Klopsiki w kokosowym curry

Klopsiki w kokosowym curry

Klopsiki w kokosowym curry

z cukinią i rzodkiewką 2 porcje: 250 g drobiowego mięsa mielonego 100 g kaszy bulgur 1 mała cukinia 1/2 pęczka rzodkiewek 200 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego natka pietruszki Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kuleczki. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w kostkę, a rzodkiewki w ćwiartki. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Nie gotuj w woreczku, szkoda cennych składników. Kaszę gotujemy w stosunku 1:1,5-2, czyli jedna część kaszy na 1,5 lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.