mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:50/110)

Kąski z kurczaka pod brokułami 355

ząbki czosnku Wykonanie: Fileta myjemy kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej mięso, podsmażamy aż się zrumieni. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Ser Feta kroimy w kosteczkę. Składniki na sos dokładnie łączymy. Na półmisku układamy warstwami podsmażony filet z kurczaka następnie kawałki brokuła oraz ser feta polewamy sosem, posypujemy prażonym słonecznikiem

kgwjanczewo
Knedle z twarogu i manny podane z sosem wiśniowym . 164

Dziś ukłon w kierunku kuchni austriackiej. Wedle oryginału powinna tu być jeszcze dodana do ciasta bułka. A żeby knedle były knedlami pasuje je nadziać,  ale

Dieta moja pasja
Szybka zapiekanka ryżowa gyros 842

lubię wszelkie zapiekane dania i desery, zapiekanka ryżowa gyros należy do grupy moich ulubionych potraw. Zawiera wszystko co lubię, czyli ryż Basmati, mięsko, warzywa i najlepszy z najlepszych – sos czosnkowy, a wszystko pod pierzynką z sera. Ponadto jej przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, a czas zapiekania jest dość krótki. Czy jesteście ciekawi przepisu? Zapraszam! Składniki: – 400g piersi(...)ryż mieszamy z przyprawą curry. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu, następnie usmażone mięso i wszystkie warzywa. Jogurt łączymy z majonezem, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowany sos wykładamy na warzywa, następnie przykrywamy resztą ryżu i posypujemy serem. Zapiekamy 20-25 minut w 170 stopniach. Podajemy na ciepło. Smacznego

Be Fit Be Strong
Carpaccio z pieczonych buraków 170

gdyby nie reakcja na nie pewnego włoskiego restauratora. Księżna stołowała się często w restauracji Giuseppe Ciprianiego, który wymyślił dla niej danie z surowego mięsa. Ułożył na talerzu cieniutkie plasterki najwyższej jakości polędwicy wołowej i ozdobił kremowym sosem z żółtek i musztardy. Wenecja żyła wtedy wystawą prac renesansowego malarza Vittoria Carpaccia, którego płótna pełne były intensywnych czerwieni i żółci. W hołdzie

mojewypiekiinietylko
Żeberka anyżowo-czosnkowe 108

paski żeberek na złoty kolor. Osączyłem na papierowym ręczniku. Przełożyłem do wysokiego garnka, dodałem pokrojony w plastry imbir, czosnek, gwiazdki anyżu, sambal oelek, sos sojowy, cukier i wodę. Dusiłem na małym ogniu około półtora godziny. Gdy mięso zaczęło odchodzić od kości, wlałem ocet, gotowałem kolejne 10 minut

R'n'G Kitchen
Pide z wołowiną i wiosenną salsą 214

łyżki oliwy, pół pęczka posiekanej natki kolendry i sok z połowy cytryny. Całość dokładnie wymieszałem. Gotowe placki wyłożyłem na talerze. Na wierzch mięsa wyłożyłem sporą ilość warzywnej salsy. Danie można podać z gęstym jogurtem lub sosem czosnkowym na bazie jogurtu

Wyprawy kulinarne
Żeberka wieprzowe pieczone z papryką i pieczarkami w marynacie sojowej. 129

gości na naszym stole.   Skłądniki; 1 kg żeberek wieprzowych 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 cebula     Marynata; pół szklanki sosu sojowego 3 ząbki czosnku pół szkl. wody sól, pieprz, 3 łyzki miodu   Mieso myjemy a następnie czelimy na porcje po dwie kosteczki. Przekłądamy do miski. Wszystkie składniki marynaty mieszamy a następnie zalewamy mieso, dodatkowo nacierając

Radość kipiąca uśmiechem.
Kassler z kiszoną kapustą pieczony w rękawie 197

rekawa zrobic kilka malych dziurek,dla odprowadzenia nadmiaru pary w trakcie pieczeniaPiec okolo 45 minut.Ostroznie uwolnic mieso z rekawa ( Uwaga !goraca para ).Pokroic mieso na porcje.Podawac z musztardowym puree ziemniaczanym .Swietnie smakuje rowniez z dodatkiem sosu musztardowego.Przygotowanie puree ziemniaczanego z musztarda:do ubijania ugotowanych ziemniakow dodaj kilka lyzek mleka  lub creme-fraiche oraz 1-2 lyzki musztardy.Ilosc zalezy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
szybkowar-udziec indyka w warzywach... 134

ogniu gotować z 40 minut po tym czasie zdjąć z ognia szybkowar i zostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PYSZNE KLOPSIKI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 124

mielonej łopatki wieprzowej 2 łyżki kaszy manny 3/4 szklanki wody sól pieprz koperek świeży 4 łyżki śmietany 1 słoiczek sosu jasnego ŁOWICZ  olej do podsmażenia WYKONANIE Jeśli mamy łopatkę w kawałku to mielimy ją.Do zmielonego mięsa dodajemy kaszę mannę,doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsnej masy formujemy kuleczki-wielkość jak to lubi.Następnie mięsne kuleczki obsmażamy na oleju

Mała w garnku miesza
Schab z papryką w curry sosie. 218

Smażymy na maksymalnym ogniu ok 1-2 min.Dodajemy mięso- smazymy 2 min- nie dłużej. Nie martwmy się jeżeli gdzie niegdzie mięso jest różowe. Obiecuję- będzie pyszne.:)Dodajemy paprykę, pieczarki I curry paste. Mieszamy. Dodajemy mleko kokosowe, bullion I sos sojowy. Smażymy ok 4 min.I już prawie koniec :)  Dodajemy pomidory- od zagotowania trzymamy ok 2 min. Zciągamy z gazu

Smaki Edyty
Kolacja w ProVita 121

Silvaner z winnicy Weingut Oekonomierat Rebholz 2014 okazał się wyborem nader słusznym. Delikatne, floralno-ziołowe nuty miło współpracowały z puree kalafiorowym i sosem ze skorupiaków, a minimalna zawartość cukru resztkowego (poniżej 1g/l) zapewniła całości piękne tło. Delikatne mięso dorsza miało piękne pole do pokazania się w pełnej krasie. - pstrąg tęczowy na szczypiorkowym risotto, z confitowanym jarmużem i kompresowane pomidorami(...)czoła risotto, podkreślił smak jarmużu i zintegrował się z kompresowanymi pomidorkami, które okazały się bardziej wytrawne niż w początkowym wyobrażeniu. Riesling królem jest i basta! - lody burakowe, bita śmietana, sos jeżyny z jagodami, makaroniki z musem pomarańczowym z limoncello, figa i Cabernet Blanc. Lody burakowe z bitą śmietaną, sosem jeżynowym z jagodami, makaronikiem z musem pomarańczowym z limoncello i figą

królestwo garów
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja 172

powierzchnią nieprzywierającą (i każde przywieranie traktujemy jako wadę), świadczy o braku wiedzy. Większość potraw, jakie podajemy w towarzystwie sosu powinny być przygotowane z deglasowaniem, czyli z banalną techniką polegająca na „odklejeniu” smaku z patelni, który pozostał po smażeniu głównego składnika (mięsa, drobiu, ryb lub warzyw). Deglasowanie to wlanie niewielkiej ilości płynu (wody, bulionu, śmietany lub wina) na patelnię pokrytą skarmelizowanymi(...)rozwalimy” :) ) Poza tym ważna jest również temperatura smażenia: za wysoka przypali nam danie, pozostawiając środek surowy; za niska spowoduje, że produkty będą się albo dusić we własnym sosie (chyba, że jest to zamierzone) lub chłonąć nadmiernie tłuszcz (tego na pewno nie chcemy). Kolejna sprawa, to brak zapoznania się z instrukcją dołączoną do zakupionych patelni oraz brak stosowania się

Moja Delicja
Klasyczna marynata do steków 167

całą noc). Składniki: ¼ szklanki oleju do smażenia ¼ szklanki octu z czerwonego wina 3 łyżki sosu Worcestershire 1 łyżka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku. Przygotowanie: Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Marynatę wykorzystać do marynowania mięsa wołowego. Zobacz również nasz poradnik grillowania idealnych steków . Krótka wskazówka jak prawidłowo grillować steki: Klasyczna marynata

naRuszcie
Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane 170

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : farsz : 1 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/2 szklanki nieugotowanego ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego listki ze środka kapusty , te za małe do nadziewania ( brzegowe się nie nadają , zbyt twarde ) sól , pieprz do smaku(...)około godziny ). Następnie dolewamy śmietankę i zagęszczamy mąką , ostrożnie mieszając , dookoła gołąbków , tak ,żeby ich nie porozrywać ( wystarczy, energicznie poobracać garnkiem i też jest ok ) do uzyskania lubianej konsystencji sosu ( nie musicie, wlewać całej mąki z wodą ) . Gołąbki podajemy na gorąco , najlepiej z malutkimi , młodymi ziemniakami z koperkiem Smacznego ! Post Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży