mięso mielone - 22854 przepisów (strona:465/1524)

Przepyszny pasztet z marchewką 126

dziś bo mięsko się pojawi ale trochę w innej formie czyli pasztet. Można śmiało go jeść na kanapki lub  jako przystawkę z żurawiną. Składniki : 500 g mięsa mielonego ( polecam szynkę) 1 łyżeczka soli i pieprzu białego mielonego pomidorki suszone 5 szt drobniutko pokrojone 1  jajko 2  marchewki czosnek sprasowany 3 ząbki papryka(...)ostra mielona 1/2 łyżeczki   Wykonanie: Szynkę umyłam,osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam. Dodałam jajko pomidorki suszone pokrojone drobno, sól i pieprz. Sprasowałam czosnek, dodałam do siema,marchew starłam i też dodałam do mięsa i na koniec ostra papryka.Wyrabiam mięso i zostawiłam na 30 minut by przeszło przyprawami. Aluminiowe foremki smaruje olejem i wkładam mięsko

Różowa kuchnia
Garnek warzyw z pulpetami 167

polecam Wam garnek warzyw z pulpecikami. Danie możecie podać solo lub z pieczywem. Czasami warto ułatwiać sobie pracę i mieć więcej czasu na inne czynności. Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego 1 kajzerka 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Cebulę i czosnek drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie(...)odcisnąć. Wszystko dodać do mięsa, wbić jajko i wyrobić na gładką masę mięsną. Z mięsa uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie obsmażyć na patelni. 2 cebule 1 duży por 3 średnie marchewki 1 duża pietruszka 2 l bulionu mięsnego 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżka majeranku 2 łyżki masła klarowanego 1/2 łyżeczki lubczyku natka pietruszki sól pieprz

O kuchni z uczuciem
Pieczeń cebulowo – grzybowa 171

przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech. 300 g mięsa mielonego 3 cebule 5-6 dużych pieczarek 1 jajko 3 łyżki  bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki posiekanego koperku Olej Sałatka wielowarzywna Królewska  ORZECH Cebule kroimy(...)drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem

VioletoweKucharzenie
Lasagne 181

sera. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na lasagne: 200-300 g makaronu do lasagne 2 duże cebule, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 6 średniej wielkości pomidorów, obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego tymianku(...)mąki 750 ml tłustego mleka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Na początek przygotowujemy sos bolognese: na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut, aż cebulka zmięknie. Dodajemy czosnek i mięso, smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy pokrojone pomidory, łyżkę koncentratu pomidorowego, doprawiamy oregano

My Culinary Art
Kotlety pożarskie 217

maśle. Kotlety przyrządza się się z mięsa drobiowego." Kotlety są miękkie, soczyste i delikatne. Doskonale sprawdzą się na obiad dla dziecka, ale i nie tylko. 400-500g mięsa mielonego drobiowego (użyłam z indyka) 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 1/2-1 łyżka masła 1-2 łyżki posiekanego koperku przyprawy wg smaku Dodatkowo: mąka 1 jajko(...)bułka tarta masło do smażenia      Mięso dokładnie wyrobić z odciśniętą bułką i żółtkiem utartym z masłem. Dodać podsmażoną cebulę, koperek, ubite na sztywno białko i doprawić do smaku. (W razie potrzeby dodać odrobinę bułki tartej.) Z masy formować płaskie, okrągłe kotlety. Każdego z nich obtoczyć w mące i panierować kolejno w jajku (roztrzepanym) oraz bułce tartej. Smażyć

Di gotuje
Jaglane pulpety z jarmużem na owocowej chmurze 233

Pulpety: 500 g mięsa mielonego z indyka 200 g jarmużu 1 szt suchej kajzerki 1 szklanka kaszy jaglanej szczypt ziół dalmatyńskich szczypt świeżego tymianku opakowanie kiełek typu stir-fry Przygotowanie: Kaszę należy ugotować i schłodzić. Dodać do niej mięso i sparzony jarmuż (pozbawiony łodyg, i pokrojony). Bułkę namoczyć i odcisnąć- również dodać do masy.Doprawić ziołami do smaku

Karczma Honorietty
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 144

Jowita Rajchert otrzymuje, bo połączenie  smaków mnie zaskakuje. Pulpety indycze z kaszą jaglaną, jarmużem na sosie czosnkowym z musem owocowym Pulpety: Sk ładniki:  500 g mięsa mielonego z indyka, 200 g jarmużu, 1 szt. suchej kajzerki, 1 szklanka kaszy jaglanej, szczypt ziół dalmatyńskich, szczypt świeżego tymianku, opakowanie kiełek typu stir-fry. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować i schłodzić(...)Dodać do niej mięso i sparzony  jarmuż (pozbawiony łodyg, i pokrojony). Bułkę namoczyć i odcisnąć-  również dodać do masy. Doprawić ziołami do smaku i wymieszać.  Formować kulki. Większe gotowałam na parze, a mniejsze upiekłam w  piekarniku. Kiełki podsmażyć 2-3 minuty na patelni. Mus owocowy i sos czosnkowy: Składniki: 1 szt. mango, 3 szt. małych gruszek

Moniki Smakołyki
Pulpeciki mięsno - brokułowe 165

pulpety, urozmaicam je różnymi dodatkami. Tym razem wzbogaciłam je o brokuły. Mój synek za brokułem nie przepada, jednak pulpeciki zjadł z apetytem:)  Składniki:    1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,  brokuł,  jajko,  500ml drobiowego bulionu,  sól, pieprz ziołowy,  1/2 łyżeczki majeranku,  1/2 łyżeczki ostrej papryki,  łyżka bułki tartej,  1/4 szklanki(...)śmietany 12%. Wykonanie Połowę brokuła odkroić, umyć, odsączyć i drobno posiekać. Dodać do mięsa wraz z jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą, pieprzem ziołowym, majerankiem i ostrą papryką. Wymieszać na gładką masę. Formować małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Bulion zagotować, włożyć klopsiki oraz resztę posiekanego brokuła, gotować około 20 minut pod przykryciem, na małym ogniu. Zaciągnąć zahartowaną śmietaną. W razie

Z miłości do słodkości
Grillowane hamburgery z dziczyzny 138

pokrojonego w kostkę mięsa z sarny, jelenia (dziczyzny) 1 cebula pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku pokrojony w kostkę 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ulubionej przyprawy do mięsa mielonego 1 liść laurowy 4 ziarna czarnego pieprzu 3 jagody jałowca 1 łyżeczka suszonych grzybów 40 ml czerwonego wina szczypta tymianku i rozmarynu Przygotowanie: Przy pomocy moździerza rozdrobnić: liść laurowy(...)pieprz, jałowiec i suszone grzyby. Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem i przyprawą. Mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do mięsa dodać czerwone wino i rozdrobnione w moździerzu zioła i grzyby. Mięso wyrobić aż uzyska zwartą konsystencję. Tak przygotowane mięso przykryć i odstawić do lodówki na około 3 godziny. Mięso podzielić na 12 porcji i wyrobić z nich 12 hamburgerów. Hamburgery

naRuszcie
Szisz kebaby 179

Idealne na imprezę! Przepis zaczerpnięty od  Chef Arkady . Polecam :) Składniki: 500g mięsa mielonego z wołowiny ( lub oczywiście baraniny ), 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka pieprzu czarnego, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka garam masala, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka papryki słodkiej, papryczka chilli w płatkach ( wedle uznania). Mięso łączymy z cebulą i czosnkiem bardzo drobno pokrojonymi w kostkę

Pudełko rozmaitości
PASZTET DOMOWY BEZ WĄTRÓBKI 471

zmielić wraz z warzywami, (niestety jest wtedy większe prawdopodobieństwo, że taki pasztet z warzywami nie wytrzyma nam tak długo, jak zrobiony z samego mięska) 3-krotnie w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy do pasztetowej masy: 4 żółtka (białka ubijamy osobno) majeranek odrobinę gałki muszkatołowej paprykę słodką Mieszamy dokładnie całość. Jeśli masa jest zbyt sura, a chcemy, aby pasztet był

Walijskie Pichcenie
Buritto 144

Składniki: kilka placków wraps tortilla , 400 g mięsa mielonego, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, sól, pieprz cayenne, biały pieprz. Przygotowanie:     Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną

Aga w kuchni
Grillowana wieprzowina na trawie cytrynowej/ Grilled minced pork on lemongrass 257

mielony pieprz + do podania: sos hoi sin CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Papryczkę chili kroimy na pół, pozbywamy się pestek i drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Bazylię rwiemy na drobne kawałki. Mięso dokładnie mieszamy z sosem sojowym, chilli, bazylią, cukrem i czosnkiem, doprawiamy pieprzem.  2. Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oleju. Mięso mielone

Tajskie smaki
Pyszne domowe hamburgery. 150

razu muszę jechać do Mc Donaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. Składniki: bułki do hamburgera; sałata karbowana; pomidor; boczek w plastrach; ser żółty;  ketchup  kotlety: mięso mielone wieprzowe łyżeczka świeżego tymianku drobno posiekanego 1 mała cebula 1 jajko mała bułka 1/2 szklanki mleka sos tatarski: 4 ogórki konserwowe; kilka pieczarek marynowanych; pół cebuli; 6 łyżek(...)Siekamy drobno ogórki, pieczarki marynowane, cebulę. Do miseczki wsadzamy/wlewamy/wsypujemy majonez, ocet, chrzan, cukier, śmietanę, musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dorzucamy ogórki, pieczarki cebulę i mieszamy. Doprawiamy do smaku.  Łączymy mięso mielone, tymianek, posiekaną w kosteczkę cebulę, namoczoną bułkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formułujemy  kotlety w kształcie mięsa do hamburgera. Wrzucamy na patelnię

Brzuszki Łakomczuszki
Nadziewana cukinia z serem pleśniowym 199

kolację.  Składniki: - 2 cukinie - 1,2 kg mięsa mielonego -  120 g sera pleśniowego typu brie - 120 g sera pleśniowego lazur niebieski - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki musztardy - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka delikatu czerwonego do mięs - kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Mięso mielone podsmażamy i dodajemy 2 drobno posiekane ząbki czosnku(...)ocet balsamiczny, musztardę, koncentrat pomidorowy oraz delikat czerwony. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Oba gatunki serów kroimy w małe kawałki, dorzucamy do wcześniej przygotowanego mięsa i razem podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Cukinie przekrawamy na pół, wydrążamy i napełniamy farszem. Pieczemy w 180 C przez 45 minut. Gotowe cukinie ozdabiamy pokrojonymi oliwkami

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania