mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:47/110)

Tortellini zapiekane w sosie bolońskim / Bolognese tortellini bake 304

recipe in English Tortellini zapiekane w sosie bolońskim (8 porcji) Składniki: 500 g świeżego lub rozmrożonego tortellini 1/4 szklanki mleka 2 szklanki startej mozzarelli 1 szklanka startego parmezanu Składniki na sos boloński: 2 łyżki oleju roślinnego 500 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny sól i pieprz 1/4 łyżeczki mielonego chilli 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone(...)chilli i podsmaż przez minutę. Następnie dodaj cebulę i marchewkę i smaż, aż mięso się lekko zrumieni. Dodaj grzyby, podsmaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, po czym dodaj cukinię, paprykę i czosnek i smaż przez kolejną minutę. Wmieszaj wszystkie pozostałe składniki sosu, gotuj na wolnym ogniu i gotuj delikatnie odsłonięte przez 15 minut, mieszając od czasu

karmelowy
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym 2513

Kolorami to danie przypomina mi lato. Słoneczne kluski śląskie, a do nich pyszna i delikatna pierś z kurczaka to bardzo dobry pomysł na obiad. Czas wygonić

Pasja Smaku
Duszony kurczak z warzywami i kopytkami 116

papierowym ręcznikiem. Warzywa kroimy: Marchew i seler w półtalarki, paprykę w paski, rzepę w kostkę, cebulę w piórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek) dokładnie mieszamy. Do miski przekładamy mięso wraz z warzywami, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie całość przekładamy

R'n'G Kitchen
Mięso. Kluski. Klopsiki z jagnięciny zapiekane ze szpeclami, serem i pomidorami. 220

obiad były klopsiki ze zmielonej jagnięciny, zapieczone z kluskami i sosem serowo-pomidorowym. Dość szybkie a na pewno mało pracochłonne danie z piekarnika dla kilku osób. Ja nie miałam dużo pracy a Żarłoczki zadowolone bo kluchy z mięsem to ich ulubiony zestaw.Do klopsików można wykorzystać jakieś inne mięso jeśli nie macie jagnięciny a szpecle zastąpić makaronem więc nie wymigujcie się

Smaczna Pyza
Eskalopki z Indyka w Sosie Śmietanowo-Musztardowym (Indyk w Sosie Śmietanowo-Masztardowym) 157

zbyt "suchy") . Usmażone esk alopki przekładamy do szczelnego naczynia do momentu usmażenia każdej porcji mięsa - aby nie wystygły . Gdy już każdą porcje mięsa podsmażym y, wszystkie eskalopki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, zalewamy przygotowanym ciepłym sosem i wszystko podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty.     Gotowe eskalopki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami

Słodka Strona
Gulasz w indyjskim stylu 167

smaku solą i pierzem. Gotować na bardzo małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby delikatnie podlewać wodą. Jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowanie to wtedy nie trzeba dolewać wody. Garnek nastawić na bardzo wolne gotowanie i gotować od 3-4 godzin. Można zagęścić sos jedną łyżką mąki wymieszaną w małej ilości wody. Następnie powoli wlać do gotującego

Kuchnia Pokoleń
Dietetyczny obiad lub lekka kolacja, czyli pieczona papryka faszerowana kurczakiem i ryżem w roli głównej 218

naczynia żaroodpornego możesz wlać passatę pomidorową – będzie lekką wersją sosu. Ustaw papryki w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 min. Podaj na sałacie prosto z piekarnika i jedz na zdrowie ; ) Składniki 2 duże czerwone lub żółte papryki filet z piersi kurczaka lub ½ kg mięsa z indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie(...)świeżej bazylii lub 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli do mięsa 1/3 łyżeczki soli do ugotowania ryżu odrobina oleju kokosowego lub oliwy sałata jako dodatek 100 ml passaty pomidorowej lub 50 ml przecieru pomidorowego na sos (opcjonalnie) Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi

Eat me! Fit me!
Polędwiczka z pieczarkami w cieście francuskim 259

Szukaliśmy pewnej odmiany od tradycyjnie przygotowywanej polędwiczki w sosie. Po długich namysłach, wertowaniu internetu postanowiliśmy, że tym razem na obiad będzie polędwiczka z pieczarkami w cieście francuskim . Aby jednak polędwiczka nie była zbyt sucha po upieczeniu będzie ona owinięta w szynkę szwarcwaldzką. Danie to jest niezwykle syte, więc jedynym dodatkiem do niego może być sałatka z rukoli z pomidorkami koktajlowymi(...)międzyczasie polędwiczkę myjemy, osuszamy i nacieramy z każdej strony solą i pieprzem ziołowym. Na rozgrzanym maśle smażymy ją dosłownie chwilę z każdej strony. Chodzi tylko o to, aby mięso z się zamknęło i podczas pieczenia zachowało wszystkie aromaty i soki. Po usmażeniu odstawiamy na chwilę aby ostygło. Na cieście francuskim po środku układamy szynkę szwarcwaldzką, pieczarki i polędwiczkę. Ciasto zwijamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowej 179

się robi :) Wystarczy kilka godzin wcześniej zamarynować mięsko, a potem upiec i zajadać. Składniki: 8-10 pałek z kurczaka Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 4 duże zmiażdżone ząbki czosnku suszone oregano 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć i osuszyć. 2. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 3. Mięso natrzeć marynatą, schłodzić kilka godzin w lodówce, a najlepiej przez całą

Kuchnia domowa Ani
Restauracja Indus Tandoor 164

uważać na sosy! Dania główne: Lamb Malai Methi. To danie, które zamówiłam. Stopień ostrości: średni. Danie na bazie sosu pomidorowego z cebulą i śmietaną, liśćmi kozieradki, kurkumą, zieloną papryką oraz indyjskimi przyprawami. Nieskromnie przyznam, że według mnie było ono najlepsze. Mięso wspaniale przygotowane i podane. Rozpływające się w ustach kawałki jagnięciny i ten aromat! Uwielbiam to w jaki sposób podawane(...)Miało palić i paliło. Suszone chili (czarne) wyglądało zjawiskowo. Ich wybór także padł na jagnięcinę. Balti Indus Lamb. Co wybrała mama? Jagnięcinę! Poziom ostrości: średni. Potrawa przygotowana na bazie sosu pomidorowego z orzechami nerkowca. Podawana w tradycyjnym naczyniu "Balti". Mama oczywiście stwierdziła, że jej danie jest najlepsze. Do dań zamówiliśmy pieczywo indyjskie: maślane, z dodatkiem czosnku, z dodatkiem mięty

Karola gotuje
Fałszywe gołąbki z sosem pomidorowym 193

Uwielbiamy gołąbki, ale od tradycyjnych jeszcze bardziej te fałszywe. Raz że robi się je szybciej, a dwa ze można ich smak i skład zmieniać do woli

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczona szynka w marynacie sojowo imbirowej. 181

Nadszedł czas na kolejne pyszne mięso, tym razem z imbirem, miodem i... a zresztą sprawdźcie sami. Zapraszam! Składniki; 1,5 kg szynki wieprzowej 2 łyżki startego świeżego imbiru pół szklanki sosu sojowego 2 łyżki miodu akacjowego Skworcu 2 ząbki czosnku 1 łyżka suszonych ziaren kolendry roztartych w moździerzu Skworcu 1 łyżka  goździków oraz kilka ziaren pieprzu burbonese , czerwonego(...)roztartych w moździerzu(możemy je także ze sobą zmieszać) sok z jednej cytryny   Przygotowanie; Do naczynia wlewamy sos sojowy, miód, dodajemy posiekany czosnek, starty imbir i pozostałe składniki marynaty. Na końcu wlewamy sok z cytryny i wkładamy umyte i osuszone mięso. Co kilka godzin obracamy je aby było pokryte marynatą z każdej strony. Marynujemy najlepiej 24 godz

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz z gęsich żołądków z warzywami 189

dodać w kolejności; wpierw marchew, cebulę, paprykę i cukinię, czosnek - posolić, dodać ciut pieprzu mielonego i dogotować całość do miękkości warzyw i mięsa, w tym czasie woda prawie się wygotuje, ale powinno pozostać trochę sosu Gulasz można podawać z kaszą lub drobnym makaronem. U mnie było samodzielnym daniem. Gulasz jest pyszny, dość proste do zrobienia, choć przygotowanie zajmuje trochę czasu

Proste Potrawy
sałatka meksykańska król imprezy 437

kroimy w kostkę. Na dnie salaterki układamy warstwowo: porwaną sałatę, na niej układamy pomidory (możemy delikatnie posolić i popieprzyć). Na pomidory rozkładamy wystudzone mięso i pieczarki. Następnie wykładamy kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę. Całość polewamy sosem jogurtowo majonezowym. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy na sos. Nachosy układamy przy krawędzi salaterki tworząc „koronę”, pozostałe kruszymy

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym. 116

kroimy na plasterki. Ser ścieramy na tarce do warzyw o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na nie kolejno - makaron, mięso mielone, cukinia, ser. Ja zrobiłam dwie takie warstwy. W misce przygotowujemy sos - trzepaczką mieszamy ze sobą jajka, śmietanę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Sosem polewamy całość i posypujemy serem żółtym. Zapiekankę pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Pani domowa
Szynka w sosie curry 247

Aromatyczne danie :) Składniki 4 plastry szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 papryka 1 cebula 1 jogurt naturalny 1 łyżeczka soli marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 1 łyżka octu ryżowego … Czytaj dalej Szynka w sosie curry

czarrna od kuchni
Makaron soba z czerwoną kapustą, szpinakiem i papryką 174

Cześć ! Jeśli lubicie połączenie makaronu i warzyw – bez mięsa – mam coś dla Was ! Takie dania jak to, mogłabym jeść codziennie ! Sos sojowy, do tego świeży imbir i czosnek, składają się na bardzo aromatyczne danie. Zapraszam na miseczkę pysznego makaronu soba z czerwoną kapustą, szpinakiem i żółtą papryką. Składniki (2 – 4 porcje): makaron soba 250 świeżych liści szpinaku

Moja pasja smaku
Potrawka z indyka z brukselką 183

dusimy z dodatkiem koncentratu pomidorowego przez ok 5-10 minut. Śmietanę mieszamy z sola i pieprzem w miseczce i powoli dodajemy ją do mięsa. Delikatnie mieszamy. Bazylie myjemy i drobno siekamy, łącząc przy podaniu z sosem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brukselkę myjemy, usuwamy zewnętrzne (te odstające), odcinamy końcówkę i z drugiej strony nacinamy nożem krzyżyk, aby szybciej

ChilliJemy
udziec indyka na obiad... 217

przykryciem do miękkości mięsa pod koniec duszenia indyka dodać czubatą łyżkę miodu wielokwiatowego, paprykę słodką i pod przykryciem dusić z 5 minut mięso wyjąć i poporcjować, śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i zagęścić sos mieszając marchew ugotować w małej ilości wody z masłem i solą, gdy marchew jest ugotowana to wsypać 1 łyżeczkę mąki i szybko zamieszać zagęszczając podać

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym 5514

Bardzo smaczna i pożywna sałatka bez mięsa. Brokuł pomidor i ser wspaniale komponują się z aromatem czosnku i koperku.składniki:2 średnie brokuły2 nieduże pomidory200 g żółego sera, użyłam goudy150 g jodurtu naturalnego70 g majonezu, użyłam Kieleckiego2 łyżki posiekanego koperku1 ząbek czosnkuPrzygotować sos czosnkowo-koperkowy. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać

Monia miesza i gotuje
Pomidorowy makaron ze schabem i chorizo - Pudliszki - pomidorowe inspiracje / mięso 190

suszonymi pomidorami. Dodać czosnek, cynamon oraz cukier. Koncentrat wymieszać z szklanką wrzątku, dodać do mięsa i kiełbasy. Całość dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wymieszać z sosem. Posypać ziołami. Całość tuż przed podaniem skropić sokiem z cytryny

Magiczne Życie Marty