mięso mielone - 23354 przepisów (strona:437/1557)

Potrawy na Sylwestra 223

Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku   Kebab drobiowy

Codzienne Gotowanie
Klopsiki cielęce w sosie pomidorowym z kuskusem 247

można zrobić z mięsa mielonego? Zamiast tradycyjnego mielonego proponuję pyszne cielęce klopsiki w sosie pomidorowym. A zamiast ziemniaków jako dodatek do dania głównego proponuję kaszę kuskus. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Klopsiki cielęce w sosie pomidorowym z kuskusem 250

można zrobić z mięsa mielonego? Zamiast tradycyjnego mielonego proponuję pyszne cielęce klopsiki w sosie pomidorowym. A zamiast ziemniaków jako dodatek do dania głównego proponuję kaszę kuskus. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Paluszki rybne z rekina 181

łyżki smalcu sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm

R'n'G Kitchen
Pieczeń rzymska 157

dzień jak i od święta. Pieczeń rzymska 2015-03-31 10:49:20 Popularna zimna przystawka z mielonego mięsa, w naszej wersji obowiązkowo z jajkami na twardo w środku. Można jednak podawać również na ciepło analogicznie jak kotlety mielone. Zapisz przepis Drukuj Składniki 750g mielonej szynki lub biodrówki wieprzowej 1/2 czerstwej pszennej bułki 3 średnie(...)minut, po czym odciskamy i mocno rozdrabniamy. W międzyczasie cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy. Z natki pietruszki usuwamy najbardziej zdrewniałe części i drobno siekamy. Duże jajko dokładnie roztrzepujemy. Mięso wstępnie urabiamy widelcem dodając część przypraw. Następnie dodajemy partiami jajko, cebulę, bułkę, natkę oraz resztę przypraw. Starannie i bez pośpiechu wyrabiamy (najlepiej ręką) na jednolitą masę. W międzyczasie gotujemy

Kulinarna Pokusa
A co z kabaczkiem? 156

żeby ogrzać ręce a potem zjadła jak barbarzyńca, bez krojenia. A taki kabaczek to naprawdę prosta sprawa. Zerwanego w ogrodzie kabaczka myjemy i wydrążamy  długą łyżką. Mięso mielone podsmażamy z cebulą, solimy i pieprzymy do smaku. Drobny makaron gotujemy i dodajemy do mięsa w proporcjach, które się nam spodobają. Do nadzienia dodajemy mały słoiczek pesto, dobrze mieszamy

les mirabelles
Klops z jajkiem 126

Składniki: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 kajzerka sól, pieprz, czerwona papryka (słodka) 5 jajek 1 łyżeczka maspolanki Sposób przygotowania: 1. Cebulę obrać, umyć, pokroić na ćwiartki i przepuścić przez maszynkę do mielenia. Kajzerkę namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć i zmielić. Cebulę i bułkę dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem oraz czerwoną papryką. Wymieszać. 2. Jajka ugotować

A Ty Smakuj Mnie
Pieczeń z szynką szwarcwaldzką 185

Pieczeń rzymska, to inaczej klops z mielonego mięsa pieczony w piekarniku, z dodatkiem ugotowanego jajka. Wersja z jajkiem jednak mnie nie przekonuje smakowo i po prostu jej nie robię, jednak czasami dodaję suszone śliwki czy morele, a najczęściej robię ją bez żadnych dodatków i taka wersja najbardziej mi smakuje :) W zależności od użytego mięsa, przypraw czy dodatków, za każdym

Kraina Miodem Płynąca
Mizza czyli Niedzielne Mielenie odc.5 169

Zauważyłam pewną prawidłowość w wykonywaniu potraw z mięsa mielonego. Ostatnimi czasy zawsze przyrządzam coś z niego na niedzielny obiad, a co śmieszniej, nawet u babci w którąś niedzielę były mielone! Dzisiaj postanowiłam stworzyć z tejże przyczyny nowy Cykl. Co powiecie na Niedzielne Mielenie??? Przyczyniła się też do tego wczorajsza potrawa, która zachwyciła nie tylko mnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Aromatyczne pulpety z tymiankiem i zielonym pieprzem w sosie pomidorowym 167

zalewie,1 łyżeczka świeżego tymianku,sól do smaku,kilka ziaren ziela angielskiego i 3 średnie liście laurowe.Mięso mielimy na drobno. (Ja zrobiłam to przy pomocy blendera.) Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Mięso i bułkę łączymy, dodajemy jajko, sól, posiekany lekko tymianek i pieprz w całości. Wszystko razem wyrabiamy i formujemy pulpeciki wielkości małego jajka

Codzienna kuchnia niecodzienna
makaron z pulpetami- lub pasta with meatballs. 209

mojemu maluchowi ulatwic zycie wiec wybralam swiderki. Zapraszam na makaron z pulpetami- lub pasta with meatballs. Przepis na 800 gr miesa mielonego. Gotujemy najpierw dwa ziemniaki, dusimy przez praske. Kroimy 2 cebule, dodajemy 2 jajka, ziemniaki, mieso mielone, posiekana natke pietruszki ,sol I pieprz. Wszystko razem laczymy. Formujemy male kulki, obtaczamy maka, smazymy na oliwie z oliwek

Smaki Edyty
Pieczone kotlety mielone z cukinią i serem 168

ziemniaki, ryż, kasza czy makaron w towarzystwie surówki, sałałatki czy po prostu krojonych świeżych warzyw. Smaczna propozycja na tani i szybki obiad. Składniki (4 porcje) -500 g mieszanego mięsa mielonego -200 g cukinii -100 g tartego żółtego sera -1 jajko -4 łyżki bułki tartej -kilka gałązek natki pietruszki -sól, pieprz Przygotowanie Mięso przełożyć do miski. Cukinię umyć, obrać

Zielona Kuchnia
Wielkanocne roladki 182

cebule 1,5 l. bulionu sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Karkówkę lekko rozbijamy. Każdy płat mięsa smarujemy chrzanem. Do mięsa mielonego dodajemy czosnek, śmietanę, pietruszkę i namoczoną wcześniej w wodzie bułkę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na karkówkę. Z brzegu mięsa układamy połówkę jajka. Zwijamy

Pobite gary Barbary
Serowe kotlety mielone pod pieczarkami 129

Kotlety mielone nigdy się nie znudzą:). Warto jednak urozmaicić je dodatkami, które nadadzą im nowego smaku i powiewu świeżości. Dziś w wersji serowo-pieczarkowej:).  500g mięsa mielonego 2 cebule 150g sera cheddar 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól(...)pieprz olej 1. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut. Odsączamy na ręczniku papierowym. 3. Pieczarki kroimy, podsmażamy

Szefowa kuchni
Pappardelle z ragu z baraniny 194

owieczki pasą się samodzielnie, swobodnie i bezstresowo na polach i łąkach ;) Dlatego też d ziś postanowiłam przygotować ragu z baraniny wg włoskiej kuchni Nigelli. Ten pomidorowy sos z mielonym mięsem baranim okazał się być po prostu fantastyczny, aromatyczny i lekko słodki w smaku. Jednym słowem pychotka i gorąco ją wszystkim polecam!  Składniki : duży ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej(...)mięty 1 łyżeczka suszonego oregano 0,25 łyżeczki płatków chili 1 cebula 250g mielonej baraniny puszka krojonych pomidorów (400g) 2 łyżeczki żurawiny 1 łyżeczka sosu Worcestershire szczypta soli, czarny pieprz 150g makaronu pappardelle parmezan Przygotowanie : Na dużej patelni lub w rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać miętę, oregano i płatki

Codzienne Gotowanie