Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub chude np. filet z kurczaka) ząbek czosnku ulubione przyprawy do mięsa lub taki zestaw:  łyżeczka kardamonu łyżeczka słodkiej czerwonej papryki  łyżeczka (niepełna) pieprzu ziołowego łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki musztardy sól 6 plastrów szynki drobiowej 3 jajka ugotowanych na twardo zioła do przyprószenia mięsa z wierzchu 1. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i mieszamy na gładką masę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NA MOIM TALERZU

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Signorina Gotuje

Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, szynka, mielone, mięso mielone, kurczak, filet z kurczaka, obiad, kurczak z czosnkiem, wielkanoc, pieczona szynka, pieczeń z szynki, szynka gotowana, kurczak pieczony

Inne przepisy z NA MOIM TALERZU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.