby podczas(...)termoobiegiem. Przekładamy mięso do formy, całość dokładnie dociskamy. Pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę. Po tym czasie posypujemy powierzchnię pieczeni resztą bułki tartej i dopiekamy jeszcze 15 minut. Studzimy pieczeń nie wyciągając z formy, następnie kroimy w plastry i przekładamy na talerz. Serwujemy na zimno lub na ciepło np. z ciemnym sosem i kiszonym ogórkiem. The post Pieczeń rzymska appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Orzechy wytrawnie 190

beda przydatne. Smacznego.Kurczak w sosie orzechowymskladniki: 4 udka kurczaka 0,5 szklanki orzechow wloskich 2 cebule 1 zabek czosnku sol, pieprz ostra papryka w proszku oliwa z oliwek wykonanie:Z 2 lyzek oliwy, 0,5 lyzeczki papryki i posiekanego czosnku robimy marynate, ktora nacieramy oczyszczonego wczesniej kurczaka.Na patelni rozgrzewamy oliwe i ukladamy na niej mieso skorka do dolu. Kurczaka nalezy(...)skorka ladnie sie przypiecze odwracamy kurczaka na druga strone, dodajemy posiekana cebulke. Po chwili podlewamy mieso woda i dusimy do miekkosci, uzupelniajac w razie potrzeby plyn.Gotowego kurczaka wycigamy z patelni i odkladamy w cieple miejsce.Orzechy miksujemy, dolewamy do nich odrobine sosu z pieczenia miesa i znow miksujemy by uzyskac gladka emulsje. Orzechy dokladamy do reszty sosu, ktory pozostal na patelni

Przysmaki Karolki
Placek drwala 158

mieszając. Do miseczki wlać 2 łyżki zimnej wody. Dodać łyżkę mąki pszennej i dokładnie wymieszać. Pod koniec gotowania, gdy mięso będzie już miękkie, dodać koncentrat pomidorowy oraz rozrobioną w zimnej wodzie mąkę. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Gulasz przyprawić solą i pieprzem do smaku. PLACKI ZIEMNIACZANE: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach(...)towarzystwie ulubionej surówki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 placki ziemniaczane o średnicy około 16 - 17 cm, co daje porcję dla 2 - 3 osób. Im mięso będzie pokrojone w mniejszą kostkę, tym szybciej się ugotuje i stanie miękkie. Smak gulaszu można urozmaicić dodając ostrą paprykę w proszku, chili czy kminek i/lub placek posypując startym, żółtym serem. Czerwone

Gospodyni Miejska
Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną 203

Ostatnio wybór podłużnych papryk jest w sklepach spory, można kupić pyszną paprykę grecką, która ma moim zdaniem , delikatniejszą skórkę niż pozostałe papryki . Jagnięciny nie trzeba dużo - nawet mała ilość mięsa zapewni farszowi specyficzny, jagnięcy aromat. Dużo ziół, pomidory i pyszny farsz gotowy Polecam! składniki 12  średnich papryk  - podłużnych  farsz ok 200 g mielonej jagnięciny ( u mnie(...)garść pietruszki 1 łyżeczka  papryki w płatkach sos 1 puszki pomidorów łyżeczka płatków chili 1 szklanka bulionu sól, pieprz oliwa z oliwek przygotowanie Papryki umyć,  ściąć górną część z ogonkiem, usunąć pestki. Odcięte "kapelusiki" odłożyć.  Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić na małym ogniu. Dodać mielone mięso, smażyć, rozdrabniając. Dodać czosnek, chwilę smażyć

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania