mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:46/110)

McMuffin Farmerski - Najlepszy Przepis na Domowego Hamburgera 384

Przepis na pysznego McMuffina Farmerskiego.  Zapraszam do wypróbowania tego super przepisu :).   ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - HAMBURGER FARMERSKI - ✔ 200 g MIĘSA MIELONEGO WOŁOWEGO ✔ 36 g SERA CHEDDAR ✔ RUKOLA ✔ BUŁKA ✔ 40 g SOSU BARBECUE ✔ 1 JAJKO L ✔ MUSZTARDA ✔ PAPRYKA OSTRA ✔ PIEPRZ ✔ SÓL - Zdjęcia z Planu -  SMACZNEGO

Sylwetka Od Kuchni
Tajska sałatka z wołowiną 264

limonki, sos sojowy, sos rybny, olej sezamowy oraz miód i wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Stek wyjmujemy z lodówki. Polewamy go 1 – 1,5 łyżki sosu (reszta będzie służyła jako dressing do sałatki) i dokładnie nacieramy mięso. Zostawiamy na ok. 2 godziny, aby stek nabrał temperatury pokojowej. Wszystkie warzywa myjemy. Do dużego naczynia wrzucamy pokrojoną na mniejsze części sałatę rzymską. Dodajemy

Poezja smaku
Tuńczyk na rukoli z sosem borowikowym 191

śledź, a dalej wszystkie inne ryby ☺ Dziś przekonałam się, że doskonałą rybą jest tuńczyk. Bardzo prosty w przyrządzeniu, za to smak zniewalający 👌 Połączenie delikatnego mięsa tuńczyka z wyrazistym smakiem rukoli, do tego aromatyczne borowiki w sosie śmietanowym. Poezja! Składniki: -300 g steków z tuńczyka -250 g mrożonych borowików -1 cebula -mały pojemnik śmietany 18% -łyżka masła -garść rukoli -sól, pieprz

Kulinarne przemyslenia
Zapomniany gotowiec, Habanero 198

zamiast ziemniaków (u mnie miks: jaglana i gryczana ugotowane razem). W Habanero kupicie m. in. meksykańskie quesadille i burito. Jest jedna opcja wegetariańska. Zamiast mięsa ciecierzyca, poza tym dużo warzyw i dobrej jakości ryż. Kilka sosów do wyboru, warty polecenia jest sos mango, pomińcie salsę (chyba że nie przeszkadza wam posmak octu, podstawą prawdziwej meksykańskiej salsy verde powinna być miechunka

Qlinarnie i Qlinarnie
ZAPIEKANKA MIĘSNA Z KALAFIOREM ROMANESKO 139

PRZYGOTOWANIE : Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, lub na prze na miękko, odcedzamy, studzimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju, następnie dodajemy mięso, pomidory,  przecier, groszek, marchew, kostkę rosołową i dusimy często mieszając.  Sos doprawiamy do smaku, kiedy zgęstnieje, wylewamy na dno foremki do zapiekania, na sos układamy kalafior ( możemy go pokroić na kawałki ) i posypujemy serem

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa wiedeńska 144

cebula czerwona i żółta kawałek boczku wędzonego łyżka śmietany kilka ząbków czosnku sól, pieprz, lubczyk ziarenka angielskie, pieprzu, kilka listków laurowych natka pietruszki ziemniaki sos sojowy ciemny i grzybowy marchewka, pietruszka i kawałek selera Przygotowanie: Mięso zalać wodą. Wstawić na ogień, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, czosnek z przyprawami, podpaloną na ogniu cebulą i gotować do miękkości. Grzyby podgotować

Gaździnka warzy
Wołowina w czerwonym sosie curry 137

wieprzowiny, ja za wieprzowiną nie przepadam, użyłam wołowiny. Składniki: 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 75 gr mięsa mielonego (wołowiny) 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny Zielenina do ozdoby Na patelni lub w woku podsmażyć czosnek, następnie dodać pastę curry

Smaki Przyprawy i Kolory
Duszony filet z kaczki 116

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę ,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w odrobinie

R'n'G Kitchen
Cebula nadziewana 182

danie jest świetne jako przystawka lub jako danie główne z dodatkiem sosu i ziemniaków. Wypróbujcie, warto:) Składniki: 6 dużych cebul 25 dag mięsa mielonego 10 dag ryżu 1/2 szklanki śmietany 1 łyżka masła lub margaryny natka pietruszki koperek sól pieprz szczypta kurkumy Wykonanie: Cebule obieram, myję w zimnej wodzie, wrzucam do lekko osolonego wrzątku i gotuję 10 minut.  Wyjmuję

Bea(u)ty kitchen
Tradycyjnie- Gołąbki 365

przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu, a całość skompałam w pysznym aromatycznym pomidorowym sosie- o zgrozo!- bez śmietany!   Sama zrobiłam Gołąbki! I zjadłam Gołąbki! Chyba muszę zadzwonić do Mamy, napewno mi nie uwierzy... Podsumowując wyszło pysznie, wcale

Zapiski Młodej Żony
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 178

dowolne, ja użyłam pszennych)papryka: słodka i ostra, czosnek granulowany, pieprz, tymianek 1. Umyty filet pokroić w paski. 2 W misce wymieszać jogurt, jajko, sos sojowy, słodką paprykę,, sól i pieprz. Do marynaty włożyć pokrojone mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.3. Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać

Szefowa kuchni
Bułki do hamburgerów albo hot-dogów 145

żeby nie było że tylko z pewnych sieciówek, bo wiadomo ani to zdrowe ani pożywne, dlatego polecam zrobić pyszne domowe hamburgery w dodatku z mięsa indyczego, czyli delikatniejszego i zdrowszego dla naszych pociech, z domowym sosem jogurtowym i bułkami, które świetnie się nadają zarówno do hamburgerów jak i na kanapki, które można zrobić na grillu. Z tej proporcji wychodzi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
schab po chińsku 170

czasie mięso (bez marynaty którą zostawiamy w miseczce) smażymy na małej ilości oleju do marynaty dodajemy odrobinę wody ze skrobią gdy mięso będzie już gotowe odstawiamy je z płyty, dolewamy marynatę i dokładnie mieszamy - jeśli sos będzie za gęsty dodajemy odrobinę letniej wody i mieszamy schab układamy na talerzu i posypujemy sezamem Podajemy z makaronem lub ryżem smażonym i surówką

Gotowanie z pasją
Sałatka z kurczakiem wędzonym Roberta 160

cebulkę, kukurydzę oraz sos keczupowo-majonezowy. Ale akurat ta sałatka jest dla mnie wyjątkowa, ponieważ od początku do końca wymyślił ją mój syn. Więc mam nadzieję, że nikogo nie dziwi, że do jej nazwy dodałam imię jej autora :) Kapustę pekińską posiekać dosyć drobno. Udka z kurczaka dokładnie oddzielić od kości i zdjąć z nich skórę. Mięso pokroić w drobną kosteczkę(...)kiszone opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Do dużej miski przełożyć kapustę, mięso z kurczaka, ogórki, cebulę i odsączoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotować sos. Do osobnego naczynia przełożyć majonez i keczup. Dobrze wymieszać razem. Dodać do sałatki i dobrze wymieszać wszystko razem. Smacznego :) linkwithin_text='Zobacz również

Świat Domowej Kuchni
Koperkowe klopsy z kluskami śląskimi 97

czosnku bułka tarta 50-80 ml rosołu olej do smażenia Sos: 1 cebula 1 l rosołu 1 pełna łyżka mąki 100 ml zimnej wody Kluski: 750 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej (zależy od mączystości ziemniaków) sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy(...)średniej wielkości oczkach. Dodajemy jajko, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą (do zagęszczenia), sól i pieprz (wg uznania). Mięso wyrabiamy, dodając bulion warzywny. Masę formujemy na kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na tłuszczu, zalewamy rosołem (około 1 l), zagotowujemy. Do sosu dodajemy kotlety, zmniejszamy płomień i dusimy na wolnym ogniu przez

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie pomarańczowy 345

danie niezwykle popularne we wszystkich tamtejszych chińskich knajpach. Ta wersja odbiega od kurczaka którego kosztowałam, ponieważ jest wzbogacona o warzywa i mięso nie jest pokryte panierką smażoną na głębokim tłuszczu. Drugą wersję również przygotuję niebawem.  Kurczak w sosie pomarańczowym  Składniki: 2 piersi z kurczaka (pojedyncze) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Mania Gotowania