mięso mielone - 22854 przepisów (strona:449/1524)

5 dań dla św. Mikołaja 105

kapustą, mięsem i ryżem – kaalilaatikko Danie podobne do naszych łazanek, tyle że zamiast makaronu jest ryż. Poza tym kapustę najpierw trzeba ugotować, a potem zapiec z mielonym mięsem ryżem. Nie jest to może kulinarna miss świata jeśli chodzi o wygląd, ale smakuje pysznie! Wtorek: Tarta na ziemniaczanym spodzie z brokułami i wędzoną szynką Spód tej tarty właściwie załatwia

Niedzielny kucharz
Ryba w kukurydzianej panierce 84

mięso. W blenderze zmiksuj płatki kukurydziane i przyprawy – słodką i ostrą paprykę oraz czosnek. Panierkę przesyp do miski. Jajko wbij na talerz i rozbełtaj widelcem. Kawałki ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach dociskając dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem(...)Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Ryba w kukurydzianej panierce 84

mięso. W blenderze zmiksuj płatki kukurydziane i przyprawy – słodką i ostrą paprykę oraz czosnek. Panierkę przesyp do miski. Jajko wbij na talerz i rozbełtaj widelcem. Kawałki ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach dociskając dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem(...)Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Mielone jak kartacze 117

ścisłe, ładnie się formują i smakują doskonale. Składniki 500 g mięsa mielonego średniej wielkości ziemniak starty na miałko żółtko posiekana biała część pora łyżka sera żółtego kawałek czerwonej,posiekanej papryki sólo,pieprz bułka tarta 3-4 ząbki czosnku,posiekany 1/2 … Czytaj dalej Mielone jak kartacze

gotuj ze mną
Menu na tydzień: Dania dla św. Mikołaja 117

kapustą, mięsem i ryżem – kaalilaatikko Danie podobne do naszych łazanek, tyle że zamiast makaronu jest ryż. Poza tym kapustę najpierw trzeba ugotować, a potem zapiec z mielonym mięsem ryżem. Nie jest to może kulinarna miss świata jeśli chodzi o wygląd, ale smakuje pysznie! Wtorek: Tarta na ziemniaczanym spodzie z brokułami i wędzoną szynką Spód tej tarty właściwie załatwia

Niedzielny kucharz
TATAR WOŁOWY 155

żółtka  2 łyżeczki musztardy sarepskiej magi do smaku  cytryna, kapary lub grzybki do dekoracji   PRZYGOTOWANIE :  Mięso oczyszczamy z wszelkich błon i powięzi. Następnie mięso mielimy w maszynce.  Przekładamy je do miski, doprawiamy, solą, pieprzem, papryką, dodajemy musztardę i magi, dokładnie całość mieszamy.  Ogórki i cebulę należy pokroić bardzo drobno.  Mięso dzielimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Danie jednogarnkowe z makaronem i mięsem mielonym 117

Składniki: 400 g makaronu rurki, pomidory w puszce - całe, 5 łyżek przecieru pomidorowego, duża cebula, 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, łyżka oleju, sól, pieprz, papryka w proszku słodka i ostra, majeranek natka pietruszki. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę. Lekko podsmażamy wraz z mięsem na oleju w głębokim garnku. Przecier pomidorowy, pomidory, po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej i majeranku

Lena Gotuje
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 183

zupach (minestrone!), z mięsem, rybami i oczywiście w najbardziej wysublimowanej formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia. Spróbujcie dodać startego Parmezanu do mielonego mięsa, a efekt będzie piorunujący. Ja go dodaję nawet do lodów i deserów! Parmezan wyrabia się tylko raz dziennie, łącząc pełne mleko z porannego udoju (zawierające 3% tłuszczu) z mlekiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet z królikiem. 174

wywarze pozostałym po gotowaniu mięsa (nie wkładać do gorącego bo bułka się nie rozmoczy), odcisnąć z nadmiaru płynu. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na drobnej końcówce, maszynką do mielenia mięsa zmielić dwa razy wątróbkę, następnie 1 raz zmielić pozostałe składniki: mięso, jarzyny, bułki oraz czosnek. Do masy wbić 2 jajka, wyrabiać aby całość się połączyła. Doprawić do smaku majerankiem

Poezja Smaków - blog kulinarny
ala-Mortadela ze słoniną 166

zalewy (sól kamienna,liść laurowy ziele angielskie) która w niej leżała tydzień bo taką akurat miałem lecz uważam że bez zalewy będzie też ok wystarczy delikatnie ją posolić -następnie mięso mielimy dwa-trzy razy przez sitko 2 mm -teraz przyprawy i zimna woda i mieszamy,wody dawałem na wyczucie -dodajemy słoninę posypaną papryką do mięsa i mieszamy aby słoninka

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
HAMBURGERY 178

najzdrowszych,nie powinno ich się jeść zbyt często ;-)   Składniki: bułki do hamburgerów 1/2 kg.mielonego mięsa wołowego cebula pomidor ogórki kiszone sałata masłowa przyprawa do mięsa mielonego przyprawa do gyrosa czerwona ostra papryka oliwa z oliwek 1 szt.jajka sól,pieprz Sos:   ketchup majonez czosnek sól,pieprz Zacznijmy od głównego składnika czyli mięsa. Zmieliłam je. Dodałam

potrawyregionalne
Wołowina w czerwonym sosie curry 136

danie robione z mielonej wieprzowiny, ja za wieprzowiną nie przepadam, użyłam wołowiny. Składniki: 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 75 gr mięsa mielonego (wołowiny) 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny Zielenina do ozdoby Na patelni lub w woku podsmażyć

Smaki Przyprawy i Kolory
Burgery dla niejadka :) 104

Składniki: Ok. 0,5 kg mięsa mielonego Kilka plasterków żółtego sera Mała cebula jajko sałata Ogórek Pomidor Ketchup Sól i pieprz Bułeczki z sezamem Wykonanie: Cebulkę drobno posiekać , podsmażyć, dodać do mięsa, dodać jajko i doprawić solą i pieprzem. Uformować okrągłe kotleciki, spłaszczyć je dłonią i smażyć na posmarowanej oliwą patelni. Bułeczki przekroić na pół i podpiec chwilkę

The Sweet Damsel
Roladki w cieście filo z mięsem mielonym i dipem miętowym 155

zapiekania z warzywami, mięsem lub serem. Przepis znajdzie się w e-booku serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl (klik) oraz Fooder.pl (klik) . Lista składników: 6 płatów ciasta filo 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych 3 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki oleju Kujawskiego z papryką ostrą, pomidorami

Smakowity Blog Kulinarny
Klopsiki z pomidorami 291

Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 jajko 6 pomidorów pół marchewki 2 cebule czerwone 1 cebula biała pęczek natki pietruszki czosnek sól, pieprz, tymianek, lubczyk, oregano, papryka ostra Przygotowanie: Mięso przełożyć do większej miski dodać do niego całe jajko, drobno pokrojoną czerwoną cebulę, pół bułki namoczonej w mleku, pół pęczka posiekanej natki, przeciśnięty przez praskę czosnek (jak nie będzie

Gaździnka warzy
Gołąbki z kaszą gryczaną 115

Składniki: 1 duża biała kapusta 2 woreczki kaszy gryczanej 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowego) 2 cebule sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotować i ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. 2. W misce wymieszać kaszę, mięso i cebulę. Doprawić solą i pieprzem. 3. Kapustę sparzyć. Wyciąć zgrubiały fragment. Nałożyć farsz i zawinąć gołąbki. 4. Zawinięte gołąbki ułożyć

A Ty Smakuj Mnie
Wołowina w czerwonym sosie curry 141

danie robione z mielonej wieprzowiny, ja za wieprzowiną nie przepadam, użyłam wołowiny. Składniki: 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 75 gr mięsa mielonego (wołowiny) 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny Zielenina do ozdoby Na patelni lub w woku podsmażyć

Kulinarna rozmowa
Faszerowane naleśniki ryżowe na parze 254

efekt końcowy był zupełnie inny lecz okazał się strzałem w dziesiątkę. Wyszedł całkiem pokaźny i sycący obiad :) Składniki: 18 sztuk papieru ryżowego 1 torebka ryżu 250 g mięsa mielonego wołowego   1 cebula pęczek szczypiorku pęczek pietruszki 1 papryczka ostra  sól, pieprz  sezam do otoczenia  olej do smażenia  Przygotowanie: Ugotuj(...)ryż, na patelni usmaż mięso dodaj cebulę, posiekany szczypiorek, paprykę, pietruszkę i ryż - przypraw do smaku ( jeżeli chcesz aby było bardziej ostre dodaj 1 łyżeczkę pasty węgierskiej)  Naleśniki namaczam aby zmiękły, przekładam na czystą ściereczkę i wykładam po łyżce farszu zawijając i otaczając w sezamie. Podgrzewam na parze ok 10 minut i podaję z ulubionymi sosami :) pasuje sojowy

Niezły Młynek
Pulpety w sosie koperkowym 151

Składniki : 50 dag mięsa mielonego 1 cebula  3-4 łyżki bułki tartej, a jeśli nie mamy bułki może być kasza manna 2 małe lub 1 duże jajko sól, pieprz, kilka kropli magii, liść laurowy Przygotowanie : Do mięsa dodajemy pokrojoną przesmażoną (przestudzoną ) cebulę, przyprawy oraz jajka i bułkę tartą Dokładnie wyrabiamy wpierw widelcem, a potem najlepiej mokrymi rękoma(...)połączenia składników Przygotowany sos przekładamy do garnuszka w którym gotowaliśmy pulpety (garnuszek stawiamy na ogniu ) i mieszamy podczas gotowania, by nie zrobiła się "klucha" Doprawiamy kilkoma kroplami maggi, pieprzem mielonym, ewentualnie solą do smaku Dokładamy odłożone pulpety, jeśli trzeba podgrzewamy, gotowe :) Składniki na sos: pęczek koperku około 2 łyżek mąki sól, pieprz, maggi masło klarowane Jeśli sos po dołożeniu

Proste Potrawy
Cannelloni z sosem bolońskim 213

zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis!  Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej 2 - 3 małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki czosnku papryka ostra, papryka słodka, pieprz, sól zioła: tymianek, bazylia, oregano mozzarella SOS BESZAMELOWY(...)przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Następnie na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli. Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następne kroimy w kostkę. Do garnka, w którym będzie

Gotuj z Mąką
Zupa porowa z pulpecikami 7373

Zupa porowa z pulpecikami   Będziemy potrzebować: 3 pory 1 bardzo dużą cebulę 50 dag pieczarek 80 dag ziemniaków 8 ząbków czosnku (tak, wiem, sporo ;)) 45 dag mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 ml + łyżkę śmietany 100 g pieczarkowego lub smietankowego serka topionego ok. 2 l bulionu drobiowego przyprawy: sól, pieprz, 2 liście(...)laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, majeranek, gałkę muszkatołową, słodką mieloną paprykę 1 łyżkę masła trochę mąki do zagęszczenia zupy (opcjonalnie) olej do smażenia Zaczynamy od przygotowania pulpecików. Do mięsa mielonego dodajemy łyżkę śmietany, bułkę tartą, drobno posiekane 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i słodką paprykę. Całość mieszamy, a następnie formujemy niewielkie kulki. Masa musi ładnie dać się

Ratunku obiad
Faszerowana papryka mięsem, kaszą i fetą 274

jeszcze lepiej. Dziś zrobiłam trochę inne połączenie...zamiast ryżu dodałam kaszę jęczmienną a do farszu dodałam jeszcze fetę. Spróbujcie i oceńcie sami.  Składniki: 6 papryk 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 1/2 bułki 1 jajko 1 cebula 1 pomidor 1 puszka pomidorów krojonych 1 opakowanie sera feta sól pieprz ziołowy majeranek czosnek granulowany(...)samym czasie paprykę myjemy i obcinamy wierzch, wycinamy gniazda nasienne. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bułkę namaczamy w wodzie. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem, pomidorami z puszki i odciśniętą bułką. Ugotowaną i ostudzoną kaszę dodajemy do mięsa i przyprawiamy. Wszystko dobrze wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy

Olikowa kuchnia
Spaghetti BBQ 202

tych trudnych czasach na pewno każdy zaopatrzył się w większą ilość makaronu;) Proponuję więc świetny pomysł na danie z jego wykorzystaniem. Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu spaghetti z mięsem mielonym i papryką w pikantnym sosie BBQ. Doskonała alternatywa dla klasycznego spaghetti bolognese Zapraszam! Scroll down for recipe in English Spaghetti BBQ (4 porcje) Składniki: 400 g mielonej(...)bulionu wołowego (lub drobiowego) 1 łyżka sosu worcestershire (lub sosu sojowego) 1/2 łyżki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżki mielonego chili sól i pieprz do smaku 150 g długiego makaronu (spaghetti, tagliatelle), ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni obsmaż mięso do zarumienienia i przełóż je na talerz. Do tej samej patelni dodaj warzywa

karmelowy
Zupa gulaszowa z mięsem mielonym 121

warto ją przygotować. Jest banalnie prosta i nie gotuje się godzinami. Polecam!  Składniki : * 2 cebule * marchewka * czerwona papryka * 2 łyżki oliwy z oliwek  * kilka ziemniaków * 400g mięsa mielonego * puszka pomidorów krojonych  * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * sól, pieprz, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, mielona słodka i ostra papryka Przygotowanie : Cebulę i paprykę pokroić w kostkę(...)marchewkę zetrzeć na tarce. Rozgrzać oliwę, przesmażyć warzywa razem ze wszystkimi przyprawami. Dodać mięso i jak straci różowy kolor to całość przełożyć do garnka, dolać wodę i gotować około 20-30 minut pod przykryciem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Ugotować do miękkości. Dodać pomidory i koncentrat. Zupę doprawić. Można dodać 2-3 łyżki słodkiej śmietanki kremówki

Magiczne Życie Marty
Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem 95

ricottą szpinakiem i mięsem: 250g makaronu conchiglioni, 2 puszki pomidorów bez skórki, 3 ząbki czosnku, kilka listków świeżej bazylii, 200g świeżego lub mrożonego szpinaku, 300g mięsa mielonego, 250g ricotty, starty żółty ser do posypania, gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku, pół łyżeczki cukru (opcjonalnie). Sposób przygotowania muszli z ricottą szpinakiem i mięsem: Do przygotowania muszli użyłam

Gotuj Się Kto Może
Pulpety 161

Delikatne w smaku pulpety, to zawsze dobra propozycja na obiad. Potrawa, która smakuje zarówno dużym jak i małym. Skład: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki, 1 jajko, łyżka majeranku, szczypta pieprzu, szczypta soli. Wszystko mieszamy razem w misce, a  dla poprawienia konsystencji dosypujemy bułki tartej. Jak mamy przygotowane mięso, to przed ugotowaniem na niespodziankę możemy

chleba naszego
Zupa gołąbkowa 426

Zupa z kapusty, mięsa mielonego i ryżu, czyli podstawowych składników z których robi się klasyczne gołąbki. Gęsta, rozgrzewająca i sycąca, a co za tym idzie może stanowić samodzielne danie. Idealna na jesienne obiady, a w szczególności jeżeli mamy ochotę na szybkie gołąbki :) 1/2 główki kapusty białej 1/2 kg mielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 marchewka 1 kawałek selera(...)ziarenek ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej sól pieprz czarny mielony śmietana do zup Na dno dużego garnka wlać niewielką ilość oleju rzepakowego i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż się zeszkli, po czym dołożyć mięso. Stale mieszając lekko obsmażyć. Wrzucić do garnka poszatkowaną kapustę, pokrojoną marchewkę i selera. Dodać ziele angielskie, liścia

https:KKuchniaMniam
ZAPIEKANE PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 135

Pomidory, pomidory, pomidory... Co by dzisiaj do nich dodać?? Już wiem!! :)) Zapraszam!!! 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) jajko 1 mała cebula sól pieprz papryka suszona kaszka kukurydziana oliwa Cebulkę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oliwie. Przestudzoną dodajemy do mięsa wraz z jajkiem i dwoma łyżkami kaszki kukurydzianej - oczywiście zamiast kaszki można dodać bułkę tartą. Teraz pozostaje

BezglutenowaIzabela
Zapiekanka z kapustą. 128

blaszce przed zapieczeniem w piekarniku. Kapustę i ser ucieramy na grubych oczkach, makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, szczypiorek lub inną zieleninę drobno kroimy, możemy dodać mięso mielone.    Przed użyciem kapusty, należy ją  zalać gorącą wodą i odstawić na 10 min.,  potem odcedzić i wystudzić, żeby dodać schłodzoną do pozostałych produktów. Jeżeli dodajemy(...)mięso, to mieszamy je z kapustą i przyprawami. W naczyniu wszystko układamy warstwami, przesypując serem i przyprawami. Jak ktoś chce może zrobić zapiekankę na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Doskonale się zapiecze i łatwiej się dzieli na porcje. Gdy wszystko już ułożyliśmy, to czas na zapiekanie. Wkładamy do piekarnika na 50 min./200 st.C i 10 min./ 200 st.C bez  przykrycia

chleba naszego
Mielonka z szynkowaru z marynowanymi pieczarkami 271

pół dużego) łyżeczkę soli peklowej ok 0,5 łyżeczki soli kamiennej płaska łyżeczka pieprzu białego 2 ząbki czosnku łyżeczka majeranku łyżeczka żelatyny ok 70 ml zimnej wody Przygotowanie: Mięso mielimy najlepiej na grubszym sitku(ale nie koniecznie),słoninę na drobnym. dodajemy wszystkie przyprawy i wodę i mieszamy ok 5 min żeby składniki dobrze się połączyły. mięso wkładamy do szynkowaru

Swojskie jedzonko
Lasagne. 142

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy

Moje-pitraszenie
Zapiekanka bolońska. 422

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 500 g makaronu świderki 1 papryczka chilli 2 puszki krojonych pomidorów bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz, czosnek granulowany 300 g startego żółtego sera Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy

Moje-pitraszenie
Fasolowy kociołek z kaszą jaglaną 149

jeszcze nie raz je zrobię.                                 Składniki: 200 g kaszy jaglanej 60 dag mięsa mielonego 1 puszka fasolki białej 3 marchewki 2 cebule olej sól pieprz czosnek papryka słodka Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać mięso, doprawić i podsmażyć

Ewusiowe Smaki
Spaghetti z sosem bolońskim 136

Zapraszam :) Składniki : 1 paczka  Makaronu spaghetti Makarony polskie  2 słoiki sosu bolońskiego np: z Knorra 0,5 kg mięsa mielonego np: z indyka lub wieprzowego vegeta lub sól , pieprz do smaku 2 łyżki suszonej bazylii  4 łyżki dobrej oliwy Wykonanie :   Oliwę rozgrzać w rondlu , dodać mięso i przyprawy , podsmażać na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Grill: pieczarki faszerowane mielonym mięsem 248

pomidorami- boski!) Wyszło super- soczyste, aromatyczne pieczarki podbiły serca moich gości. Składniki: 8 dużych kapeluszy pieczarek (lub więcej jeśli nie uda Ci się kupić gigantów) 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 5 szparagów (ja uzyłam tych cudownych, zielonych) czerwona papryka cebulka Ketchup (u mnie Tesco z suszonymi pomidorami) Musztarda sól pieprz Sposób przygotowania:   Mięso dopraw

Wielki apetyt
Domowe i zdrowe kotlety na hamburgery 173

sałatą i plastrem pomidora  ;)  Idealnie będzie też smakować z jakąś bułką pełnoziarnistą, to już zależy od naszej inwencji ;) Składniki (5 dużych kotletów): 500g mięsa mielonego z indyka 2 łyżeczki ostrej musztardy 1 jajko sól, pieprz, oregano, czerwona papryka Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy blachę wykładamy papierem do pieczenia z mięsa formujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka ziemniaczana 173

Składniki 300g kapusty kiszonej 400 g mięsa mielonego lub piersi z kurczaka 60dag  ziemniaków 250-300 ml dipu czosnkowego 200 g startego żółtego sera 60 ml zimnej wody sól,pieprz ulubione przyprawy do mięsa np.gyros Wykonanie   ciekawe połączenie ziemniaków i mięsa Wstawcie do piekarnika zapiekankę a cała rodzina znajdzie się w pobliżu kuchni.:) Ulubione przyprawy np.gyros

w mojej kuchni
Rolada z brokułami. 288

Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 brokuł 100 g sera gouda 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majeranku papryka słodka papryka ostra 2 łyżki oleju sól, pieprz Wykonanie: Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą, paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć

O kuchni z uczuciem
Swojska wędlina z wyobraźnią. Szynka drobiowa z szynkowaru. 248

odwiedzin strony http: //www.tradismak.pl/ . Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka pół piersi z kurczaka   Samego mięsa musimy mieć ok 900g, ale nie więcej. papryka suszona sól  pieprz Kamis 2 łyżeczki żelatyny czosnek suszony Wykonanie: Z 3 ćwiartek wypruwamy kości. Jedną ćwiartkę mielimy, dodajemy do niej pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka doprawiamy do smaku przyprawami(...)dodajemy łyżeczkę żelatyny. Mieszamy dokładnie. 2 pozostałe ćwiartki rozkładamy tak aby wielkością zmieściły się w naszym szynkowarze. Posypujemy je przyprawami wedle uznania i dodatkowo łyżeczką żelatyny. Układamy mielone mięso z pokrojoną piersią i dokładnie zawijamy. Układamy w szynkowarze, zamykamy. W większy garnek wlewamy wodę, tak aby sięgała ok 1 cm poniżej brzegu praski. Wkładamy na dno ściereczkę

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania