mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:50/110)

Żeberka wieprzowe pieczone z papryką i pieczarkami w marynacie sojowej. 141

gości na naszym stole.   Skłądniki; 1 kg żeberek wieprzowych 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 cebula     Marynata; pół szklanki sosu sojowego 3 ząbki czosnku pół szkl. wody sól, pieprz, 3 łyzki miodu   Mieso myjemy a następnie czelimy na porcje po dwie kosteczki. Przekłądamy do miski. Wszystkie składniki marynaty mieszamy a następnie zalewamy mieso, dodatkowo nacierając

Radość kipiąca uśmiechem.
Kassler z kiszoną kapustą pieczony w rękawie 209

rekawa zrobic kilka malych dziurek,dla odprowadzenia nadmiaru pary w trakcie pieczeniaPiec okolo 45 minut.Ostroznie uwolnic mieso z rekawa ( Uwaga !goraca para ).Pokroic mieso na porcje.Podawac z musztardowym puree ziemniaczanym .Swietnie smakuje rowniez z dodatkiem sosu musztardowego.Przygotowanie puree ziemniaczanego z musztarda:do ubijania ugotowanych ziemniakow dodaj kilka lyzek mleka  lub creme-fraiche oraz 1-2 lyzki musztardy.Ilosc zalezy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
szybkowar-udziec indyka w warzywach... 141

ogniu gotować z 40 minut po tym czasie zdjąć z ognia szybkowar i zostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PYSZNE KLOPSIKI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 136

mielonej łopatki wieprzowej 2 łyżki kaszy manny 3/4 szklanki wody sól pieprz koperek świeży 4 łyżki śmietany 1 słoiczek sosu jasnego ŁOWICZ  olej do podsmażenia WYKONANIE Jeśli mamy łopatkę w kawałku to mielimy ją.Do zmielonego mięsa dodajemy kaszę mannę,doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsnej masy formujemy kuleczki-wielkość jak to lubi.Następnie mięsne kuleczki obsmażamy na oleju

Mała w garnku miesza
Schab z papryką w curry sosie. 226

Smażymy na maksymalnym ogniu ok 1-2 min.Dodajemy mięso- smazymy 2 min- nie dłużej. Nie martwmy się jeżeli gdzie niegdzie mięso jest różowe. Obiecuję- będzie pyszne.:)Dodajemy paprykę, pieczarki I curry paste. Mieszamy. Dodajemy mleko kokosowe, bullion I sos sojowy. Smażymy ok 4 min.I już prawie koniec :)  Dodajemy pomidory- od zagotowania trzymamy ok 2 min. Zciągamy z gazu

Smaki Edyty
Kolacja w ProVita 129

Silvaner z winnicy Weingut Oekonomierat Rebholz 2014 okazał się wyborem nader słusznym. Delikatne, floralno-ziołowe nuty miło współpracowały z puree kalafiorowym i sosem ze skorupiaków, a minimalna zawartość cukru resztkowego (poniżej 1g/l) zapewniła całości piękne tło. Delikatne mięso dorsza miało piękne pole do pokazania się w pełnej krasie. - pstrąg tęczowy na szczypiorkowym risotto, z confitowanym jarmużem i kompresowane pomidorami(...)czoła risotto, podkreślił smak jarmużu i zintegrował się z kompresowanymi pomidorkami, które okazały się bardziej wytrawne niż w początkowym wyobrażeniu. Riesling królem jest i basta! - lody burakowe, bita śmietana, sos jeżyny z jagodami, makaroniki z musem pomarańczowym z limoncello, figa i Cabernet Blanc. Lody burakowe z bitą śmietaną, sosem jeżynowym z jagodami, makaronikiem z musem pomarańczowym z limoncello i figą

królestwo garów
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja 182

powierzchnią nieprzywierającą (i każde przywieranie traktujemy jako wadę), świadczy o braku wiedzy. Większość potraw, jakie podajemy w towarzystwie sosu powinny być przygotowane z deglasowaniem, czyli z banalną techniką polegająca na „odklejeniu” smaku z patelni, który pozostał po smażeniu głównego składnika (mięsa, drobiu, ryb lub warzyw). Deglasowanie to wlanie niewielkiej ilości płynu (wody, bulionu, śmietany lub wina) na patelnię pokrytą skarmelizowanymi(...)rozwalimy” :) ) Poza tym ważna jest również temperatura smażenia: za wysoka przypali nam danie, pozostawiając środek surowy; za niska spowoduje, że produkty będą się albo dusić we własnym sosie (chyba, że jest to zamierzone) lub chłonąć nadmiernie tłuszcz (tego na pewno nie chcemy). Kolejna sprawa, to brak zapoznania się z instrukcją dołączoną do zakupionych patelni oraz brak stosowania się

Moja Delicja
Klasyczna marynata do steków 177

całą noc). Składniki: ¼ szklanki oleju do smażenia ¼ szklanki octu z czerwonego wina 3 łyżki sosu Worcestershire 1 łyżka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku. Przygotowanie: Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Marynatę wykorzystać do marynowania mięsa wołowego. Zobacz również nasz poradnik grillowania idealnych steków . Krótka wskazówka jak prawidłowo grillować steki: Klasyczna marynata

naRuszcie
Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane 180

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : farsz : 1 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/2 szklanki nieugotowanego ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego listki ze środka kapusty , te za małe do nadziewania ( brzegowe się nie nadają , zbyt twarde ) sól , pieprz do smaku(...)około godziny ). Następnie dolewamy śmietankę i zagęszczamy mąką , ostrożnie mieszając , dookoła gołąbków , tak ,żeby ich nie porozrywać ( wystarczy, energicznie poobracać garnkiem i też jest ok ) do uzyskania lubianej konsystencji sosu ( nie musicie, wlewać całej mąki z wodą ) . Gołąbki podajemy na gorąco , najlepiej z malutkimi , młodymi ziemniakami z koperkiem Smacznego ! Post Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Sos grzybowy z ogórkiem, papryka i jogurtem 156

Wycieczki do lasu po grzyby są dla mnie relaksem, a przy okazji są też bardzo pożyteczne, bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się wrócić z pustym

Apetyczna babeczka
Sałatka tzatziki z kurczakiem 2750

zamarynowania kurczaka) 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego do zamarynowania mięsa + 1 łyżka do smażenia por (biała część) – ok. 75 g 1 puszka kukurydzy – 285g po odsączeniu 1 średnia czerwona cebula – ok. 60 g 3 jajka klasa L Składniki na sos tzatziki : 300g jogurtu typu greckiego 3 średnie ogórki gruntowe lub ogórek wężowy (200g(...)mięso przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć kurczaka. Ostudzić. Pora pokroić w półtalarki, przelać wrzątkiem na sitku, odsączyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Zobacz wpis: Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować? W misce ułożyć warstwy: kurczak, por, kukurydza, sos tzatziki , cebula

Kulinarne Przeboje
Tajine z wołowiny z patelni 164

pierwszy poważny test – zdała go bardzo dobrze. Udało mi się uzyskać odpowiedni stopień wilgotności mięsa, co stanowi podstawę tego marokańskiego specjału. Szkoda, że nie możecie spróbować tego tajine, delikatny aromat kwiatu muszkatołowca i suszonych płatków róży, do tego soczysta, miękka wołowina i gęsty zawiesisty sos. Polecam – spróbujcie :) Nie bez powodu firma Ballarini jest Globalnym Partnerem Produktowym programu Master Chef Składniki(...)ostrej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli, jeśli ktoś lubi można dodać pół szklanki soku z pomarańczy oraz pod koniec duszenia kilka nitek szafranu opcjonalnie oliwa do podsmażenia mięsa i cebuli  Możecie też skorzystać z tego przepisu - klik, klik  na Ras el hanout Przygotowanie Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz) obsmażyć na suchej patelni do zrumienienia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak Kung Pao 336

Robiłam Kung Pao po raz pierwszy i zachwyciła mnie panierka z mąki kukurydzianej, która nie tylko ładnie się zarumieniła, ale przez cały czas smażenia ani odrobinę nie odkleiła się od mięsa. A smak wspaniały, harmonijny, całkiem inny niż wszystkie dania chińskie, jaki do tej pory jadłam. I jest to danie doskonałe na zimne, wietrzne dni... :) Podczas gotowania pomogłam sobie wiadomościami(...)tarce na papkę. Przełożyć do niedużej, porcelanowej lub szklanej miski, dodać pieprz sos rybny, sojowy, olej sezamowy i białko. Wszystko dokładnie połączyć, ubijając lekko za pomocą widelca. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kurczaka i wstawić do lodówki na min. 2h. 2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa osobno wkładać do panierki i obtaczać ze wszystkich stron, odkładać na talerz

Kuchnia Prezydentowej
Gołabki bez zawijania 139

mielonych i podawać je z innym sosem lub bez. A w międzyczasie zapraszam do ankiety :) Składniki: -500 g mielonej wieprzowiny (najlepiej z łopatki) -100 g ryżu -mała główka kapusty -sos sojowy -pieprz -2 cebule -2 ząbki czosnku -bułka tarta -1 jajko -szczypta tymianku -sól -1/2 pęczka bazylii -olej rzepakowy -szczypta papryki mielonej słodkiej i ostrej -2 puszki pomidorów -szczypta(...)umyć, poszatkować, zalać wodą. Dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku. Gotować ok 15 minut. Odcedzić i ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem i kapustą. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem, sosem sojowym, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką. Z masy formować owalne kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Oliwę

Zielona Kuchnia
Pulpety z karkówki w sosie musztardowym 176

musztardy Kremskiej  2 szklanki wody pół szklanki mleka ząbek czosnku WYKONANIE:Bułkę namoczyć  w mleku. Dodać do mięsa bułkę, jako, przyprawy, wyciśnięty czosnek. Pulpety  wyrobić, gotować ok 20 min na wodzie. Wyjąć, a na wywarze zrobić sos. Można do smaku dodać kostkę rosołową. Do wywaru  sporządzamy zawiesinę z mąki, mleka i łyżeczki musztardy. Zagęszczając wywar

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania