Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim to często podawane danie na wielkanocne śniadanie, ja czasem robię takie jajka również jaka przekąska dla gości. Wykonuje się je błyskawicznie. Bardzo lubię połączenie kwaśnych pieczarek, ogórków z jajkami ugotowanymi na twardo. Tak przygotowane jajka smakują praktycznie każdemu. Sam sos tatarski pasuje również do wędlin, mięs czy nawet śledzi. W niektórych przepisach do sosu tatarskiego dodaje się również pokrojone na drobno ugotowane jajka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [])... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To Musisz Wiedzieć

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.