Przepis na : obiad
Cześć Dzisiaj będzie nietypowo i przekornie. Poniższy przepis nie jest postny. Nie jest też to danie kojarzące się z Wielkanocą. Można powiedzieć, że bardziej kojarzy się z Bożym Narodzeniem. A dlaczego? Bo dziasiaj będzie przepis na pierogi z mięsem i sosem pomidorowym. Poniższą recepturę znalazłam w książce z serii Fakt smak pod tytułem Pierogi (dokładniej na stonach 32-33 tejże książki). Pierogi w sosie pomidorowym Przygotuj stolnicę lub inną płaską powierzchnię, szklankę, wagę kuchenną, miski, patelnię,...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.