Litewskie kołduny na maśle
Litewskie kołduny na maśle
Najlepsze na świecie małe pierożki, których smak kojarzy mi się z babcinym domem. Co ciekawe okazuje się, że na Litwie podawane są one "solo", nie jak u nas w rosole. Oryginalnie w bulionie są tylko gotowane, a na talerzu występują z dużą ilością masła. Od dziś jestem ogromną fanką tej właśnie wersji, a dodatkowo posypuję je szczypiorkiem i pietruszką. :) farsz: 400g mielonego mięsa wołowego 5 dużych łyżek stałego tłuszczu zwierzęcego (u mnie wytopionego z gęsiny) 4 łyżki majeranku 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżka so... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mielone, ciekawe przepisy, rosół, mięso, pierogi przepis, pierogi, placki, mięso mielone, ciasto na niedziele, rosół z kury, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, uszka z mięsem, pierogi z mięsem
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję