mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:110/214)

Sałatka z selera, szynki i ananasa 147

Pyszna i prosta sałatka z selera konserwowego, szynki i ananasa idealnie sprawdzi się jako imprezowa przystawka lub smaczna kolacja. Sałatka na co dzień i od święta

Blog kulinarny S9.PL
Pulpety w sosie pieczarkowym 107

zapakować w słoiki.  Ogórki mogę zrywać nawet dwa razy dziennie tak rodzą. Cukinia już aż takiego doglądania nie wymaga, ale co drugi dzień trzeba wziąć spore wiaderko i rwać co wyrosło. W międzyczasie czereśnie, wiśnie, porzeczki…. Oczywiście znalazłam czas na ugotowanie obiadu   Dziś były pulpety z sosem pieczarkowym.  Składniki : Na pulpety: * 50 dkg mięsa mielonego

Pieprzyć z Fantazją
Wegański obiad nie tylko dla wegan – szybko i zdrowo 161

również z puszki lub słoika) sprawdza się znakomicie. Wszystkie składniki należy starannie wymieszać i oczywiście całość przyprawić według własnych upodobań. Sól, pieprz, ulubione zioła wzbogacą smak dania. Możemy dodać do ryżu kilka kropel oleju roślinnego, jeśli uznamy, że ryżowa mieszanka tego wymaga. Tak przygotowane danie może stanowić obiad, lub być dodatkiem do ryb, klopsów lub mięs. Oczywiście jeśli obiad

sierotka maRysia w kuchni
Szybka sałatka ze szpinakiem i cieciorką 196

parze), do mięs i… od po prostu do kromki świeżego pieczywa. Polecam. Olej porowy, to produkt pochodzący z Manufaktury Łagowski. Poza wspomnianym olejem w ofercie Manufaktury Łagowski znajdzie również: olej pomidorowy, olej pieprzowy, olej wędzone warzywa, pastę pomidorową, czekoladę śliwkową, i moją ulubioną czekoladę jabłkową. Uwielbiam ją jeść od tak… łyżeczką prosto ze słoika. Polecam, wspaniały deser

Słodkie okruszki
Pieczona karkówka pod pierzynką z żółtego sera i pieczarek 181

całą noc), aby mięso się przegryzło. Następnie wkładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego i pod przykryciem pieczemy w 180 stopniach ok. 1-1,5 godziny. W międzyczasie możemy przygotować sos do sałaty. Do oleju dodajemy cukier, pieprz czarny i cayenne, sok z cytryny i sól. Całość dokładnie mieszamy (najlepiej w shakerze lub w szczelnie zamkniętym słoiku). Przed samym podaniem polewamy sałatę

MyCookBook.pl
Domowy kapuśniak 191

mieści się w słoiku 720 ) Sól Pieprz Liść laurowy – kilka Ziela angielskie – kilka Wykonanie: Antrykot i szyję gotujemy w osolonej wodzie ( zdejmujemy szum ) z liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się wywaru. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na patelni, również dodajemy do gotującej się zupy. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy

Smaki Ewy
Jabłecznik z truskawkową pianką. 212

litrowy słoik musu jabłkowego (lub 1,5 kg jabłek startych na tarce o grubych oczkach, przesmażonych z 2 łyżkami cukru) 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa (ewentualnie truskawkowa) 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie Śnieżki w proszku mleko do przygotowania Śnieżki polewa czekoladowa      Orzechy wkładamy do foliowego woreczka i rozdrabniamy za pomocą tłuczka do mięsa (lub siekamy nożem

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka z orzechami 205

pudru Do dekoracji: 1 słoik dżemu truskawkowego 100 gramów orzechów włoskich (u mnie było 20 sztuk, po obraniu wyszło 110 gramów) Ze składników na ciasto zagniatamy kruche, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut W tym czasie obieramy orzechy (jeśli mamy w łupinkach), układamy na czystej ściereczce i ubijamy tłuczkiem do mięsa Składniki na piankę ubijamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kasza z kurczakiem i ciecierzycą 225

wyłącznie jako dodatek do tradycyjnego gulaszu i ten stereotyp chciałam przełamać, przygotowując coś nowego. Przepis znalazłam tutaj . Połączenie proste, kilkuskładnikowe, sycące:) 500 g filetów z kurczaka 1 puszka lub słoik ciecierzycy z zalewy 400 ml passaty pomidorowej Jamar 2 ząbki czosnku 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa z oliwek lub olej Dodatkowo: 1 szkl. kaszy jęczmiennej(...)małym ogniu, około 15-20 minut. Po tym czasie garnek z kaszą zdejmujemy z palnika i trzymamy pod przykryciem, by kasza wchłonęła resztę płynu. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Posypujemy solą i pieprzem, mieszamy. Cebulę drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy jeszcze

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 179

Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100

Korniszonki
Jajka w sosie tatarskim 951

również do wędlin, mięs czy nawet śledzi. W niektórych przepisach do sosu tatarskiego dodaje się również pokrojone na drobno ugotowane jajka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka w sosie tatarskim – Składniki 3 jajka ugotowane na twardo 4 większe ogórki konserwowe bądź 15 malutkich (kupuję często drobne ogórki z czosnkiem, są twarde i bardzo intensywne w smaku) mały słoik marynowanych pieczarek (około

To Musisz Wiedzieć
Kotlety pulpety rybne w marynacie 123

maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Ostudzić. Zimne kotleciki ułożyć w wyparzonym słoiku przekładając warzywami z marynaty, zalać

królestwo garów
Wieprzowina w sosie z pieczarkami 182

rozgrzanym tłuszczu smażymy mięso z każdej strony do uzyskania "złotego koloru"  ...potem dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko razem mieszamy i dusimy pod przykryciem 3-5 min. do zeszklenia się cebuli. -- Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, podlewamy trochę wodą i dalej dusimy 5-10 min. W tym czasie przygotowujemy śmietanę, dodając musztardę i łyżeczkę przyprawy. Potem do słoika nalewamy

chleba naszego
Sałatka z kurczakiem i selerem 235

pierwsza. Składniki: 1 słoik marynowanego selera (340ml) 3 łodygi selera naciowego 300g filetu z kurczaka 1 nieduża czerwona cebula pół puszki kukurydzy 50g  śliwek kalifornijskich 2 łyżki octu winnego sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka miodu 1 łyżka musztardy francuskiej 2 filety anchois sok z połowy cytryny szczypta pieprzu 1 ząbek czosnku przyprawa do mięsa: łyżeczka wędzonej papryki

Obiad gotowy
IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE 146

papryczki chili Do mięsa dodajemy jajko,bułkę tartą,pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy. Formujemy pulpeciki- najlepiej małe, aby łatwo było zjeść całego na raz. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z każdej strony. Cebulkę kroimy w piórka. Robimy zaprawę. Do garnka wlewamy wodę, ocet i cukier. Czekamy aż się zagotuje. W tym czasie przygotowujemy słoiki. Wrzucamy do każdego usmażone

KuchcikoweLove
Kiełbasa do słoików 182

Mięso wyczyścić z błon pokroić w niewielką kostkę • Przełożyć do miski dodać peklosól sól pieprz do smaku  • Uważać z soleniem (peklosól jest mocno słona)  oraz szczyptę gałki muszkatołowej  • Dodać starty na drobnej tarce czosnek wlać wodę  wsypać żelatynę wyrabiać masę aż zrobi się taka  gęsta i kleista 2. • Masę mięsną przełożyć do słoików mocno

W królestwie smaków Beaty
Śledzie po węgiersku – 3 składniki 113

Śledzie po węgiersku – zapraszam do przygotowania mojego przepisu. Danie jest niezwykle proste do przygotowania a przy tym naprawdę smaczne. Potrzebujemy tu tylko trzech składników: filetów

Dorota Smakuje
Fasolka po bretońsku 111

Fasolka po bretońsku to taki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylko domowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową w

Kolorowy Przepisownik
Fasolka po bretońsku 174

Fasolka po bretońsku to taki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylko domowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową w

Kolorowy Przepisownik