mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:48/110)

Restauracja Indus Tandoor 141

uważać na sosy! Dania główne: Lamb Malai Methi. To danie, które zamówiłam. Stopień ostrości: średni. Danie na bazie sosu pomidorowego z cebulą i śmietaną, liśćmi kozieradki, kurkumą, zieloną papryką oraz indyjskimi przyprawami. Nieskromnie przyznam, że według mnie było ono najlepsze. Mięso wspaniale przygotowane i podane. Rozpływające się w ustach kawałki jagnięciny i ten aromat! Uwielbiam to w jaki sposób podawane(...)Miało palić i paliło. Suszone chili (czarne) wyglądało zjawiskowo. Ich wybór także padł na jagnięcinę. Balti Indus Lamb. Co wybrała mama? Jagnięcinę! Poziom ostrości: średni. Potrawa przygotowana na bazie sosu pomidorowego z orzechami nerkowca. Podawana w tradycyjnym naczyniu "Balti". Mama oczywiście stwierdziła, że jej danie jest najlepsze. Do dań zamówiliśmy pieczywo indyjskie: maślane, z dodatkiem czosnku, z dodatkiem mięty

Karola gotuje
Fałszywe gołąbki z sosem pomidorowym 174

Uwielbiamy gołąbki, ale od tradycyjnych jeszcze bardziej te fałszywe. Raz że robi się je szybciej, a dwa ze można ich smak i skład zmieniać do woli

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczona szynka w marynacie sojowo imbirowej. 151

Nadszedł czas na kolejne pyszne mięso, tym razem z imbirem, miodem i... a zresztą sprawdźcie sami. Zapraszam! Składniki; 1,5 kg szynki wieprzowej 2 łyżki startego świeżego imbiru pół szklanki sosu sojowego 2 łyżki miodu akacjowego Skworcu 2 ząbki czosnku 1 łyżka suszonych ziaren kolendry roztartych w moździerzu Skworcu 1 łyżka  goździków oraz kilka ziaren pieprzu burbonese , czerwonego(...)roztartych w moździerzu(możemy je także ze sobą zmieszać) sok z jednej cytryny   Przygotowanie; Do naczynia wlewamy sos sojowy, miód, dodajemy posiekany czosnek, starty imbir i pozostałe składniki marynaty. Na końcu wlewamy sok z cytryny i wkładamy umyte i osuszone mięso. Co kilka godzin obracamy je aby było pokryte marynatą z każdej strony. Marynujemy najlepiej 24 godz

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz z gęsich żołądków z warzywami 168

dodać w kolejności; wpierw marchew, cebulę, paprykę i cukinię, czosnek - posolić, dodać ciut pieprzu mielonego i dogotować całość do miękkości warzyw i mięsa, w tym czasie woda prawie się wygotuje, ale powinno pozostać trochę sosu Gulasz można podawać z kaszą lub drobnym makaronem. U mnie było samodzielnym daniem. Gulasz jest pyszny, dość proste do zrobienia, choć przygotowanie zajmuje trochę czasu

Proste Potrawy
sałatka meksykańska król imprezy 411

kroimy w kostkę. Na dnie salaterki układamy warstwowo: porwaną sałatę, na niej układamy pomidory (możemy delikatnie posolić i popieprzyć). Na pomidory rozkładamy wystudzone mięso i pieczarki. Następnie wykładamy kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę. Całość polewamy sosem jogurtowo majonezowym. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy na sos. Nachosy układamy przy krawędzi salaterki tworząc „koronę”, pozostałe kruszymy

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym. 98

kroimy na plasterki. Ser ścieramy na tarce do warzyw o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na nie kolejno - makaron, mięso mielone, cukinia, ser. Ja zrobiłam dwie takie warstwy. W misce przygotowujemy sos - trzepaczką mieszamy ze sobą jajka, śmietanę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Sosem polewamy całość i posypujemy serem żółtym. Zapiekankę pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Pani domowa
Szynka w sosie curry 199

Aromatyczne danie :) Składniki 4 plastry szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 papryka 1 cebula 1 jogurt naturalny 1 łyżeczka soli marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 1 łyżka octu ryżowego … Czytaj dalej Szynka w sosie curry

czarrna od kuchni
Makaron soba z czerwoną kapustą, szpinakiem i papryką 153

Cześć ! Jeśli lubicie połączenie makaronu i warzyw – bez mięsa – mam coś dla Was ! Takie dania jak to, mogłabym jeść codziennie ! Sos sojowy, do tego świeży imbir i czosnek, składają się na bardzo aromatyczne danie. Zapraszam na miseczkę pysznego makaronu soba z czerwoną kapustą, szpinakiem i żółtą papryką. Składniki (2 – 4 porcje): makaron soba 250 świeżych liści szpinaku

Moja pasja smaku
Potrawka z indyka z brukselką 166

dusimy z dodatkiem koncentratu pomidorowego przez ok 5-10 minut. Śmietanę mieszamy z sola i pieprzem w miseczce i powoli dodajemy ją do mięsa. Delikatnie mieszamy. Bazylie myjemy i drobno siekamy, łącząc przy podaniu z sosem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brukselkę myjemy, usuwamy zewnętrzne (te odstające), odcinamy końcówkę i z drugiej strony nacinamy nożem krzyżyk, aby szybciej

ChilliJemy
udziec indyka na obiad... 197

przykryciem do miękkości mięsa pod koniec duszenia indyka dodać czubatą łyżkę miodu wielokwiatowego, paprykę słodką i pod przykryciem dusić z 5 minut mięso wyjąć i poporcjować, śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i zagęścić sos mieszając marchew ugotować w małej ilości wody z masłem i solą, gdy marchew jest ugotowana to wsypać 1 łyżeczkę mąki i szybko zamieszać zagęszczając podać

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym 5486

Bardzo smaczna i pożywna sałatka bez mięsa. Brokuł pomidor i ser wspaniale komponują się z aromatem czosnku i koperku.składniki:2 średnie brokuły2 nieduże pomidory200 g żółego sera, użyłam goudy150 g jodurtu naturalnego70 g majonezu, użyłam Kieleckiego2 łyżki posiekanego koperku1 ząbek czosnkuPrzygotować sos czosnkowo-koperkowy. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać

Monia miesza i gotuje
Pomidorowy makaron ze schabem i chorizo - Pudliszki - pomidorowe inspiracje / mięso 171

suszonymi pomidorami. Dodać czosnek, cynamon oraz cukier. Koncentrat wymieszać z szklanką wrzątku, dodać do mięsa i kiełbasy. Całość dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wymieszać z sosem. Posypać ziołami. Całość tuż przed podaniem skropić sokiem z cytryny

Magiczne Życie Marty
Szybka zupa meksykańska, danie jednogarnkowe 218

puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli  1 duża cebula, najlepiej czerwona 700 ml passaty pomidorowej 1 łyżka słodkiej papryki sos chili z domowej spiżarni sól, pieprz, świeża natka pietruszki 3 łyżki oliwy lub oleju do podsmażenia cebuli i mięsa woda lub bulion ilość zależy od waszych upodobań czy zupa ma być rzadka czy na gęsto Przygotowanie: Mięso podsmażamy

Życie zaczyna się w kuchni
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM 184

taką formę kotlecików. Robi się je szybko a smakują znakomicie. Polecam :) SKŁADNIKI: Pulpety 500 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka 5 łyżek bułki tartej przyprawy:pieprz, sól lub kucharek, czosnek granulowany Mąka ziemniaczana do obtaczania Olej do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku Sos 500 ml przecieru pomidorowego 500 ml wody Pieprz,kucharek, czosnek granulowany, suszona pietruszka, suszona papryka(...)mięso, jajka, bułkę tartą, kucharek, pieprz, czosnek granulowany. Mieszam dokładnie. Z mięsa robię małe kulki a następnie obtaczam w mące ziemniaczanej. Na tej samej patelni smażę ze wszystkich stron na rumiano. W garnku wlewam przecier pomidorowy oraz wode, dodaję pulpety. Duszę na malym ogniu ok 25 min, doprawiam. Sos musi być gęsty. Na koniec posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Pulpety podaję

Gotowanie Patki
Placki ziemniaczane z filetem z kurczaka 94

przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. 2. Mięso: Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy, kroimy w paski, nacieramy pieprzem ziołowym, przyprawą do kurczaka i olejem, odstawiamy na około 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. 3. Sos: Czosnek i cebulę obieramy. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę, a cebulę w większą(...)będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, mięso i chwilę razem dusimy przyprawiając do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i bazylią. 4. Smażenie placków: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 5. Podanie: Usmażone placki podajemy z mięsnym sosem. Smacznego

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania