mięso mielone - 23354 przepisów (strona:440/1557)

Domowy hamburger zbezglutenową ciabattą Incola. 211

Incola. Propozycja w sam raz dla osób na diecie bezglutenowej. Z dodatkiem swojej ekologicznej rzodkiewki i sałatki smakował wyśmienicie :) Zapraszam do wypróbowania produktów Incoal :) Składniki : 0,5 kg mielonego mięsa z indyka 2 jajka sól pieprz do smaku 1 ciabatta Incola namoczona w mleku i zmielona przez maszynkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia lub olej kokosowy(...)ekologiczna rzodkiewka kilka plasterków pomidora bezglutenowe ciabatty  Wykonanie : Bułkę namaczamy w szklance mleka i mielimy razem z mlekiem, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, roztrzepane jajka i mieszamy.Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dobrze wyrabiamy mięso.Maczając ręce w wodzie nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Litewskie kołduny na maśle 220

tylko gotowane, a na talerzu występują z dużą ilością masła. Od dziś jestem ogromną fanką tej właśnie wersji, a dodatkowo posypuję je szczypiorkiem i pietruszką. :) farsz: 400g mielonego mięsa wołowego 5 dużych łyżek stałego tłuszczu zwierzęcego (u mnie wytopionego z gęsiny) 4 łyżki majeranku 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżka soli świeżo mielony czarny pieprz ciasto: 4 szklanki(...)Ugniatamy ciasto około 20 minut, by było gładkie i lśniące, a następnie odkładamy na blat, przykrywamy miską i pozostawiamy na pół godziny, by odpoczęło. W tym czasie przygotowujemy farsz. Mięso przekładamy do miski, dodajemy tłuszcz. Wsypujemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek roztarty z solą. Wyrabiamy masę kilka minut łyżką i odstawiamy na kwadrans. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlety z grzybami wg Aleex 174

wzbogacona o grzyby. Ja użyłam pieczarek, ale świetnie sprawdzą się także grzyby leśne, jeśli macie je pod ręką. Grzyby nadają kotletom zupełnie innego smaku. Mięso w takim połączeniu smakuje naprawdę pysznie. Polecam. Składniki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1 cebulka • tarta bułka(...)Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki. 3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażyć grzyby na złoty kolor. Ostudzić. 4. Bułkę namoczyć, odcisnąć. 5. Do mięsa dodać cebulkę pokrojoną w kosteczkę, bułkę, 1 łyżkę zimnej wody, jajko i przyprawy oraz grzyby. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. 6. Z masy, zwilżonymi zimną wodą rękami, formować kotlety. Każdego

W mojej kuchni
Grillowany mielony z boczkiem i puree koperkowym 167

patelni grillowej i zapieczone z boczkiem, który tworzy chrupiącą skorupkę.  Do tego puree ziemniaczane i pyszna sałatka z ogórka i rzodkiewki.  Składniki na 2 porcje: - kotlety: 300g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 6 plasterków boczku wędzonego parzonego 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku przyprawa do mielonego sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka musztardy(...)posiekanego koperku 1 łyżeczka masła szczypta gałki muszkatałowej - surówka 1 mały ogórek świeży ok. 8 dużych rzodkiewek łyżka śmietany 18% 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Mięso wrzucamy do miski i dodajemy cebulę, posiekany czosnek, przyprawy, jajko, bułkę tartą i musztardę - całość mieszamy i formujemy kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety z obu stron - układamy

Alutka-Gotuje
Cannelloni z mięsem mielonym 314

Cannelloni czekało cierpliwie w swojej kolejce :) doczekało się- jeżeli kochasz lazanię , mięso mielone to ten obiad jest dla Ciebie...Przepysznie kremowy sos , połączony z faszerowanym makaronem to uczta.... Jako ciekawostka- w Katalonii 26 grudnia cannelloni jest faszerowane pozostałym mięsem z Świąt Bożego narodzenia. Kochani, na koniec napiszę Wam- że warto zjeść faszerowane cannelloni- a farsz - to nic innego(...)oleju smażymy pieczarki i cebulkę- około 5 min. W międzyczasie zaczynamy robić sos pomidorowy- przepis na najlepszy sos pomidorowy znajdziecie tutaj Gdy cebulka i pieczarki są już podsmażone dodajemy mięso mielone - smażymy doprawiając solą, pieprzem i bazylią - tak długo aż mięso przestanie być różowe. Gdy mięso jest gotowe przekładamy do miski. Dodajemy serek i mieszamy do całkowitego wchłonięcia

Smaki Edyty
Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. 219

szklanka kwaśnej śmietany 12 lub 18 % Wykonanie Boczek kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa, dodaję do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę domowej wegety i śmietanę. Dokładnie mieszam najlepiej przy pomocy ręki jak na mielone. Całość przekładam do keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piekę w nagrzanym piekarniku około

Kuchnia z widokiem na ogród
Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 231

Zdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana od mielonego mięsa klasycznie podawanego w pomidorach czy nieśmiertelnym sosie koperkowym. Spróbujcie – poza tym, że to obłędnie zdrowa propozycja obiadowa, sos z czerwonej papryki sam w sobie jest fenomenalny i bajecznie prosty(...)smaku solą, pieprzem i koniecznie – octem balsamicznym. KLOPSIKI Mięso z udźca indyka to ciemne mięso – zawiera dużo kolagenu. Do dobrego połączenia i do formowania nie potrzebuje jajka, tym bardziej że klopsiki są małe i nie zawierają wielu sypkich ani twardych dodatków. Wszystkie składniki klopsików (poza rosołem) umieszczamy w dużej misce. Mięso dokładnie wyrabiamy dłonią do dobrego wymieszania i połączenia składników

Karo in the Kitchen
Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 258

Zdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana od mielonego mięsa klasycznie podawanego w pomidorach czy nieśmiertelnym sosie koperkowym. Spróbujcie – poza tym, że to obłędnie zdrowa propozycja obiadowa, sos z czerwonej papryki sam w sobie jest fenomenalny i bajecznie prosty(...)smaku solą, pieprzem i koniecznie – octem balsamicznym. KLOPSIKI Mięso z udźca indyka to ciemne mięso – zawiera dużo kolagenu. Do dobrego połączenia i do formowania nie potrzebuje jajka, tym bardziej że klopsiki są małe i nie zawierają wielu sypkich ani twardych dodatków. Wszystkie składniki klopsików (poza rosołem) umieszczamy w dużej misce. Mięso dokładnie wyrabiamy dłonią do dobrego wymieszania i połączenia składników

Karo in the Kitchen
GULASZ MEKSYKAŃSKI NA OSTRO. Z MIĘSEM MIELONYM 151

pajdy chleba. Nabiera "mocy" podczas ogrzewania, i staje się jeszcze bardziej aromatyczny, kiedy wszystkie smaki wzajemnie przenikną.  Polecam - pyszne, syte danie jednogarnkowe 😎 Składniki: (na dużą porcję) 1 kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe, ale może być tylko wieprzowe) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczow 2 małe papryczki chili 2 cebule 2-3 ząbki czosnku(...)lubimy) olej 1 puszka fasoli czerwonej 2 puszki pomidorów w sosie własnym (zblendowanych) sól pieprz słodka i ostra papryka mielony kminek tymianek cząber Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Po chwili dodać zmielone mięso. Smażyć do momentu, kiedy mięso zmieni kolor, po czym dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę papryki (pamiętajmy

Walijskie Pichcenie
Zapiekanka z ziemniaków i kurczaka 144

różnych formach: zarówno solo, tak jak w tym przepisie na pieczone ziemniaczki czy ziemniaki hasselback . Jednak często robię też zapiekanki ziemniaczane, w których łączę różne warzywa i czasem też mięso. Dobra zapiekanka ziemniaczana Po czym poznać dobrą zapiekankę ziemniaczaną? Według mnie ziemniaki w tym daniu powinny być lekko chrupiące, ale nie wysuszone. Nie powinny być mokre i papkowate, jak rozgotowane(...)wybierać odpowiednie odmiany ziemniaków. Powinny to być ziemniaki z przeznaczeniem do pieczenia, nie rozpadające się. Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem Gdy planuję zrobić zapiekankę z ziemniaków i mięsa, wykorzystuję mięso mielone lub filet z kurczaka. Filet z kurczaka wcześniej kroję na małe kawałki i marynuję przez minimum godzinę, by mięso nabrało aromatu i nie wysuszyło się

Wiszniówka
MUSZLE MAKARONOWE NADZIEWANE MIĘSEM + FILMIK 134

Pyszny makaron w dodatku nadziany mięsem i zapieczony w sosie pomidorowym. Danie idealne na obiad lub kolację.  SKŁADNIKI :  30 sztuk muszli makaronowych ( około 250 g )  500 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego ze słoiczka  500 ml przecieru z kartonika 1 cebula 4 ząbki czosnku ( 2 do mięsa, 2 do sosu ) 1/2 szklanka groszku mrożonego

Kulinarne Fantazje Marioli
Klopsy z piekarnika w pomidorowym sosie 148

porcje: -wołowa karkówka 500 g -mięso z udżca indyka 500 g -czerstwa bułka kajzerka  -majeranek 1/2 op. -jajka 2 szt. -czosnek 2 ząbki -sól, pieprz  Mięso mielimy, łączymy, dodajemy namoczoną wcześniej bułkę, jajka, przeciśniety przez praskę czosnek, majeranek, solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie wyrabiamy mięso, dodając w trakcie trochę zimnej wody mineralnej (ok.100 ml) klopsy będą dzięki

Kulinarne przemyslenia
Domowa nutella z orzechów laskowych 144

jedne o drugie, aby pozbawić je jak największej ilości skórek. W ten sposób krem nie będzie miał w sobie goryczy. Obrane ze skórki orzechy zmieliłam kilkukrotnie w maszynce do mielenia mięsa, a następnie jeszcze trochę zmiksowałam blenderem aż zaczęły puszczać olej. Można je od razu wrzucić do blendera i mielić do uzyskania prawie płynnej konsystencji, ale ja mam do tego

Waniliowe Improwizacje
Zupa meksykańska 165

Aromatyczna pikantna zupa którą robi się dość szybko. 500 gram mięsa mielonego najlepiej wołowego 1 puszka fasoli czerwonej pół puszki kukurydzy 1 średnia papryka czerwona 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić pasatą lub przecierem pomidorowym) Opcjonalnie 2 marchewki średnie Przyprawa do chili con carne( całe opakowanie) lub kmin rzymski, kolendra mielona ,pieprz cayenne, papryka słodka(...)sól Ok 1,250 ml wody ⧪⧪⧪ Cebulę, paprykę i ewentualnie marchewkę kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do garnka, solimy przesmażamy chwilę, dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości. Gdy mięso i cebula zmiękną dodajemy resztę składników, przyprawy, odsączoną fasolę i kukurydzę pokrojoną marchewkę i paprykę ( pomidory można zblendować) zalewamy wodą . Przykrywamy i całość gotujemy ok.10/15 minut. Można podawać z opieczoną

Andzia Pichci
spaghetti z mięsem mielonym wołowym (bolognese) 204

smaczne i bardzo aromatyczne danie. Robię je z mięsem wołowym albo wieprzowym, zależy od tego jakie akurat mam w lodówce. Składniki: * 40 dkg makaronu spaghetti * 40 dkg mielonego mięsa wołowego * 3-4 ząbki czosnku * mała cebula * 1 puszka krojonych pomidorów * 200 ml przecieru pomidorowego * 1 łyżka sosu sojowego * sól, bazylia, oregano * odrobina oliwy z oliwek Cebulkę pokroiłam

Pieprzyć z Fantazją