Domowy pasztet

Domowy pasztet

Domowy pasztet

Składniki: 1 kg mięsa (łopatka, karkówka) 25 dag wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka 2 plastry gotowanego tłustego boczku 2 cebule 2 papryki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania formy sól, pieprz, słodka papryka zioła prowansalskie Wykonanie: Wątróbkę sparzamy wrzątkiem. Mięso razem z warzywami (marchewka i pietruszką) dotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa: mięso, wątróbkę, marchewkę i pietruszkę, cebulę, boczek i paprykę. Dodajemy 2 jajka ora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje

Autor

Olga Piecze i Gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, bułki, pasztet, boczek, mięso mielone, wątróbka drobiowa, mielone, karkówka, tarta na słodko, mięsa pieczone, pieczona karkówka, karkówka pieczona, pieczony boczek, mielone z warzywami, karkówka w cebuli, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Olga Piecze i Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.