mięso mielone - 22854 przepisów (strona:433/1524)

Kotlety mielone faszerowane pieczarki 179

faszerowane pieczarkami  to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą  lub  cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki(...)cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i połowę cebuli z eszklić na oleju. Jajko, bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie

magiczna kuchnia Kasi
Burger z indyka 137

Zdrowe ,smaczne i soczyste. Składniki 600 g mielonego mięsa z udźca indyczego 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżka tabasco 1 łyżeczka mielonego kuminu sól pieprz 4 bułki 4 liście sałaty Salsa : 3 duże pomidory malinowe garść posiekanych listków bazylii 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól(...)kostkę i osączyłem na sitku. Przełożyłem do miski, zmiksowałem z garścią posiekanych listków bazylii, oliwą, sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Umyłem udźce indycze, zdjąłem skórę, oddzieliłem mięso od kości. Tak przygotowane mięso zmieliłem (drobne oczka). Wymieszałem z połową szklanki salsy, szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oleju, tabasco i kuminem, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem 4 kotlety, które usmażyłem

R'n'G Kitchen
Fitburger z frytkami z cukinii 141

Wyszło bardzo pysznie i bardzo pożywnie. Składniki (2 hamburgery): Bułeczki: Przepis na bułeczki znajduje się tutaj: Bułeczki do hamburgerów (ja zrobiłam je w wersji bez szpinaku) Hamburgery: 250 g mielonego indyka 1 biała cebula  1 jajko  1/ 2 łyżeczki słodkiej papryki  szczypta ziół prowansalskich  sól, pieprz  Dodatki: kilka liści sałaty plasterki pomidora czerwona cebula(...)kilka plasterków papryki łyżeczka musztardy plasterek mozarelli light lub sera żółtego Frytki z cukinii: 1 duża cukinia 1 łyżka oliwy lub oleju 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta soli Wykonanie: Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Białą cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto na patelni, ostudzić. Przełożyć do miski z mięsem, wbić jajko

Healthy food explorer
Gołąbki w kiszonej kapuście 208

wieprzowiny 200 g wołowiny 200 g ryżu 80 g wędzonego boczku 2- 3 cebule 4 ząbki czosnku łyżka słodkiej mielonej papryki sól, pieprz łyżka posiekanej pietruszki do podania jogurt pasta paprykowa harissa przygotowanie Odłożyć najbrzydsze lub porwane liście. Mięso, jeżeli jest w kawałku - zmielić w maszynce. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na maśle z boczkiem na złoty kolor. Ryż

Stare Gary
CANNELLONI Z FARSZEM MIĘSNYM Z PRZEWAGĄ PAPRYKI I PIECZAREK POD BESZAMELEM 155

Jest to bardzo rozgrzewające danie, w sam raz na chłodne jesienne dni. Makaron napełniłam farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek, to właśnie dzięki nim posiłek nas rozgrzewa.  Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź(...)stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad.  Palce lizać !  Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt.  małe pieczarki 5-6 szt.  ząbek czosnku sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz 1 szczypta przecier pomidorowy 3 łyżki listki świeżej bazylii 6-7 listków

Kuchnia Paulettes
Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem 346

Mielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.  500g mięsa mielonego 300g wędzonego boczku w plastrach 1 cebula 2 ząbki czosnku   1 jajko 1 kajzerka 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz(...)drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.  3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy

Szefowa kuchni
KLOPSY ROŚLINNE W SOSIE Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 187

wegan, ale mogą być też świetną alternatywą mięsa dla mięsożerców. Moim zdaniem klopsy mają dobry skład i są smaczne. Wyglądem, jak i konsystencją do złudzenia przypominają prawdziwe mięso mielone. Na pierwszy rzut oka naprawdę można się pomylić! Są bardzo dobrze przyprawione i choć producent zapewnia, że smak i zapach również przypomina mięso, to jednak dla mnie jest(...)Kaloria 450 g mrożonej marchewki z groszkiem 1 szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz Wykonanie: W wysokiej patelni umieszczamy marchewkę z groszkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy masło, szczyptę soli oraz cukier

Kuchnia MagdaLeny
KLOPSY ROŚLINNE W SOSIE Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 187

wegan, ale mogą być też świetną alternatywą mięsa dla mięsożerców. Moim zdaniem klopsy mają dobry skład i są smaczne. Wyglądem, jak i konsystencją do złudzenia przypominają prawdziwe mięso mielone. Na pierwszy rzut oka naprawdę można się pomylić! Są bardzo dobrze przyprawione i choć producent zapewnia, że smak i zapach również przypomina mięso, to jednak dla mnie jest(...)Kaloria 450 g mrożonej marchewki z groszkiem 1 szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz Wykonanie: W wysokiej patelni umieszczamy marchewkę z groszkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy masło, szczyptę soli oraz cukier

Kuchnia MagdaLeny
Klopsiki w sosie koperkowym 152

już ich nie jadłam, więc miło było wrócić do smaku z dzieciństwa. Klopsiki Składniki 250 g mięsa mielonego czerstwa bułka cebula jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, pieprz ziołowy wywar warzywny lub woda mąka do obtoczenia Wykonanie: 1. Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa

Pasja Smaku
Smażony ryż 75

smacznego.  👥 – 4-6 ⏰ – 45-60 minut 🇲🇬 – Madagaskar Co potrzebujesz by zrobić ten niewątpliwe pyszny ryż 2 piersi z kurczaka pokrojonego na wielkość kęsa 350 g mielonej wieprzowiny 200 g krewetek 400 g ugotowanego wcześniej ryżu 3-5 łyżek oleju roślinnego 5 szalotek pokrojonych w talarki 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 5 cm imbiru pokrojonego(...)zrobić smażony ryż Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę.  Wrzuć szalotki, chwilę podsmaż, teraz dodaj imbir i czosnek, oczywiście wymieszaj i podsmaż.  Teraz dodaj kurczaka i mięso mielone, bez wątpienia musisz wymieszać i smaż przez kilka minut.  W międzyczasie wymieszaj, sos sojowy, ostrygowy, wodę i mąka kukurydzianą.  Bez wątpienia mięso jest już gotowe, więc

RafalCook
Duszony ryż z mięsem i marchewką 153

szklanką surowego ryżu można obdzielić trzyosobową rodzinę. Marchewka dodaje słodyczy daniu zaś natka, którą jest posypane wspaniale odświeża kubki smakowe. To ciepłe dnie polecam wszystkim zabieganym. - 35 dag mięsa mielonego ( u mnie z łopatki ) - 2 marchewki - 1 duża cebula - 1 szklanka ryżu - woda ( tyle ile wchłonie ryż ) - 3 łyżki oleju - świeżo mielony pieprz ( 1 łyżeczka ), czerwona słodka papryka(...)mięso - ściąć je jednocześnie rozbijając grudki widelcem. Delikatnie posolić. Dodać surowy ryż, delikatnie go zeszklić pilnując aby każde ziarenko było obtoczone smakiem warzyw i mięsa. Zalać do równości ryżu wodą. Przykryć. Dusić na średnim ogniu do momentu wchłonięcia wody przez ryż. Dodać ok, 100 ml wody, ponownie przykryć. Powtórzyć proces do momentu aż ryż będzie miękki. Doprawić pieprzem, mieloną

kawawszklance
Kotlety mielone ze szpinakiem i boczkiem 162

Pyszne kotleciki mielone z dodatkiem świeżego szpinaku i boczku wędzonego. Tak sobie wymyśliliśmy na obiad. Smakowały wszystkim, nawet dzieciom. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100 g świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu  natka pietruszki sól pieprz(...)kotletów olej do smażenia 1. Szpinak umyć, posiekać. Boczek pokroić w paseczki. Na suchej patelni podsmażamy boczek, następnie dodajemy  szpinak. Podsmażamy kilka minut. Studzimy. 2. Do miski dajemy mięso, wbijamy do niego jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, musztardę, ketchup, podsmażony szpinak i boczek. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy rękami. W rękach formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej

kruche babeczki
Mielonka bosmańska 230

mielonki)200 g wieprzowiny kl I400 g wieprzowiny kl. II240 g wieprzowiny kl. III (ścięgnista)160 g cielęciny (łopatka) przyprawy1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka gorczycy mielonej 1 łyżeczka cukru1 łyżeczka imbiru  1 łyżeczka czosnku granulowanego20 g pieprzu zielonego z zalewy ( to mój dodatek)10 g mąki ziemniaczanej30 g mleka(...)dodatkowosól peklująca w ilości przewidzianej przez producentaosłonki białkowe lub barierowe (o średnicy 5,5 cm, lub większej) nadające się do parzenia. 2 x ok 40 cm przygotowanieWszystkie rodzaje mięsa pokroić w kostkę, nie mieszając ich ze sobą. Rozdzielić do trzech miseczek- mięso kl I, mięso kl II,   mięso kl III i cielęcina razem. Zapeklować na sucho

Stare Gary
Pasztet szlachecki 81

Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, usmażyć na pozostałym tłuszczu z pieczenia mięsa na rumiany kolor. Dodać opłukaną i osuszoną wątróbkę. Smażyć 20 min z cebulką na średniej mocy palnika. Upieczone mięso, pokroić na kawałki 3 cm na 3 cm (takie żeby móc je zmielić), zmielić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Zmielić wątróbkę, cebulę, czosnek, a na końcu

moj przepis na
Pasztet szlachecki 80

Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, usmażyć na pozostałym tłuszczu z pieczenia mięsa na rumiany kolor. Dodać opłukaną i osuszoną wątróbkę. Smażyć 20 min z cebulką na średniej mocy palnika. Upieczone mięso, pokroić na kawałki 3 cm na 3 cm (takie żeby móc je zmielić), zmielić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Zmielić wątróbkę, cebulę, czosnek, a na końcu

moj przepis na