mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:102/214)

Dynia marynowana na słodko 164

zalewać zalewą, w której się gotowała. Do każdego słoika warto wrzucić jednego goździka z zalewy. Przekręcać do góry dnem do wystygnięcia. Można zajadać już kilka dni po przygotowaniu. Ale oczywiście jak postoi - smaki lepiej się przegryzą. Nie trzeba robić większej pasteryzacji bo dynia może się rozpaść zupełnie. Doskonale smakuje z mięsem czy kanapkami. Ma lekko kwaśny i lekko słodki smak

Ze smakiem bez glutenu
MAKARON Z CIECIERZYCĄ 168

siebie ,że  jest świetnym zamiennikiem mięsa.Pochodzi z grupy bobowatych.Jest świetnym źródłem białka,aminokwasów i węglowodanów.Pochodzi z krajów afro-azjatyckich.w Polsce znana jest w środowisku wegetariańskim. Wyglądem i smakiem przypomina groch.   1 op.makaronu  1 puszka pomidorów w zalewie 1 cebula  2 ząbki czosnku 1 słoik ciecierzycy w zalewie 1 pietruszka 3 łyżki startego parmezanu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z warzywami 292

fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 słoik marchewki konserwowej z groszkiem (0,8-1 litr) 1 szklanka śmietany trochę ketchupu Podstawową regułą jest oszczędność czasu, więc nie zdziwcie się, jeśli coś będę robił „niezgodnie ze sztuką”. Na patelnię wlej trochę oleju i zacznij podgrzewać. W tym czasie pokrój mięso w kostkę o boku

manslogblog
Spaghetti 163

zamrożonego ale to już myślę według smaku. Gdy mięso się usmaży wraz z warzywami przekładam to do garnka i dalej na małym ogniu wolno podgrzewam w tym czasie nastawiam wodę z solą i olejem na makaron i w drugim garnku robię sos według przepisu z opakowania czasami daję sosy ze słoika. Podsumowanie: Myślę, że jeśli będziecie mieć inwencję twórcza albo

Tanio smacznie i prosto
Roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami, fetą i żurawiną. 159

chciałam użyć polędwiczki, bo to chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne, ale jeszcze bardzo efektowne. Uwaga! Zrobiłam te roladki również z mozzarellą - na mój gust smaczniejsze! SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe ser feta 250gr. lub 2 kulki mozzarelli żurawina suszona mały słoik suszonych pomidorów z ziołami i czosnkiem w oliwie ulubione

Kuchnia Beaty
Domowy paprykarz szczeciński (wersja 2) 182

dobry. Tym razem jeszcze gorący paprykarz włożyłam do czystych i suchych słoików, które zakręciłam, odwróciłam do góry dnem i tak zostawiłam do ostygnięcia. Dzięki temu nie musiałam dodatkowo pasteryzować słoików, a paprykarz dużo lepiej się przechowywał. Składniki: ½ kg dorsza 1 szklanka ryżu 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka ½ małego selera 2 cebule 250 ml przecieru pomidorowego w kartonie 1 puszka(...)oleju. Mięso rozdrobnić, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć a następnie dodać warzywa, liście laurowe i smażyć jeszcze przez ok. 5 minut. Dodać pomidory, przecier pomidorowy, ryż i przyprawy a następnie wszystko wymieszać. Paprykarz przykryć i dusić do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Gorący paprykarz można przełożyć do czystych i suchych słoików, zakręcić

Mama Gotuje
Sekrety pysznego i zdrowego rosołu – poznaj sprawdzony przepis 92

receptury, aby smakował całej rodzinie? Zobacz przepis i kilka cennych porad! Z czego przygotować rosół domowy? Dobrze dobrane składniki to podstawa dobrego rosołu domowego. Sercem każdego wywaru jest oczywiście mięso. W polskich domach króluje kurczak, ale według dawnych receptur to mieszanki różnych gatunków smakują najlepiej. Skrzydełka, udka czy też inne części kurczaka bardzo dobrze smakują z cielęciną, innym rodzajem drobiu(...)dostaje wysokowartościową, naturalną karmę roślinną bez GMO, najpierw zagotuj mięso, a dopiero potem dodaj do tego warzywa. Wtedy możesz liczyć na pyszny i klarowny rosół z klasycznymi okami tłuszczu, nie zbieraj szumowin w trakcie gotowania, mają one cenne składniki odżywcze, aby rosół był klarowny, powinien zagotować się krótko wraz z mięsem i ponownie po dodaniu warzyw. Potem zupa pod przykryciem

Rozdomowiona
Domowa kapusta kiszona w słoikach 177

Kapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty

Korniszonki
Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową 437

Przepis na leczo warzywne z fasolką szparagową to pomysł nie tylko na pyszny obiad bez mięsa, ale również na ciepłą kolację. Leczo jest lekkie, ale pożywne. Jak zrobić bezmięsne leczo z fasolką szparagową? Do warzywnego leczo dodałam wegańską kiełbaskę, a także cukinię, pieczarki oraz fasolkę szparagową. W przepisie znajdziesz również passatę pomidorową i pomidory z puszki. Leczo z warzywami jest(...)pomysł nie tylko na pyszny obiad bez mięsa, ale również na ciepłą… Drukuj Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania: 45 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 500 g cukinii 350 g fasolki szparagowej 400 g pieczarek 5 wegańskich kiełbasek (użyłam kiełbasek “Jak śląska”) 700 g passaty pomidorowej (duży słoik) 1 puszka pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku

Via Gusto
Sos pomidorowy z kurczakiem, ciecierzycą i mlekiem kokosowym 131

podsmażamy w WOKu. Paprykę kroimy i dorzucamy do mięsa. Dusimy 10-15 minut. Dolewamy przecier pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ciecierzycę. Mieszamy dokładnie i dolewamy mleko kokosowe i śmietankę. Sos dusimy jeszcze chwilę i dodajemy sok z cytryny/limonki. Gotowy sos podałam z ryżem. Wychodzi go dużo i można nadmiar zamknąć w słoiki

Gotowanie jest łatwe
Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki. 405

może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs. Zobacz również inne moje przepisy na słodko-kwaśne przetwory: sałatka z ogórków na zimę , sałatki z cukinii i papryki , ogórki curry , m arynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka z cukinii i papryki . Składniki na dwa 1-litrowe słoiki: 1 główka kapusty średniej wielkości (2 kg kapusty

Codziennik Kuchenny
Kuskus z kurczakiem 171

kurczaka 2 szt suszone pomidory – 1/2 słoika pietruszka sól pieprz Kuskus zalewam bulionem (miałam rosół więc bulion wspaniały). Zalewamy tak by około 1 cm ponad powierzchnię kuskusa był bulion. Filet z kurczaka smażymy na oleju z suszonych pomidorów. Dodajemy pomidory suszone pokrojone w kostkę. Chwilę smażymy. Dodajemy posiekaną pietruszkę. Mięso i kuskus umieszczamy w misce. Mieszamy. Podajemy na ciepło

MojaQchnia.pl
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 132

nami, postanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku. Składniki 4 filety z piersi kurczaka (po 200g) 4 plastry sera królewskiego 1 słoiczek szparagów zielonych mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy

R'n'G Kitchen
LEŚNA SAŁATKA MOJEJ SIOSTRY 828

żółtego tartego 5 ogórków konserwowych 3 jajka słoik pieczarek konserwowych natka pietruszki majonez sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Marchewkę gotuję a następnie obieram i trę na tarce na grubych oczkach. Ogórka kroję w drobną kostkę. Mięso kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem

Gotowanie Patki