mięso mielone - 22854 przepisów (strona:457/1524)

Zupa gołąbkowa 252

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki: 500g mielonego mięsa drobiowego 100g ryżu ½ małej główki kapusty 1 litr wody 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 większa marchewka 1 mniejsza pietruszka Mały kawałek korzenia selera 300ml przecieru pomidorowego Mały(...)łyżeczki) Szczypta mielonego kminku Sól i pieprz wg uznania Sposób przygotowania: Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka z rozgrzanym olejem i stawiamy na małym ogniu. W międzyczasie dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz pora i czosnek przeciśnięty przez praskę. Warzywa delikatnie solimy i smażymy ok 2 minuty. Dodajemy mięso, mieszamy z warzywami

Kuchnia w czekoladzie
PYSZNE, OSZUKANE GOŁĄBKI + FILMIK 84

kapustą w środku. Bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne. Zapiekłam je z sosem i serem, wyszły pyszne, polecam.  SKŁADNIKI :   1  kg kapusty białej, świeżej 1 kg mięsa mielonego, wieprzowego 2 jajka 2 cebule, 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku  mąka do obtoczenia  olej do smażenia 2 woreczki ryżu ugotowane, odcedzone i ostudzone

Kulinarne Fantazje Marioli
Gołąbki bez zawijania 51

Gołąbki bez zawijania to idealna propozycja na obiad dla tych co lubią urozmaicenie i nie lubią zawijać gołąbków. Składniki oraz sposób przygotowania: Ryż gotuję na sypko. Mięso mielone doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem, majeranek, dodaje duszoną cebulkę. Dokładnie mieszam, odkładam na pół godziny. Kapustę białą szatkuje, wrzucam na wrzącą wodę, chwilę gotuję aż zmięknie. Odcedzam. Łącze mięso

Wasze Przepisy
Kuchnia na trudne czasy 124

trudne czasy: 1 Kupujemy sezonowe owoce, warzywa i jajka najlepiej od rolnika na rynku , a nie w osiedlowym sklepie, a inne produkty np. mięso od rzeźnika, a makarony, kasze, napoje, przyprawy w supermarkecie. Mięso najtaniej kupicie w supermarkecie, ale skąd ono pochodzi i jaka jest jego jakość to druga sprawa! Jak ma się dużo czas można przeglądać gazetki i szukać(...)sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików – Leczo do słoików na zimę Gotujemy gęste i pożywne dania jednogarnkowe: – Błyskawiczna fasolka po bretońsku – Zupa meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą – gulasz z kiełbasą i pieczarkami – Gulasz z żołądków – gulasz z serc – zupa gulaszowa z papryką – Jarskie gołąbki z kaszą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti z klopsikami 109

dłuższego czasu przyglądałem się temu daniu na blogach. Każdy ma swój sposób na jego urozmaicenie, wiec i ja go znalazłem . Składniki : - makaron spaghetti. Klopsiki : - około 300 g mięsa mielonego z szynki, - suszone pomidory z bazylią, - czosnek granulowany, - jajko, - sól, pieprz, - olej do smażenia. Sos : - pomidory krojone z puszki, - łyżka koncentratu pomidorowego, - zioła prowansalskie, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Mięso

Przepisy Mikołaja
Gołąbki 83

robi moja mama, uwielbiam je jeść gorzej z przygotowaniem, jednak znalazłam sposób na szybsze parzenie kapusty i za każdym razem wychodzą coraz lepsze.  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego średnia główka białej kapusty 1 szklanka ryżu (plus dwie szklanki wody) koncentrat pomidorowy/pomidory w puszce ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz, ostra/słodka papryka przyprawa do mięsa

Na moim talerzu
Tortellini z klopsikami i szpinakiem 482

szybkich i jednogarnkowych. Szpinak do tego tortellini u klopsiki i nie trzeba nic więcej na obiad w zimowy dzień ;) Tortellini z klopsikami i szpinakiem składniki: 200 g wieprzowego mięsa mielonego 1 opakowanie tortellini 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki sera gorgonzola dwie duże garści szpinaku 700 ml bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortellini z klopsikami i szpinakiem wykonanie(...)Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą, pieprzem, słodką, ostrą papryką i curry. Na głębokiej patelni podgrzewamy bulion, dodajemy ser gorgonzola. Z mięsa formujemy małe klopsiki i wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy 2 minuty, następnie dodajemy tortellini. Gotujemy kolejne 4 minuty. Dodajemy szpinak i 2 łyżki mąki rozrobione w 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż sos zgęstnieje

Delusional Trine
Kotlety mielone z farszem pieczarkowym 127

również na zimno. Zimne można pokroić na plasterki podawać do pieczywa. Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki 250g-300 g pieczarek pokrojonych w kostkę 1/2 średniego pora pokrojonego w kostkę 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka … Czytaj dalej Kotlety mielone z farszem pieczarkowym

gotuj ze mną
KOTLECIKI DYNIOWO BANANOWE Z KURCZAKA 156

jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz curry do smaku czosnek też do smaku bułka tarta do obtoczenia mi jak potrzeba zagęścić mięso olej do smażenia *****************************************************************  Mięso mielone wyz kurczaka wymieszać z zmiksowaną dynią i bananem ,dodać jajko ,mąkę ziemniaczaną bułkę tartą jak trzeba ,przyprawić i dokładnie wymieszač masę.Na patelni rozgrzewamy oliwę .Formujemy małe kotleciki(...)mięsa , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Osaczyć na papierowym ręczniku.Podajemy z sałatą Rzymską.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Odrywane bułeczki drożdżowe z mięsem 112

jest zimno stawiamy miskę na misce z gorącą wodą – przyspiesza rośnięcie drożdży ). Farsz do bułeczek   2 nieduże cebule  3 ząbki czosnku  05, kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka )  przyprawy : sól, pieprz, rozmaryn, ostra papryka chili oraz mielona kolendra  2 łyżki oleju rzepakowego + 1 łyżka masła klarowanego   Cebule oraz czosnek obrać, drobno(...)pokroić. Na patelni rozgrzać olej z masłem i podsmażyć cebulę z czosnkiem, po chwili dodać mięso i wszystko razem usmażyć, doprawić do smaku ( lepiej troszkę bardziej bo ciasto lekko potem osłabi ten smak ) .  Wróćmy do ciasta, dodajemy do naszego zaczynu mąkę, rozpuszczone przestudzone masło, sól, dodać mleko, wybite jajka oraz mąkę. Dokładnie całość wymieszać i wyrobić ciasto. Gdy ciasto

Kuchnia na wzgórzu
Mielone z oczkiem / Mielone z jajkiem sadzonym 205

pieczone a w środku mają gniazdko z jajkiem sadzonym:). Cieszą oko i podniebienie, polecam jako odmianę dla tradycyjnych, smażonych kotletów. Ważne jest by dobrze je doprawić. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka  4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra Dodatkowo:  6 jajek

Szefowa kuchni
KLUCHY Z MAJERANKIEM 195

mnie z samą smażoną cebulką.   0.5 kg.ugotowanych ziemniaków 1 żółtko 100 g.mąki bułka tarta 1-2 łyżki majeranku 1 łyżka masła sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki mielimy w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy żółtko i mąkę,roztarty majeranek,1-2 łyżki bułki tartej  i sól do smaku.Zagniatamy ciasto dosypując ew.mąki.(ciasto jak na kopytka).Formujemy wałeczki i kroimy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gołąbki z mięsem i pieczarkami w młodej kapuście 192

była mięciutka , a c ałość znik ła błyskawicznie.  Gołąbki z mięsem i pieczarkami w młodej kapuście  Składniki :   10-12 liści młodej kapusty  400 g mięsa mielonego z łopatki 300 g pieczarek 150 g ryżu białego  1 pęczek koperku olej 1 puszka pomidorów sól, pieprz P rzygotowanie : Liście kapusty oparzamy, odcinamy łyko.  Ryż gotujemy(...)sypko. Mięso przesmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki i całość podduszamy 10 minut.  Następnie dodajemy ryż oraz posiekany koperek, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy. Farsz zawijamy w  liście kapusty, układamy w rondlu, zalewamy pomidorami z puszki i wodą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Całość przykrywamy pozostałymi liśćmi. Gołąbki gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
zupa gołąbkowa 189

Córcia zjadła na obiad aż dwa talerze, poprosiła o podgrzanie później, na kolację i była zła, że nie zostało już nic na śniadanie, następnego dnia... składniki: 500 g mięsa mielonego cebula 2 ząbki czosnku marchew pietruszka kawałek korzenia selera 1/2 główki kapusty 150 g ryżu koncentrat pomidorowy liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 1/4 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki słodkiej(...)mielonej papryki odrobina pieprzu i chili sól do smaku 2 łyżki oleju natka pietruszki Oliwę rozgrzać w rondlu o grubym dnie, dodać posiekaną w kosteczkę cebulę i czosnek, zeszklić, dodać mięso, obsmażyć aż zmieni kolor. Warzywa korzeniowe obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dolać ok 2 litrów wody. Kapustę poszatkować, wrzucić do zupy, dodać liść, ziele i kminek

6niebo
OGNISTY GULASZ – GOTHIC II: NOC KRUKA – pieczone „gołąbki” w czerwonej kapuście 244

patelnię z ognia. 3 . MIĘSO (5 min) Do miski wrzucamy mięso mielone, sporo grubo mielonego pieprzu, sól, jajko, majeranek, bułkę tartą oraz podsmażoną cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej dłonią, aby powstała jednolita masa. Proponujemy usmażyć małą kulkę z masy i spróbować, czy dostatecznie doprawiliście mięso. 4 . MONTAŻ (5 min) Na końcówkę liścia kapusty nakładamy porcję mięsnej masy

Nerds Kitchen