mięso duszone - 8529 przepisów (strona:390/569)

Schab w sosie kurkowo - musztardowym 170

Kurki doskonale pasują do mięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego! 500g schabu 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 czubate łyżeczki ostrej musztardy 300 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Schab(...)przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na tarce.  2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab - powinien się zarumienić. Wtedy dodajemy warzywa i grzyby, zalewamy 1/2 litra wody. Dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę.  3. Do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę. Mąkę rozrabiamy w odrobinie zimnej wody, również dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami

Szefowa kuchni
Wegański bigos lub kapusta z grzybami inaczej. 153

jest taka, że potrawa ta na przestrzeni wieków bardzo się zmieniała. Np. do połowy XIX w nie było w bigosie kapusty! Kto by pomyślał? Były w nim oczywiście przeróżne mięsa i jakieś kwaśne dodatki - często jabłka. W moim daniu jabłka są również, więc wszystko (no, może nie wszystko, ale coś) się zgadza ;) Jestem szczęśliwy, że w ogóle udało mi się(...)Dziękuję! ;) Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 średnia cukinia 2 cebule 3 jabłka 3 duże pieczarki portobello 1 garść suszonych żurawin 1 garść suszonych prawdziwków 2 bulionetki do duszenia warzyw 3 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu sól i mielony pieprz 2 łyżki octu cydrowego lub jabłkowego olej Wykonanie: Kapustę przekroić wzdłuż na pół i posiekać drobno. Prawdziwki zalać szklanką

zadanie-gotowanie
Leczo 196

Opis: Leczo to danie bardzo sycące, z dużą ilością warzyw oraz mięsa. Obecnie jest bardzo dużo różnych sposobów przyrządzania tego dania. Ja jednak zapraszam do powrotu do klasyki. Podstawą pysznego leczo jest czerwona i chrupiąca papryka. Składniki: 2 papryki czerwone 1 papryka zielona 1 papryka żółta 4 cebule 5-6 pomidorów lub 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki(...)początku cebulę kroimy w piórka i smażymy ją na patelni. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Pokrojoną paprykę wrzucamy do garnka, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem. Gdy cebula na patelni się zeszkli wrzucamy ją do papryki i dalej dusimy. Kiełbasę kroimy na drobne kawałki i również podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy ją do garnka. Całość

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Węgry: Leczo oraz recenzja Długiego Weekendu 166

zupa i tak też ja je postrzegam, czasem natomiast leczo określa się mianem gulaszu, choć nie wiem do końca z jakich powodów. Tradycyjnie bowiem do lecza nie dodaje się mięsa, ale wyobraźcie sobie mężczyznę, szczególnie mojego mężczyznę, który dostaje pod nos miskę papryki i pajdę chleba, a zrozumienie dlaczego odstąpiłam od tradycji. Bardziej słowiański dodatek kiełbasy uważam za całkiem trafne(...)300g cukinii 0,5kg kiełbasy po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki sól i pieprz Cebulę pokroić na grube półplasterki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę, dusić na małym ogniu, często mieszając, ok. 5 minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić i dodać do duszących się warzyw. Dorzucić po chwili pokrojoną w kostkę cukinię, dokładnie wymieszać i dodać

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ryba zapiekana pod jarzynową pierzynką 189

Staramy się przynajmniej raz w tygodniu zjeść rybkę na obiad, szczególnie, że moja córka uwielbia mięso ryby. Ten pomysł podpatrzyłam u Aniki. Gorąco polecam! Składniki: 400 g ryby (u mnie zazwyczaj dorsz, miruna lub morszczuk) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mała cebulka kawałek selera 200 g sera (mozzarelli lub żółtego sera) sól, pieprz sok z cytryny olej do posmarowania formy(...)cebulkę drobno siekamy, a marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, rumienimy cebulkę, po czym dodajemy pozostałe warzywa, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy ok15-20 minut, w razie konieczności dodajemy odrobinę wody, by warzywa nie były suche. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy rybę. Na kawałki ryby nakładamy jarzyny. Całość wkładamy do piekarnika

Kuchnia domowa Ani
Pulpety w sosie pomidorowym (a'la "Zakochany kundel") 200

dente. Odcedzamy, nie przepłukujemy zimną wodą. Kiedy makaron się gotuje siekamy szalotki bardzo drobno i szklimy na odrobinie oliwy. Chleb wkładamy do miseczki z mlekiem. W misce umieszczamy mięso mielone, zeszkloną cebulkę, chleb odciśnięty z mleka, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekane listki z ¼ pęczka natki pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, a następnie(...)szczyptą cukru. Jeśli danie jest przewidziane dla dzieci to więcej przypraw nie dodajemy, jeśli natomiast będą jedli główne dorośli to proponuję dorzucić nieco słodkiej i ostrej papryki. Pomidory dusimy około 5 minut. Pod koniec wrzucamy listki z ½ pęczka natki pietruszki, a całośc blenderujemy. Dorzucamy pulpety i dusimy kilka minut. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypane pozostałą pietruszką. Smacznego

Kolizje Smaków
Bakłażan faszerowany 185

Danie wegetariańskie. Pomysł na faszerowanie warzyw wziął się z oszczędnej kuchni chłopskiej. Bez mięsa można było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażana masą mięsno ryżową. Składniki 3 średnie bakłażany 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki(...)Wydrążone bakłażany posypałem solą i odstawiłem na ok. pół godziny, aby puściły sok. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy , wrzuciłem szalotki , czosnek, pomidora i pokrojony w kostkę miąższ bakłażanów. Dusiłem do miękkości. Dodałem ugotowany ryż, oregano, szczyptę soli do smaku i wymieszałem. Wydrążone bakłażany osuszyłem z soku papierowym ręcznikiem, posmarowałem od środka pozostałą oliw. Napełniłem je nadzieniem ryżowo-warzywnym, ułożyłem

R'n'G Kitchen
Karkówka z rodzynkami i morelami 116

Składniki: 700 g karkówki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki rodzynek 10 szt suszonych moreli 3/4 szklanki wody sól 

O kuchni z uczuciem
Schab duszony w czerwonym winie 181

Taki domowy schab świetnie się nadaje na obiad lub, tak jak moja rodzinka woli, na zimno na kanapkę. Wystarczy poświęcić kilka godzin  i można delektować

Bea(u)ty kitchen
MAKARON Z CIECIERZYCĄ 152

Szybkie danie.Bardzo treściwe i smaczne.Ciecierzyca ma to do siebie ,że  jest świetnym zamiennikiem mięsa.Pochodzi z grupy bobowatych.Jest świetnym źródłem białka,aminokwasów i węglowodanów.Pochodzi z krajów afro-azjatyckich.w Polsce znana jest w środowisku wegetariańskim. Wyglądem i smakiem przypomina groch.   1 op.makaronu  1 puszka pomidorów w zalewie 1 cebula  2 ząbki czosnku 1 słoik ciecierzycy(...)czosnek obieramy i myjemy,siekamy drobno.Ciecierzycę odsączamy na sicie.Pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy do niej cebulę,potem czosnek,chwilę dusimy na małym ogniu (uważać na czosnek bo szybko się smaży i jest gorzki) dodajemy pietruszkę, a potem gdy już jest miękka, wlewamy pomidory z zalewą.Dusimy sos na małym ogniu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta paprykowa do słoików 230

modyfikacją (papryka nie jest pieczona tylko miksowana wraz ze skórą) robię sama od ładnych paru lat. W zasadzie ta pasta zastąpiła w naszym domu ketchup. Jest doskonałym dodatkiem do mięsa, kanapek, kasz (szczególnie bulgur), makaronu, ryżu i oczywiście do pizzy. Została wykonana z czerwonej papryki, czerwonych papryczek chilli, suszonej chilli oraz przypraw i dodatków typu: domowy ocet jabłkowy (można(...)sosie pomidorowym na zimę i paście paprykowej . Papryka na ten sos nie była pieczona w piekarniku tylko wraz ze skórą i resztą składników zmiksowana w blenderze, a potem duszona w garnku. Jak przygotować do słoików pikantną pastę paprykową? Składniki (na 7 słoiczków po 200 g): 7 sztuk czerwonej papryki 4 czerwone papryczki chili 1 łyżeczka – suszone mini papryczki chili

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami 161

Czasami są takie dni, że nie chce się jeść mięsa. Najchętniej zjadam wtedy makarony z sosami na bazie śmietany a pieczarkowy z suszonymi pomidorami to jeden z moich ulubionych. Dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu.  200g makaronu tagiatelle 300g pieczarek 6 pomidorów suszonych 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 szalotki 1/2 szklanki śmietanki 18% 2 łyżki posiekanej natki(...)słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia.  2. Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje. 3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Szefowa kuchni
Indyk z kaszą jęczmienną 182

Bardzo proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe - indyk z kaszą jęczmienną. Tym razem zamiast kurczaka wykorzystaliśmy do przygotowania indyka, jego mięso jest delikatniejsze aniżeli mięso kurczaka. Właśnie z tego powodu znacznie krócej poddajemy je obróbce termicznej. W moim przepisie wykorzystuję kaszę jęczmienną, ale z powodzeniem możecie ją zastąpić pęczakiem , albo chociażby ryżem... inwencja twórcza należy do Was. Indyk(...)dodajemy pokrojony w kostkę filet z indyka i całość podsmażamy. W międzyczasie doprawiamy wszystko solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy do indyka startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę. Wszystko dusimy, aż marchewka zmięknie, a następnie dodajemy odsączony zielony groszek. Dusimy wszystko jeszcze przez ok. 5 minut i dodajemy kaszę jęczmienną. Wszystko razem mieszamy. Indyka z kaszą jęczmienną podajemy razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty 149

kolej czeka dynia, kto wie, może powstaną pierożki z dynią? Zobaczcie jakie pierogowe przepisy znajdziecie na blogu: Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pierogi ze szpinakiem  z dipem z ricotty Składniki(...)płatki chili do posypania sól, pieprz do smaku dip z ricotty, przepis znajdziesz tutaj Przygotowanie: Na oliwie z oliwek obsmażamy posiekany czosnek i stopniowo dodajemy liście szpinaku. Calość dusimy na małym ogniu, aż szpinak zmniejszy odjętość, a nadmiar wody odparuje. Na koniec doprawiamy do smaku. Przekładamy farsz do miski. Na blat wysypujemy mąkę, dodajemy sól, robimy zagłębienie, wlewamy oliwę

Moja smaczna kuchnia
Roladki z kurczaka z kurkami w sosie serowym 184

Dzisiaj na blogu propozycja na obiad czyli roladki z kurczaka faszerowane kurkami i natką pietruszki, duszone w sosie serowym z serem Grana Padano. Możecie użyć również Parmezanu, Gorgonzolli, Lazura lub zwykłego serka topionego o wyrazistym smaku. Składniki: 3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty ok. 150 g świeżych kurek sól, pieprz cytrynowy, suszony lub świeży tymianek(...)szklanki słodkiej śmietanki 18% 3-4 łyżki sera Grana Padano posiekana natka pietruszki tymianek, rozmaryn, starta skórka z połowy cytryny i 2 łyżki soku sól i pieprz Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, tymiankiem, rozmarynem, pieprzem cytrynowym, czosnkiem i słodką papryką z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Kurki umyć, osuszyć, większe sztuki pokroić

Czerwień i błękit
Słodko-ostre polędwiczki wieprzowe z soczystymi warzywami na chrupiącej pajdzie chleba 165

masło – 1 łyżka Dodatkowo : - duża pajda świeżego , pszennego chleba zrumieniona na maśle – 2 szt – drobno starty parmezan – 2 łyżki Sposób przyrządzenia: Mięso : Polędwiczkę kroimy w ok. 2-2,5 cm plastry. Lekko rozbijamy dłonią. Posypujemy solą , pieprzem i odrobiną kolorowego czosnku. Do miseczki dodajemy czubatą łyżkę musztardy , łyżkę sosu chili , tymianek , majeranek , drobniutko pokrojoną papryczkę chili(...)strony. Na sam koniec dodajemy łyżkę masła. Zostawiamy chwilę w sosie. Warzywa : Na patelni rozgrzewamy oliwę. |Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i stare na grubych oczkach marchew i seler. Dusimy razem ok. 15-20 minut. Doprawiamy odrobiną soli. Dodajemy łyżkę masła na koniec. Mieszamy do rozpuszczenia. Całośc : Na talerzu układamy chrupiący chleb. Przykrywamy grubą warstwą warzyw w maślanym sosie. Kładziemy

Ostra na Słodko
Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym 238

Zupa: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym Składniki:  - 3 marchewki - pietruszka - mała cebula - mielony czarny pieprz - 1/3 łyżeczki imbiru mielonego - kostka rosołowa (u mnie warzywna)  

Kuchnia co dnia
1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella, Spaghetti "Zakochany Kundel" 162

mleku 3 łyżki bułki tartej sól pieprz bazylia mąka pszenna Dodatkowo: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno listki bazylii do ozdobienia garść startego parmezanu Wykonanie: Najpierw przygotować pulpeciki. Mięso wymieszać porządnie z jajkiem, bułką tartą, namoczoną bułką oraz przyprawami. Zrobić małe kulki, obtoczyć je w mące i odłożyć na talerz. Marchewkę oraz seler obrać i zetrzeć na grubych oczkach(...)cebulę, chwilę smażyć, pod koniec dodać czosnek, po chwili podlać winem. Kiedy alkohol odparuje dodać zblendowane pomidory, pomidory w puszce i passatę. Kiedy sos się zagotuje dodać klopsiki i dusić pod przykrywką ok 20 minut. Przyprawić wg uznania solą i świeżo mielonym pieprzem. Makaron ugotować al'dente, odcedzić i ułożyć na talerzach. Polać sosem, posypać startym serem i ozdobić listkami

Trufelkowo
Tarta z dynią, kurczakiem i szpinakiem. 135

koniecznie muszę to zmienić! Jest naprawdę smaczna, polecam! Składniki na ciasto; 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 jajko 1 łyżka śmietany odrobina soli Nadzienie; 20 dag mięsa z kurczaka ( u mnie filet pieczony) 20 dag dyni 10 dag szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula sól, pieprz, 3 jajka 350 ml śmietany kawałek sera żółtego(...)się nie rozpadła. Odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę , wrzucić na patelnie wraz z łyżką masła. Dodać pokrojony na mniejsze kawałki szpinak oraz starty czosnek. Doprawić do smaku i chwilę dusić aż cała woda wyparuje. Kurczaka oraz ser pokroić w kostkę. W misce wymieszać śmietanę z jajkami oraz wszystkimi przyprawami. Dodać przestudzony szpinak i wymieszać. Na ciasto wykładać kurczaka i dynię

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciapkapusta - proste danie kuchni śląskiej. 131

kostkę i wytapiamy. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, lekko podsmażamy. Kapustę ( najlepsza jest kiszona) obgotowujemy i gdy jest al dente odcedzamy, przekładamy na patelnię do boczku, doprawiamy i dusimy do miękkości. Przyprawiamy tak jak kto lubi, ja dałam tradycyjnie majeranek, kminek, liść laurowy,ziele angielskie i kilka kulek jałowca. Ziemniaki gotujemy jak do drugiego dania, po odcedzeniu traktujemy tłuczkiem(...)powszechnie dostępnymi i tanimi produktami. A sama potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu, co było bardzo istotne. Bardziej wypasione wersje to te z pieczonymi żeberkami  lub innym kawałkiem mięsa. Nie można nie wspomnieć, że od czterech lat w gminie Kochanowice odbywa się festyn pn. Święto Ciapkapusty. Jest to okazja aby skosztować tej potrawy w wersji podstawowej

Dieta moja pasja
Najlepszy sos do makaronu 177

był dniem szczęśliwym sos jest ideałem - tani, dobry i szybki. Szczerze polecam. Pasuje zarówno do makaronu, jak i kaszy czy ryżu. Podawać go można z dodatkiem  mięsa lub tuńczyka ale sam smakuje najlepiej konieczny jest dodatek kolendry bo to ona nadaje sosikowi ten świetny aromat i smak. Najlepszy sos do makaronu 20  minut dla 2-3 osób Składniki(...)kosteczka serka topionego - albo pominiecie tej części przepisu Do dzieła!!! Na patelni poddusić pokrojoną, nie za drobno, cebulę i czosnek. Dodać startą na grubych oczkach marchewkę . Razem chwilę dusić. Zalać pomidorami i pozwolić aby woda troszkę odparowała wtedy dodać przyprawy i kolendrę. Można dodać śmietanę (mascarpone, serek) ale nie jest to konieczne świetnie smakuje również sam. Doskonale pasuje do niego

sierotka maRysia w kuchni
ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM 186

Dziś polecam zrazy wołowe w dwóch odsłonach - czyli .... z dwoma propozycjami różnych farszy. Zaczynamy;-) Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam, posoliłam i popieprzyłam. Farsz - odsłona pierwsza: Składniki: Cebula Ogórek kiszony Natka pietruszki Boczek wędzony Musztarda francuska Składniki zmiksowałam i posmarowałam farszem kotleta. Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami. Farsz- odsłona druga: Składniki: cebula grzyby (mogą być suszone) Podsmażyłam pokrojoną(...)poprzedniej odsłonie zawijałam i spinałam wykałaczkami. Obtoczyłam zrazy w mące i podsmażyłam na dużym ogniu. W międzyczasie zagotowałam w garnku wodę, dodałam do niej bulion i podsmażoną cebulkę. Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od wołowiny. Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach. Pod koniec duszenia dodałam śmietanę. Zrazy można podawać z różnymi rodzajami kaszy. Smacznego

potrawyregionalne
Kurczak z duszoną papryką, cukinią i marchewką 152

Pierś z kurczaka myjecie, suszycie papierem, oczyszczacie z ewentualnych tłuszczyków tu i tam, kroicie na 3-4 kawałki i wkładacie do szklanej miski. Rozmaryn rozcieracie w moździerzu, posypujecie nim mięso, dodajecie szczyptę soli, wlewacie cztery łyżki oliwy, mieszacie i wkładacie do lodówki na krótkie – let’s say – marynowanie… Dwie łyżki oliwy (no ewentualnie trochę więcej) rozgrzewacie(...)wzdłuż na pół, potem każdą połówkę na plasterki. Wrzucacie na patelnię i mieszacie. Paprykę kroicie na ósemki, usuwacie pestki, każdą ósemkę – na paseczki, potem na patelnię i mieszacie. Dusicie na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 5-7 min. Dodajecie sól, pieprz, imbir i ostrą paprykę, mieszacie i dusicie dalej jeszcze 3-5 min. Na koniec wlewacie sos sojowy, mieszacie

GRUBY WAŁEK
Kluski śląskie idealne 179

mają jednocześnie zdecydowanie mniej witaminy C. Za to zawierają więcej potasu i fosforu, witamin B1 i B6. Jedne i drugie mają właściwości zasadotwórcze- odkwaszają organizm, który w procesach trawienia mięsa wytwarza większą ilość kwasów. Są lekkostrawne. Ze względu na wartość użytkową możemy wyróżnić trzy podstawowe typy ziemniaków.   Typ A to odmiany sałatkowe, twarde. Nie rozpadają się podczas gotowania, mają(...)twardości, nierozsypujące się, w końcowej fazie gotowania stają się kruche, zaś przy smażeniu pozostają miękkie wewnątrz, a z wierzchu chrupiące. Dobry materiał na frytki, chipsy, placki. Idealne będą do duszenia i gotowania np. w zupie (Irys, Irga, Orlik, Flaming, Gala, Bila, Justa).   Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny

Karo in the Kitchen
Klopsiki ryżowe 166

garnka z gotującą się wodą, gotować 10 min, odcedzić i wystudzić. Obrać marchewkę i pietruszkę i zetrzeć na średniej tarce jarzynowej, osobno marchewkę i pietruszkę. Do miski włożyć mięso mielone, ryż, wybić jajko, dodać połowę startej marchewki, po 1/2 łyżeczki soli, natki pietruszki i lubczyku, po 1/3 łyżeczki pieprzu i mielonego kminku wszystko razem wyrobić na jednolitą masę, a następnie(...)nieco więcej w zależności ile chcemy mieć sosu. Dodać kostkę bulionową, po 1 łyżeczce natki pietruszki, lubczyku, mielonej słodkiej papryki, soli, po 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne i bazylii. Dusić na delikatnym ogniu pod przykryciem ok. 25 min, następnie dodać płatki ryżowe i dalej dusić ok. 10 min, dodać koncentrat pomidorowy lub przecier w ilości zależnej od własnych upodobać, doprawić

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania