Żeberka anyżowo-czosnkowe

Żeberka anyżowo-czosnkowe

Żeberka anyżowo-czosnkowe

Żeberka po azjatycku  Składniki 2 kg pokrojonych na pojedyncze kawałki żeberek mąka do obtoczenia olej do smażenia 120 g świeżego imbiru 10 ząbków czosnku 70 g anyżu gwiazdkowego 1 łyżeczka ostrej paprykowej pasty sambal oelek 400 ml jasnego sosu sojowego 450 g cukru 2 l wody 300 ml ciemnego octu ryżowego     Przygotowanie   Rozgrzałem olej, usmażyłem obtoczone w mące paski żeberek na złoty kolor. Osączyłem na papierowym ręczniku. Przełożyłem do wysokiego garnka, dodałem pokrojony w plast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.