mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:53/110)

Schab nadziewany morelami z sosem ze świeżych moreli i rozmarynem 138

morela to bardzo swiateczne danie.Jednak swieze morele z ktorych zrobilam sos sa dostepne niestety tylko w srodku lata.Moze jakis uroczystosty niedzielny obiad bedzie pretekstem do wyprobowania tego przepisu ,bo naprawde szkoda czekac do Wielkanocy by zjesc taki smaczny schab z owocowym sosem.Wyglada swietnie i smakuje wybornie.Kruche ,smaczne mieso z owocowa nuta.Rownie dobry na cieplo jak i na zimno np.do kanapek.Skladniki(...)Podlac mieso goracym bulionem i dodac obrane warzywa i przyprawy.Dorzucic wypestkowane morele.Dusic pod przykryciem okolo 1 godziny.Gdy mieso bedzie miekkie wyjac z naczynia galazke rozmarynu,listek laurowy i ziele angielskie.Caly pozostaly wywar zblendowac.Warzywa,z ktorymi dusilismy schab swietnie zageszcza nasz sos,takze nie ma potrzeby dodawania maki.Dodac smietanke i doprawiamy na koniec sola pieprzem,lyzeczka octu balsamicznego i miodu.Podawac pokrojony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FIT zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i kurczakiem 1150

tani obiad. Plusem jest także fakt, że zapiec można praktycznie wszystko, więc jest to kreatywny sposób na wykorzystanie lodówkowych resztek. Do mojej dzisiejszej propozycji użyłam pełnoziarnistego makaronu świderki, mięsa z piersi kurczaka oraz szpinaku podsmażonego na cebuli i czosnku. Całość zapiekłam z jogurtem i tartym serem żółtym. Tak oto powstała niezwykle aromatyczna, lekka i przepyszna - fit zapiekanka makaronowa! Składniki(...)piersi z kurczaka - cebula - 3 ząbki czosnku - łyżka oliwy, masła i zielonego pesto (opcjonalnie) - sól i czosnek w proszku sos  - 200 g jogurtu naturalnego - duże jajko dodatkowo -ok. 100 g startego, żółtego sera - 1 duży pomidor Przygotowanie: Mięso dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę, doprawić. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Cebulę i czosnek posiekać, a następnie zeszklić

Kuchnia Ellie
Kurczak "po chińsku" 189

stron wymienionymi wyżej przyprawami. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin (ja przeważnie marynuję mieso całą noc). Tak przygotowane mięso układam w rękawie do pieczenia, zawiązuję z jednej strony. Miskę w której leżało mięso popłukuję odrobiną wody - do tego dolewam małą łyżeczkę sosu sojowego i wlewam płyn do rękawa. Na udka układam solidną garść warzyw chińskich. Zamykam rękaw. Piekę w naczyniu

Kuchnia po mojemu
Wolowina na ostro z ziemniakami 174

ziemniakow pokrojonych w kostkiok 150 ml wodyszczypiorok 200 gr szpinakuWykonanieRobimy marynate z sojowego sosu, fish sosu, cukru, zmiazdzonego czosnku, koleander I lyzki oleju. Mieszamy to z miesem I odstawiamy pod przykryciem do lodowki na 2-3 h.Rozgrzewamy wok, wlewamy olej- wrzucamy mieso-bez marynaty na woka. Smazymy ok 4-6 min do delikatnego zbrazowienia na wysokim ogniu. Dodajemy resztki marynaty

Smaki Edyty
Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem 104

Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem to bardzo smaczne danie obiadowe, które urzeknie Was swoim smakiem i aromatem Delikatne mięso o smaku curry, miękka fasolka, a całość wraz z podprażonym sezamem smakuje rewelacyjnie. Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem jest bardzo łatwy w przygotowaniu i niesamowicie smaczny. Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)sól   PRZYGOTOWANIE: Filet z piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę średniej wielkości. Do miseczki wlać sos sojowy, dodać przyprawę curry i chili pieprz cayenne, dokładnie wymieszać. Do miseczki z przyprawami włożyć pokrojone w kostkę mięso i dokładnie wymieszać, a następnie odstawić na około godzinę do lodówki. Na suchej patelni uprażyć sezam, a następnie przesypać

WSZYSTKO SMACZNE
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE Z KURKUMĄ, MARCHEWKĄ I KOPERKIEM 589

indyka - wspomnienie z dzieciństwa. Szykujcie więc składniki i do roboty ;) Zróbcie przyjemność sobie i rodzince. SKŁADNIKI ( OK. 13 PULPECIKÓW ŚREDNIEJ WIELKOŚCI) ·        500 g mielonego mięsa indyka ·        1 mała czerstwa bułka ·        1 mała cebula ·        2 łyżki posiekanego koperku(...)łyżki sosu sojowego ·        sól, pieprz ·        dodatkowo: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, mleko lub woda, olej/masło klarowane PRZYGOTOWANIE: Bułkę włożyć do miski i  zalać mlekiem lub wodą i odstawić do namoczenia na około 10 minut, odcisnąć. Do większej miski włożyć zmielone mięso ( może być ręcznie mielony indyk

Calzonella.com
Podżerka z karkówki z papryką marynowaną 126

Pyszny i soczysty sposób na karkówkę. Aromatyczna w lekkim sosie świetnie pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz, ryżu czy klusek.  Składniki (4 porcje) -600 g chudej karkówki -1 puszka pomidorów -200 g papryki marynowanej -2 cebule -1 ząbek czosnku -słodka i ostra papryka -sól, pieprz -zioła prowansalskie -olej rzepakowy Przygotowanie Karkówkę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Oprószyć solą(...)pieprzem i paprykami. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie obsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zeszklić na tym samym oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przenieść do naczynia żaroodpornego. Dodać mięso i pokrojoną w paski lub mniejsze kawałki paprykę. Całość zalać pomidorami z puszki. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem jeśli istnieje taka potrzeba. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec

Zielona Kuchnia
Shaorma z kurczaka z pysznym sosem 2257

kuchniarabskiej, które można przyrządzić z dowolnego rodzaju mięsa. W Polsce zostało spopularyzowane dzięki restauracja Sphinx. Generalnie shoarma to blisko-wschodni sandwicz z mięsa jagnięcego, koziego, drobiowego, wołowego lub mieszanego. Mięso umieszcza się na rożnie obrotowym, gdzie jest opiekane i podgrzewane przez cały dzień. Czyli nic innego jak popularny Turecki doner kebaba czy Grecki gyros. Różnice między tymi daniami są bardzo(...)niewielkie. Klasyczna shaorma podawana jest z chlebem pita, humusem i warzywami. Ja proponuje mój sposób na to pyszne danie oraz kilka propozycji podania. Zapraszam!! Shaorma z kurczaka z pysznym sosem   Składniki: ·       2 piersi z kurczaka ·       ½ opakowanie przyprawy kebab shoarma (np. kamis

Mania Gotowania
Smażony ryż z krewetkami, młodą kapustą i omletem 150

tajski makaron. Składniki to duża dowolność, można to danie przygotować na sposób wegetariański jak i z mięsem, doskonale sprawdza się wieprzowina, kurczak czy krewetki. Istnieją jednak pewne klasyczne składniki, których należy się trzymać chcąc zachować charakter dania, należą do nich chilli, szalotki, sos sojowy, sos rybny, tamaryndowiec, pasty curry, kolendra, bazylia, jest jeszcze wiele innych klasycznych dodatków, które dodadzą tajskiego(...)zdobyć to nie wahajcie się ich użyć. Wszystkie składniki należy wcześniej podsmażyć lub zblanszować (jeśli tego wymagają) po dodaniu ryżu działamy już bardzo szybko, nie będzie czasu na dopieczeni mięsa lub zmiękczenie warzyw. Doprawiajcie ryż do smaku, ma byś słodko-kwaśno-słono-pikantny. W rezultacie otrzymacie aromatyczny, szybki posiłek, udekorowany omletem, kolendrą i cząstkami limonki, danie, które zaspokoi nawet najbardziej

Słodki Kompromis
O kurcze pieczone! Kura pieczona w całości. 217

szczypty czabru i majeranku kilka ząbków czosnku  2-3łyżki oleju sól pieprz Wykonanie: 1. Przyprawy,olej,sos sojowy i czosnek wymieszaj w małej miseczce/garnuszku. 2.Przygotowaną pastą porządnie natrzyj kurczaka. Popieprz i posól. 3. Odstaw zamarynowane mięso do lodówki na kilka godzin. 4. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni Celsjusza. 5. Na lub nad brytfanką ułóż kratkę

U Fiolki
PENNE ALLA BOLOGNESE 129

łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE:  Makaron gpyuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone. Dodaję przyprawy i smażę na rumiano.  Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje.  Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi. Ser żółty w plastrach kroję w cienkie plastry i dodaję do sosu. Zdejmuję z palnika

Gotowanie Patki
Mięsne kulki w sosie pieczarkowym 104

tarta 500 g pieczarek por (biała część) 1 l bulionu drobiowego (do gotowania pulpecików) łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego (do sosu) 3 łyżki jogurtu greckiego sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (drobne oczka). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Porosołowy pasztecik gotowany na parze 150

był pasztet mało dietetyczny - takiemu przemrożenie nie szkodziło ). No i tak już się porobiło, że nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam pasztet.  Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie ( w jakiś sos) . Drobne miały iść jak zwykle do zmielenia na farsz do pierogów itp. Przypomniałam sobie , że mam zamrożone kilka wątróbek- czemu by więc

Buniabaje w kuchni
Smarzone mieso wolowe w pomidorach 156

godz 15 min  Po tym czasie wrzucamy pomidory z puszki i wszystko razem dusimy ok 15min  Jak juz mieso jest miekkie mozna wylaczy  Dobrze smakuje z ziemniakami  Smacznego! Ps Nie robic z tego sosu pomidorowego tylko powinno byc geste

Klaudynkowa kuchnia
Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym 198

U mnie dzisiaj truskawkowo. Pyszne letnie danie, proste i jakie dobre:)składniki: ciasto350 g mąki pszennej200 ml wrzącej wody2 łyżki margaryny1 jajkoszczypta solitruskawki - średniej wielkości

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania